Googles Sensorvault: A Privacy Nightmare

Kommer du ihåg var du var för nästan fem år sedan? Har du använt en Android eller en iPhone Vid den tidpunkten? Tja, ditt minne kan vara vagt och allt, men chansen är stor, Google minns allt om din tidigare platser. Uppenbarligen har sökmotorn jätten varit hålla flikar på dina koordinater och kanske till och med delar dem med myndigheter. Servrarna där Google lagrar din exakta vistelseplats kallas Sensorvault. När det kommer till Integritet, det är en enorm invasion. Det är främst därför vi skapade följande informativa guide som belyser mer ljus Googles Sensorvault.

Googles Sensorvault - A Privacy Nightmare

Googles sekretessinvasion – Inne i valvet

Googles Sensorvault - Google MapsGoogle har gjort det igen när det gäller invaderar användarnas integritet. Helt sedan 2009 har Googles Sensorvault samlat in data om användare som använder Android-smartphones såväl som iPhones och iPads.

Den som använder Google Maps och andra Google-appar är också föremål för datainsamling.

Men hur länge kvarstår data i Googles grepp? Enligt vår expertis lagrar Google dessa data på obestämd tid.

Så låt oss göra det lättare för våra läsare. Sensorvault-databasen skördar information från alla enheter baserade på mobiltelefontorn i närheten Wi-Fi-enheter, GPS-signaler och naturligtvis Bluetooth-fyrar.

Förresten, Google lagrar inte all din privata information utan samtycke; du har antagligen tillåtit det för dig själv. De flesta internetanvändare tar sig inte tid att läsa integritetspolicy onlinetjänster tvingar dem att gå med på Vissa appar kräver åtkomst till foton och videor, medan andra kräver att du aktivera din platsfunktion.

Google kanske har bett dig att aktivera din platshistoria, ger det ett gratiskort för att lagra en detaljerad tidslinje för dina rörelser. Så småningom kommer det att vara tillgängligt för dig som en del av din Google-konto online.

Det är vad vi kallar webb & Appaktivitet, vilket samlas in även om du är avstängd av platshistoriken.

Vad är i fara här och vad används det för?

Googles Sensorvault-logotypOkej, så det är tillåtet att Google kan använda användarnas platser och information för att bättre tjäna dem. Huruvida att ge dem nära sökresultat eller rekommendationer, det är vad företaget säger.

Google hävdar att den inte delar någon av de uppgifter som samlas in med tredjepartsannonsörer och företag. Men kan du garantera att det är sant? Vi kan säga att det kanske inte är det.

Tydligen tillhandahåller Google rättsväsende med data om data bundna till specifika användares konton. Du förstår, polisdetektiver kan nu utfärda en order till Google, kallad som “Geofence” eller “omvänd plats” förfrågningar.

Dessa teckningsoptioner ber Google att ange ett område nära ett brott. Därefter tittar Google på sitt Sensorvaults innehåll och gräver upp varje enhet som fanns i det plats vid den tiden och ger det till polisen.

Först anonymiserar Google enhetens ID-nummer eftersom detektiv övervakar alla platser och rörelsemönster för att kontrollera om något verkar vara relevant för brottet.

Så snart tjänstemännen begränsas till några få individer ger Google upp all nödvändig information för att packa upp den, inklusive namn och e-postadresser.

Enligt Google skapades tekniken aldrig för att stödja brottsbekämpning, men de verkligen greps på den till deras egen fördel. Dessutom uppger Google att endast platsdata från “Platshistorik” finns i Sensorvault.

Den lagrar annan samlad platsinformation i ett olika databaser. Men detta kan också utnyttjas med en garanti, men åtminstone är det mycket mindre användbart än vad Sensorvault kan tillhandahålla.

En olycka?

