Hackare tycker inte om det när du använder VPN

Cyberkriminella attackerar företag och individer dagligen. Oavsett om det är en phishing-attack eller ett ransomware – eller det kan vara ett virus som bara skapar förödelse – det finns flera sätt på vilka cyberbrottslingar kan störa ditt onlineliv. Och medan hackare kan attackera nästan vem som helst, är deras mål i allmänhet utsatta individer med liten eller ingen information om online-säkerhet.


Hackare tycker inte om det när du använder ett VPN

Hackare tycker inte om det när du använder ett VPN

Hur hackare kompromissar med din säkerhet online

Säkerhetsmedvetna människor använder i allmänhet löknätverk för surfning och VPN: er för heltäckande säkerhet. Och hackare vill undvika sådana individer eftersom välinformerade människor är mindre benägna att falla för sina bedrägerier. Här är några bedrägerier som hackare kan dra för att få dina data.

Hacka via Wi-Fi

Gratis Wi-Fi i närheten av flygplatser eller restauranger kan skapas av hackare. Det är lätt att ställa in en hotspot och sedan övervaka den för att läsa den inkommande och utgående trafiken. När du ansluter till ett offentligt nätverk kan alla dina användarnamn och lösenord ses av de personer som har konfigurerat det. Om du befinner dig på en flygplats och ser en Wi-Fi-anslutning med “flygplats” i dess namn, kommer du antagligen att anta att det är flygplatsens officiella Wi-Fi och ansluta till den.

Hackare hatar VPN. Om du ansluter till honeypot Wi-Fi kommer dina data att stulas, såvida du inte är ansluten till ett VPN. En VPN kommer att kryptera alla dina uppgifter, så när du ansluter bör du först starta VPN och sedan surfa på andra webbplatser.

När du är ansluten till VPN och får tillgång till en fälla Wi-Fi använder du hackarens internet men låter dem inte få tillgång till din privata information. Så istället för att hackaren gynnas av dig, har du nytta av hackaren. Det är därför hackare inte gillar smartphones och andra enheter med VPN på sig och undviker dem till varje pris.

Mannen i mittenattackerna

Om en hackare snuffar på ditt nätverk genom en MITM-attack kan de läsa all inkommande och utgående trafik. De kommer också att kunna ändra datapaketen. En hacker med måttlig kunskap om smartphones kan enkelt attackera ett intet ont om offer. Men om du använder ett VPN kommer du att vara säker mot sådana attacker. En VPN krypterar dina data så att det paketet som hackaren kommer att få kommer att vara krypterat och inte läsbart.

Eftersom hackare inte kan läsa datapaketen, hatar de det när deras offer använder VPN. Om en hackare får veta att deras avsedda offer använder ett VPN, skulle de vilja hitta ett annat offer. Det är nästan omöjligt att öppna ett datapaket som använder 256-bitars kryptering.

Ransomware

Även om många människor är medvetna om snuskande bedrägerier, är de i stort sett fortfarande omedvetna om ransomware. En ransomware fungerar genom att låsa dina filer och appar och be dig att betala (i cryptocurrency, så att det inte kan spåras tillbaka till dem). Det är lösen du betalar för att få dina filer tillbaka. Detta är ett enkelt sätt för hackare att tjäna pengar.

Cybercriminals får åtkomst till din enhet när du går in på internet i ett offentligt nätverk. På det här sättet kan hackare installera sina filer på ditt system. Efter en viss tid fungerar och låser dessa filer hela systemet. Även om det inte rekommenderas att betala lösen, vill många få tillbaka sina värdefulla filer och till slut betala vad hackarna kräver. Och problemet är att även om du betalar lösen, finns det ingen garanti för att du kommer att få filerna tillbaka.

Hur du säkra din enhet mot hackare

Det finns två huvudprogram eller appar som du kan använda för att öka din enhets säkerhet och göra det svårare för hackare att få tillgång till dina känsliga data.

  1. Använd antivirusprogram: Ställ in antivirusprogram på din dator eller smartphone. Antivirusprogram som Avast och AVG är den första försvarslinjen mot olika onlinehot som virus, skadlig programvara och ransomware.
  2. Använd VPN:  Det rekommenderas alltid att ansluta till en VPN-server när du går online. Detta gör att du kan kryptera all din Internet-trafik. Därför kan du förhindra att potentiella snopor lyssnar på vad du gör när du surfar på webben.

Hackare tycker inte om det när du använder ett VPN

För att hålla dig säker från sådana attacker, följ bästa metoder för online-säkerhet och använd alltid ett VPN. Hackare hatar det när deras offer är smarta och skyddar sig från skadliga enheter. Det gör det bara svårt för brottslingar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map