De säkraste meddelandenapparna genom tiderna

Vilka är de säkraste meddelandeapparna för privat textning? Antalet gånger vi hör om personliga meddelanden och e-postmeddelanden som har hackats är nu hela tiden högt, tack vare den otåliga aptit som skrupelfria hackare nu har för användarnas privata information. Oavsett om dessa hackare agerar oberoende eller utifrån statlig sponsring, blir mekanismerna de använder för att få tillgång till människors privata korrespondens alltmer avancerade. Detta kräver att användare ska vara på hög varning och anta skyddsåtgärder som låter dem skydda sina privata uppgifter.

De säkraste meddelandenapparna 2023

De mest säkra meddelandenapparna

Ett av sätten en användare kan göra detta är genom att säkerställa att meddelandeprogrammet de använder för att kommunicera innehåller någon krypteringsnivå; så att deras privata meddelanden inte är mottagliga för att falla i fel händer.

Du undrar förmodligen, vilka produkter ska du använda för att förbättra din integritet? Låt oss göra en översikt av de mest populära konsumentmeddelandetjänsterna för att ge dig en uppfattning om skyddsnivån du borde förvänta dig.

Hur privat är din meddelanden-app?

Vad du bör tänka på här är om din meddelandetjänst är det “En-till-ende-krypterad”. Detta är den typen av kryptering där din tjänsteleverantör inte lagrar kopior av meddelandena du skickar på deras servrar. Det förhindrar att alla meddelanden bryts ut av brottsbekämpande myndigheter eller till och med annonsörer. Det du skickar kan bara läsas på avsändarens och mottagarens enheter.

Vilka meddelandeappar erbjuder en-till-ende-kryptering?

Vilka meddelandeappar erbjuder en-till-än-kryptering?

  Bästa 5 gratis AntiVirus-programvaran för 2023

Populära meddelandeappar och en-till-än-kryptering

Här är några av de mest använda appar / tjänster och vad de har att erbjuda när det gäller sekretess.

  1. Messenger: Som Facebooks svar på WhatsApp tillåter Messenger du att slå på en-till-än-kryptering genom att ange att meddelandena du skriver skickas i “hemligt”. Det aktiveras dock inte som standard.
  2. iMessage: Den oerhört populära iPhone-meddelandetjänsten erbjuder endast en-till-ende-kryptering när både avsändaren och mottagaren är iPhone-användare. Texter som du skickar till Android-användare är inte riktigt krypterade. Tänk också på att om du använder iCloud för att säkerhetskopiera din information, kommer meddelandena du skickar att lagras i Apple-servrar. Stäng av den här inställningen för att skicka dina meddelanden utan spår.
  3. Skype: När det gäller meddelanden är Skype ett av de äldsta namnen runt. När det gäller sekretess, erbjuder Skype inte kryptering från slutet till slut.
  4. snapchat: Denna meddelandeapps popularitet har skyrocketed de senaste åren. Tyvärr erbjuder Snapchat inte kryptering från slutet till slut.
  5. Hangouts: Googles välkända videochatt- och meddelandetjänst är känt för att bara ta bort meddelanden från din historik genom funktionen “off-the-record”, men de kvarstår fortfarande på företagets servrar.
  6. Signal: Med höga rekommendationer från vänster, höger och centrum har användningen av denna app ökat stadigt sedan Donald Trump blev president. Edward Snowden, tillsammans med andra experter är kända för att ha pratat beröm för denna app, kanske för att källkoden är öppen källkod och kan undersökas för alla säkerhetsslingor av praktiskt taget vem som helst med bra programmeringsbakgrund.
  7. Telegram: Telegram är också väldigt populärt i USA och erbjuder dig en funktion som låter dig aktivera kryptering från slutet till slut genom “hemliga chattar”. Det är dock inte som standard aktiverat.
  8. Anförtro: Förmodligen inte världens mest populära meddelanden-app. i alla fall, Företagets webbplats anger tydligt att deras app erbjuder en-till-än-kryptering som standard.
  9. Whatsapp: killarna på WhatsApp bytte verkligen upp sitt spel efter förvärvet av Facebook, eftersom de tidigare inte riktigt erbjöd ett meddelande-kryptering som de gör nu.
  10. Textmeddelanden: Vanliga textmeddelanden är vanligtvis tillåtna av domstolen, och så att de används på så sätt betyder det att de inte riktigt är krypterade.
  Kan Internet stängas av?

VPN – Ett extra lager av integritet

Om du vill se till att ingen avlyssnar dina meddelanden rekommenderar vi att du använder ett VPN. Ett virtuellt privat nätverk, bättre känt som VPN, gör att du i princip kan kryptera all din trafik. Detta inkluderar också dina meddelanden. Här är en lista över de bästa VPN-tjänsterna för säker online-meddelanden. Du kan också läsa vår omfattande granskningsguide för VPN här.

Slutliga tankar om varför du ska säkra dina privata meddelanden

Att veta att ingen kan fånga de privata meddelanden som du skickar via e-post eller text ger ett element av säkerhet som du bara kan uppskatta om du har haft en upplevelse där din privata information blev stulen. Det kan ha varit av hackare eller kreditkortsvindrar. Viktigast av allt kan det ha förhindrats. Allt du behöver är att vidta nödvändig åtgärd. Ta steget och skydda dina data. Skadorna som kan göras om du inte i vissa fall kan anses vara irreversibel. Kom ihåg att om du verkligen uppskattar din integritet är det alltid bäst att ansluta till en VPN-server. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me