För ett tag sedan fanns det en Eden Prairie heminvasion av maskerade tjuvar i svart. De försökte sitt bästa för att täcka sina spår, och enligt rapporter lämnade de ingen efter. Men de verkliga bevisen fanns inte på brottsplatsen, men med ingen annan än Google.

Som ett sätt att fånga tjuvarna fick utredarna en Hennepin County domare att underteckna a “Omvänd plats” husrannsakningsorder. De bad Google ge dem de exakta platserna för mobiler nära incidenten, inklusive de inom offrens livsmedelsmarknader.

Tekniken har också blivit mycket populär i olika städer, inklusive Arizona, North Carolina, Kalifornien, Florida, Minnesota, Maine och Washington. Men den mest anmärkningsvärda är Minnesota, som runt 22 fall rapporterades på kort tid.Omvänd lokaliseringskarta

Hur påverkar detta dig?

Allt beror på användarens perspektiv här. Vi respekterar alla lagen och följer den. Men du kan hamna i problem för något du inte gjorde eller inte ens visste om.

Som vi nämnde kommer Sensorvault att ge polisen alla detaljer om enheter i ett specifikt område där ett visst brott inträffade. Du kanske är en av dessa enheter.

Ja, vi håller med om att den här tekniken kan identifiera misstänkta nära brott och hjälpa till i utredningen. Vi bör dock inte utelämna alternativet att det också är en risk som den kan svepa upp oskyldiga åskådare i processen.

Du kanske är närvarande där och gör ingenting, eller bara tar en promenad bredvid en brottsplats, och plötsligt är du misstänkt i ett aktivt brott. Enligt Teresa Nelson, juridisk chef för ACLU i Minnesota:

“Det som är så problematiskt är att det kan skaffa upp oskyldiga människor som befinner sig i ett område av legitima skäl och som inte bör behandlas som misstänkta.”

Ett exempel på detta är fallet där detektiver i en Phenix-förort arresterade en lagerarbetare, Jorge Molina, som en mordutredning var på plats. De använde Googles Sensorvault för att spåra alla enheter som fanns i området vid den tiden.

Jorge tillbringade runt a vecka i fängelse men släpptes efter att utredarna fått ny information om fallet. Detta är ett perfekt exempel för att visa löfte och faror att använda Googles Sensorvault vid utredningar.

Sammanfattningsvis bör alla internetanvändare vara medvetna om hur personlig information används för många ändamål; ingen av oss har någonsin förväntat oss.

Domen: Googles Sernsorvault kan hjälpa till att lösa brott, men det kan också snara oskyldiga människor.

Kongressen svarar

Den 23 april, Amerikanska lagstiftare skickade Sundar Pichai (Googles VD) ett brev ber honom att belysa Sensorvault. Medlemmar i US House Energy and Commerce Committee ville att Google skulle avslöja vad det exakt samlar om företagets användare, vad lagrar det i sin databas och vem får åtkomst till informationen.

Den formella utredningen skickades direkt efter att The New York Times offentliggjorde sin rapport och uppgav att USA: s brottsbekämpning använder Googles Sensorvault-användardata på ett dragnetliknande sätt för att samla platsinformation av hundratals eller tusentals användare i taget för att identifiera misstänkta brott.

Anledningen till detta handlade inte bara om felidentifiering av misstänkta brott baserat på Googles data. Nej, de var också bekymrade över att Google har varit det spåra platsen av nästan alla Android / iPhone Ägare sedan funktionen Platshistorik såg ljuset.

Huskommittén ställde en serie frågor som finns tillgängliga i länken ovan. Vi kommer dock att släppa några av dem så att du kan få en liten uppfattning om vad brevet innehåller:

Om Amerikanska lagstiftare vill veta vem som annars hade tillgång till denna databas förutom Googles anställda och USA: s brottsbekämpning, är du inte lite nyfiken också?

Google Reacts

Brevet som skickats av amerikanska lagstiftare söker en orientering och svar på hur informationen Google samlar in är används och delas. Det tog inte lång tid att svara på Google.

