Gratis VPN vs Betald VPN – Vad är skillnaden

Gratis VPN vs Betald VPN. Vad är skillnaden? Eftersom det kan vara lika spännande att få saker gratis, är vi alla överens om att allt med bra värde sannolikt kommer att komma till en bra kostnad. Samma fall gäller när du jämför gratis VPN-tjänster med dem du betalar för. Den största nackdelen med att få en gratis VPN-tjänst är att din säkerhet aldrig riktigt är 100% garanterad på lång sikt. Tänk på det; för att en nätverkstjänst ska fungera måste räkningar betalas, och om du inte skiljer dig med några av dina dollar, då dina surfvanor är en värdefull tillgång som kan förvandlas till en inkomstkälla. Sådana tjänsteleverantörer handlar in din information till tredje part mot en avgift, och på så sätt försämras din datasekretess. Detta strider helt mot logiken bakom en VPN-tjänst, men verkligheten är att det händer.

Gratis VPN vs Betald VPN - Vad är skillnaden

Gratis VPN vs Betald VPN – Vad är skillnaden

Gratis VPN vs betald VPN – The Break Down

När du överväger vilken typ av VPN-leverantör som du prenumererar på för dina integritetsbehov bör följande tänka på:

  1. Erbjudna protokoll
  2. Kundvård
  3. Anslutningshastighet
  4. Integritetspolicy
  5. Serverval
  6. Bandbreddskåpor

Protokoll som erbjuds

Med gratis VPN får du förmodligen PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol); en som åtminstone kan maskera din IP-adress, men som säkert är full av säkerhetsrisker. Detta bör vara tillräckligt anledning för att användare ska undvika PPTP-protokollet.

Å andra sidan kommer en pålitlig och betalad för VPN-leverantör att erbjuda en mängd protokoll som IPSec, L2TP, IKEv2 och naturligtvis OpenVPN. Dessa protokoll tillåter användare att anpassa sin VPN-anslutning och göra det bästa av tillgängliga alternativ.

Kundvård

Ett kvalificerat och välutbildat kundvårdsteam som är tillgängligt dygnet runt kostar en hel del pengar att sätta ihop. Du kan bara förvänta dig en sådan från en betald VPN-leverantör, och deras kunder skulle vara de enda som gör allt detta möjligt.

En väletablerad leverantör som ExpressVPN har till exempel ett redo att hjälpa sina kunder närhelst ett problem uppstår. Du kommer att vara säker på att få hjälp även på en helgdag där du kan förvänta dig att ingen skulle arbeta.

Anslutningshastighet

Gratis saker kommer att skapa mycket uppmärksamhet och locka till sig en stor publik. Om en gratis VPN-tjänst är tillräckligt populär för att få ett stort antal människor att testa det, kan deras servrar bara ge upp under allt detta tryck.

Om inte, borde användare stötta sig själva för otydliga frånkopplingar då och då; något du inte gillar att uppleva när du strömmar något som en direkt sändning.

Betalda VPN-leverantörer gör det till sin prioritering att se till, oavsett hur stor trafiken är, den infrastruktur som de har på plats är väl lämpad att stödja den. Om inte gör de betalande kunderna det möjligt för dem att lägga till mer och öka deras servicekvalitet.

Integritetspolicy

Som nämnts i början säljer de flesta gratis VPN-leverantörer din datainformation för att hålla sig flytande. De undviker också att ge några tydliga uttalanden om hur de tänker hålla dina uppgifter “privata”. Detta gör att du litar på dem med dina detaljer till en mycket riskabel affär.

Betalda VPN-leverantörer gör det dock mycket tydligt om de kommer att hålla ett register över din surfhistorik eller inte. De som gör det förmodligen som ett lager av skydd för sina företag. De som inte, till exempel IPVanish, förblir tro mot löfte om att hålla dina personuppgifter exklusiva för bara dig.

Serverval

Ju mer antalet serverplatser en VPN-tjänst har, desto mindre trångt kommer alla av dessa servrar att vara trafikmässigt. Betalda VPN: er har mycket fler platser jämfört med gratis.

Med erfarenhet kommer du att upptäcka att det finns några POP: er som endast är tillgängliga för betalda VPN-abonnenter. Detta faktum blir tydligast när du strömmar innehåll via ett medium som Netflix, men via VPN. Användare som hoppas på att bara säkra USA-innehåll skulle lätt kunna göra det eftersom det finns ett stort antal gratis VPN-servrar i USA. De som bor i andra områden som Storbritannien eller Australien, där det är lite dyrare att ställa in servrar, kan komma att befinna sig i lite problem.

Bandbreddskåpor

Sanningen är att de flesta om inte alla gratis VPN-tjänster har ett bandbreddstak. Det betyder att du bara kan ladda ner en specifik, vanligtvis minsta mängd data om du inte uppgraderar ditt prenumeration. Därför termen freemium VPN. Vissa gratis VPN-tjänster sätter också gränser för hur många gånger du får växla VPN-serverplatser per dag. Du kommer inte att möta några av dessa problem med premiumleverantörer av VPN-tjänster.

Bästa VPN-tjänsteleverantörer

Du kan få ett VPN-abonnemang för så lite som $ 5 per månad. Paketet innehåller tillgång till premium VPN-servrar, obegränsad bandbredd, pålitliga VPN-appar, support 24/7 och en pengar-tillbaka-garanti som vanligtvis sträcker sig upp till 30 dagar. Fördelarna du skördar är värda varje öre i slutändan. Här är våra bästa VPN-tjänster från och med 2017.

Gratis VPN vs betald VPN – Din integritet online är värt att betala för

Frekventa Internetanvändare som litar på webben för att utföra känsliga uppgifter bör vara medvetna om att gratis VPN: er helt enkelt inte kan hålla jämna steg med den pålitlighet, säkerhet eller hastighet som betalas för tjänster har att erbjuda. Håll dina data säkra genom att anmäla en VPN-tjänst som kommer att sätta dina integritetsbehov framför och mitt, och ge den hjälp du behöver för att få ut mesta möjliga av deras tjänster.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me