Blir du doxad? Så här kan du hålla dig säker

Internetvärlden har sin rättvisa andel spänningar och skräck. Vissa är troliga, och andra är verkligen verkliga. Doxing är den senaste saken som sveper hackersidan på internet. Förkortning av Dokumentspårning, det betyder helt enkelt backtracking av lagligt tillgänglig information för olagliga medel. Låt oss till exempel säga att du har namnet på en person du interagerade med i banken. Om du använder den här lilla informationen för att spåra dem på Facebook och ansluta till dem är det inte ett problem. Men om du använder samma information och använder några av dina hackingfärdigheter för att ta reda på deras privata kredithistoria är det definitivt olagligt.

Blir du doxad? Så här kan du hålla dig säker

Blir du doxad? Så här kan du hålla dig säker

Det finns en mycket tunn linje som delar doxing från vanlig gammal förföljelse över internet. Men denna tunna linje kan mycket väl vara skillnaden mellan att du förblir säker och att din identitet felaktigt används av någon för att begå brott. För att undvika sådana situationer, måste du veta allt som finns för att förstå om doxing, hur det görs och hur du kan skydda dig från det. Låt oss börja med grunderna:

Vad betyder det att bli doxad?

Om vi ​​sätter det i de enklaste termerna innebär doxing okända parter att få åtkomst till din privata information. De kan använda mycket liten eller försumbar information som din e-post-id för att gräva upp något väldigt personligt som ditt hemlån om återbetalning. Med detta i åtanke är det lätt att se hur och varför doxing kan vara ett stort hot för människor.

Men innan du oroar dig för den här nya online-hoten, låt oss berätta att de flesta doxande mål vanligtvis är kändisar och andra sociala armaturer. Anledningen till detta är enkel. En kändis personliga information är betydligt mer värdefull för människor än någon information om dig och mig. Medan en hackare kan rikta in sig på dig för att komma till dina bankkonton, kommer en doxer troligen att rikta in sig på någon som är väl känd för att upprätthålla ett rykte och inte vill se det komprometterat.

Om en person som den var beväpnad kommer att få personlig information om dig, är utpressning ett av de enklaste stegen framåt för dem. Även om doxing kanske inte är så utbredd som hacking och chanserna att du blir doxade är avsevärt smala, finns det fortfarande ingen skada att upprätta skyddsåtgärder mot ett sådant försök.

Vad jag ska göra om jag blir doxad?

Tyvärr är doxing något som finns i det grå området för internetsäkerhet. Detta innebär att om en person tar information om dig och på något sätt lyckas samla in mer privat information som antalet inteckningar som du har kvar är det lite som myndigheterna kan göra.

Även om doxing av kändisar har fått fart, så har en mainstreammedvetenhet om denna praxis. Internetsäkerhetsgrupper och myndigheter undersöker vägar för att stänga av doxers och säkerställa gratis delning av offentligt relevant data igen. När allt kommer omkring skulle ett internet där du inte ens kunde dela din e-postadress med någon av rädsla för doxing vara löjligt.

Inom en snar framtid är det möjligt att specialiserad antidoxningsprogramvara och säkerhetssystem utvecklas. Den dagen är emellertid inte idag och för tillfället måste vi lita på våra förnuft för att förbli skadliga.

En annan anledning att vara försiktig med doxing är att när din personliga information har exponerats, kan alla med en grundläggande kunskap om hacking försöka bryta din online-säkerhet. Med den intelligens som samlats in om dig kan någon potentiellt starta en cyberattack och få dig att förlora miljoner. Även om det inte händer, kan du få allvarliga sociala bakslag när viss känslig information om dig avslöjas.

Förebyggande är alltid bättre än att bota och för att förhindra alla doxingförsök kan du inte bara lita på programvara. Du måste vara en smart internetanvändare och inte avslöja någon personlig information om dig själv. Om du till exempel ställs en säkerhetsfråga som vad som är ditt husdags namn sätter du in ditt husdjur. Allt som en potentiell doxer måste göra är att gå till din Facebook-sida och ta reda på namnet på ditt husdjur. Det är lättare än du tror. Var alltid smart och vaksam och avslöja aldrig någon personlig information till någon online.

Hur man är säker på att doxa

Trots att doxing som ett utbrett fenomen är relativt nytt, kommer online-säkerhetsgemenskapen snabbt att ta sig in. Medan effektiva verktyg är utformade för att blockera sådana försök, har en giltig försiktighetspolicy utfärdats för de mest integritetsmedvetna människorna bland oss. . Här är några sätt du kan undvika doxing och förbli säker online:

  • Implementera tvåfaktorsverifiering på dina konton
  • Använd starka lösenord som inte lätt gissas
  • Skaffa en bra VPN
  • Låt inte någon du inte känner se dina sociala medieprofiler

Även om dessa lösningar är enkla att genomföra, måste du förstå att deras effektivitet för att hindra dig från att bli ett offer i slutändan beror på hur vaksam du är när du är online. Om du fritt delar till och med ditt telefonnummer på sociala medier, kan du lätt bli ett mål för doxing och sedan ytterligare hacking.

Doxing kan inte undvikas helt

Vi förstår att det inte alltid är möjligt för människor att dölja sin personliga information. Om du är verkställande direktör i ett stort företag kommer din kontaktinformation lätt att vara tillgänglig online. Ett annat exempel är att du är skolans rektor och föräldrar uppmuntras att hålla kontakten med dig för att bättre övervaka deras barns tillväxt.

I båda dessa fall måste du lämna ut din personliga information till allmänheten. Men du kan fortfarande behålla en viss säkerhet genom att dela in ditt arbete från ditt personliga liv. Använd olika kort för affärs- och fritidsutgifter. Låt ditt kontors IT-folk kontrollera misstänkt e-post innan du agerar på informationen. Kom ihåg att det är upp till dig att vara säker och det bästa sättet att göra det är att vara smart och i nivå med det senaste i cybervärlden.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me