En talesman från Google lämnade ett uttalande till Information Group Media Group med uppgift om att det är helt upp till användare att aktivera funktionen eller inte. Den är avstängd som standard. Det här är vad han hade att säga:

”De aktuella uppgifterna används för platshistorik, som är inaktiverad som standard. Om en användare väljer att slå på den, kan vi tillhandahålla användbar information, som data i realtid som hjälper dem att slå trafiken på väg hem från jobbet, säger talesman. “De kan ta bort sina platshistoriska data eller stänga av produkten helt och hållet när som helst.”

Det som verkligen är konstigt är att denna talesman bara utarbetade mer om Sensorvault. Inget om frågorna om frågan “som tas upp av The New York Times” om användningen av funktionen till hjälp brottsbekämpning besvarades.

Ett par saker du kan göra

Nu vet du vad Sernsorvault är och hur det kan påverka dig, direkt och indirekt. Du undrar kanske, vad kan du göra med det? Finns det en väg runt det?

Tja, vi kommer inte att lämna dig hänga. Här är några saker du kan göra för skydda din integritet från Googles Sensorvault:

Kolla din historia

För att lösa en viss fråga måste du lära dig allt om det och ta itu med det. Google kanske har lagrat din platshistorik i nästan ett decennium. Men nu, genom att följa stegen nedan, kan du göra det kolla vad den har samlat in:

 1. Logga in på din Gmail-konto.
 2. Efter det, gå till Takeout.Google.com.
 3. Fortsätt rulla ner tills du hittar Platshistorik.
 4. Du kan kontrollera allt du vill ladda ner, men idag är vårt huvudfokus Platshistorik.
 5. Avmarkera allt annat och håll platshistorik på. Observera att data om platshistorik kommer att finnas i datorkod. Om du inte läser koden väljer du ”JSON” format och öppna filen i en textredigerare för att se hur det ser ut. För att välja ett format, klicka på Flera format.Flera formater
 6. Välj sedan vilken metod du vill ta emot informationen genom. Du kan använda liknande E-post, Drive, OneDrive, Box eller Dropbox.leverans metod
 7. Följ stegen på webbplatsen och välj de alternativ som passar dig bäst.
 8. Slutligen, klicka på Skapa export, och informationen är all din.Skapa export

Avaktivera Googles platshistorik

Det bästa är att du kan inaktivera funktionen. Men vad som görs görs, vilket betyder vilken data som helst Google har på dig kommer att förbli i valvet för tillfället.

Så, avaktivera funktionen är bara en försiktighetsåtgärd för att förhindra framtida datalagring. Vi kommer att prata om att bli av med den historien senare, men för tillfället, här är hur du inaktivera eller “pausa” platshistorikfunktionen (Vi använde Android som exempel):

 1. Gå till din Android-enhet inställningar, bläddra ner och klicka på Google.Android-inställningar
 2. Välj på nästa sida Hantera ditt Google-konto.Hantera konto
 3. Efter det, under Data & Anpassning, Välj Platshistorik.Platshistorik Android
 4. Avaktivera nu Platshistorik genom att klicka på punkten bredvid. Du får en bekräftelsesmetod eftersom den varnar dig om att pausa den här funktionen kommer att begränsa eller inaktivera personliga upplevelser överallt Google tjänster. Det är upp till dig. Klicka på Pausa om du vill fortsätta.Pausa platshistorik
 5. Slutligen, när du trycker på Paus, din Platshistorik kommer att inaktiveras tills du aktiverar det manuellt igen.Inaktivera platsinställningar

Vi måste gå igenom detta igen för att se till att du vet vad du gör. Du har inaktiverat funktionen, men andra Google-applikationer kan hålla reda på din plats även om den är avstängd.

Enligt Ryan Nakashima av Opartisk Press:

”Även när platshistorik har pausats lagrar vissa Google-appar automatiskt tidsstämplad platsinformation utan att fråga. Google lagrar till exempel en ögonblicksbild av var du är när du bara öppnar kartan. Automatiska dagliga väderuppdateringar på Android-telefoner pekar ungefär var du är. Och några sökningar som inte har något att göra med plats, som “chokladchipkakor” eller “barnvetenskapssatser”, fastställer din exakta latitud och longitud – exakt till kvadratfoten – och sparar det på ditt Google-konto. “

Radera dina digitala fotavtryck

Okej, så nu vet du hur du kan kontrollera din nuvarande platshistoria och förbjuda ytterligare inspelningar. Låt oss prata om det hur du kan bli av med det förflutna innan det kommer att hemsöka dig i framtiden.

Lyckligtvis kan du göra det ta bort din platshistorik. Det är en mycket enkel uppgift att göra och här gör du så:

 1. Logga in med din Gmail-konto.
 2. Gå över till Googles tidslinjesida.
 3. På knappen till höger på skärmen hittar du en Växelsymbol (inställningar), klicka på det.Googles Sensorvault - Tidslinjeinställningar
 4. Inuti Inställningar avsnitt, trycka på Radera all platshistorik.Googles Sensorvault - Radera platshistorik
 5. Ett popup-fönster visas nu. Allt du behöver göra är markera rutan bredvid “Jag förstår och vill ta bort all platshistorik” och tryck på Radera platshistorik.Googles Sensorvault - Bekräfta radera

Om du vill vidta extra försiktighetsåtgärder, stäng av “Webb & Appaktivitet ” också. Enligt Google sparar denna funktion din aktivitet på vad som helst Google-app eller webbplats du använder, inklusive de som är kopplade till din plats.Wen och appaktivitet

Vi tror inte att den här funktionen är så stor, utan att vara på den säkra sidan, inaktivera den. Det är bättre att du är orolig för din privata information hela tiden.

Använd ett virtuellt privat nätverk

Tillsammans med de metoder som nämns ovan bör du också överväga dölja din IP-adress eftersom det är en av de viktigaste faktorerna som alla tjänster / webbplatser / myndigheter kan bestäm din plats genom.

En VPN är det enklaste och mest effektiva sättet att göra det på. Virtuella privata nätverk kryptera dina data och avvärja alla cyberhot som kan rikta in sig på din enhet. De också täcka din IP-adress och ersätt den med en ny tillfällig en så länge du är ansluten till en server.

Detta ökar din online anonymitet och förbjuder alla onlineenheter från spåra dina surfaktiviteter eller identifiera din plats. Så här kan du upprätta en VPN-anslutning:

 1. Först, registrera dig med en premium VPN-tjänst. Gratis kommer att göra dig mer skada än nytta eftersom de kan sälja dina uppgifter till tredje part.
 2. Ladda sedan ned appen på din enhet, starta den och logga in med ditt konto.
 3. Välj vilken server som visas på listan och hit connect.
 4. Vänta några sekunder tills anslutningen sker.
 5. Kontrollera detta IP-verifierare för att se om du fick din nya IP eller inte.
 6. Du är nu helt anonym.

Vad du än gör, hålla sig till premium-VPN-leverantörer. Det kan kosta dig några få öre, men i slutändan får du det du betalade för vad gäller säkerhet, hastighet och anonymitet..

Om du inte vet din väg, har vi det granskade ett par topp-VPN: er för att hjälpa dig.

Googles Sensorvault – Slutliga tankar

Trots att Google ber sina användare att aktivera Platshistorik när de ställer in vissa tjänster nu kan de göra något åt ​​det. När du är online, din integritet är allt.

Du vill inte dra dig till polisstationen bara för att du råkade vara i fel plats vid fel tid. Du har nu en idé om vad Googles Sensorvault gör, hur det fungerar, och vad du kan göra för skydda din integritet. Om du har fler frågor, släpp dem i kommentaravsnittet nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me