Honungfälla-bedrägerier online – hur upptäcker du dem?

Internet har öppnat en värld av möjligheter och möjligheter för den vanliga personen, men samtidigt har det också gjort det lätt för bedrägerier att välja sina mål. Det finns olika bedrägerier och andra bedrägliga aktiviteter som äger rum via Internet, vilket gör offren för intetanande människor. Idag finns det en ny typ av bedrägeri som går runt på nätet – honungfällningsbedrägerier, även känd som honungar.

Vad är honungfälla?

Vad är honungfälla?

Vad är honungfällor?

För en spion skulle uttrycket “honungfälla” innebära processen att locka en agent att avskedas med konfidentiell information med hjälp av en förförisk kvinna. I den vanliga världen handlar det i huvudsak om en bedrägeri-datingsida och förslag från okända men attraktiva människor som vill bli bekanta. Ge efter för dessa fällor, så förlorar du antingen alla dina pengar eller blir din dator allvarligt infekterad.

Vissa avskräckande krafter som denna använder till och med Skype för att försöka röra med människor. Någon attraktiv person på Skype kommer att försöka prata med dig och så vidare via Skype – du måste bara blockera dem för att stoppa denna avskyvärda strävan. 

Online-datingsidor har gjort det lättare för upptagna människor att hitta en partner. Med ökningen av hundratals dejtingsajter tog det inte lång tid tills bedrägerier började använda dem också. Vanligtvis vet dessa bedrägerier att personer som registrerar sig på dessa webbplatser är desperata efter att hitta en partner, och de använder den här möjligheten för att locka dem till att skiljas med sina bankuppgifter och annan privat information.

  Hej Alexa Spionerar du på mig?

Detta betyder inte att alla dejtingsidor är bedrägliga. När du öppnar din e-post “spam” eller “skräp” mapp, måste du ha sett e-postmeddelanden som inbjuder dig att “träffa en trevlig tjej” eller “lära sig hur du behagar din man bättre” eller “hitta ditt livs kärlek”. Dessa e-postmeddelanden innehåller en länk som INTE leder till en känd datingsida. Om du klickar på länkarna i e-postmeddelandet laddar du ner ett virus som infekterar din maskin.

Naturligtvis, om du blir bedrövad och börjar motsvara avsändaren av e-postmeddelandet, löper du en ännu större risk – att förlora dina pengar. Det finns en anledning till att dessa e-postmeddelanden hamnar i skräppostmappen.

Typerna av honungfällningsbedrägerier

Det finns två mycket populära typer av svindel med honungfällor i dag. Den första är den nigerianska bluff, där en tjej från det avlägsna Afrika skriver till den olyckliga mannen och delar sin sorgliga historia. Mannen finner snart ut att flickan har en arv på miljoner och lockas av alla de pengarna. Han lovas en del av miljoner om han betalar för några “juridiska tjänster” för att få flickan ur sitt land. När mannen har betalat tusentals dollar försvinner internetälskaren i tunn luft.

Den andra typen är den ‘ryska’ bedrägeri, där flickan påstår sig vara fattig och söker hjälp från sin ‘man-att-vara’. Dessa bedragare riktar sig bara till män som tros vara rika. Från att be pengar om en flygbiljett till att gärna ta emot alla “gåvor” som mannen vill ge flickan, dränerar dessa bedrägerier långsamt personen med sina pengar och försvinner.

Scammare skannar tusentals profiler på olika datingsajter och väljer människor att rikta in sig på. Det finns dock aldrig någon datingsida associerad med dessa e-postmeddelanden. Om du är smart så vet du att det är en bluff omedelbart. Men förvånansvärt faller vissa människor offer för dessa bedrägliga aktiviteter och lockas till och med till farliga brott ibland.

  De bästa apparna för Apple TV som du bara behöver just nu

Hur man är säker

Lite diskretion och medvetenhet kan hjälpa dig att hålla dig säker från dessa honungfälla. Några av dessa sätt är:

  • Öppna inte e-postmeddelandena som hamnar i mappen “skräppost”. För att se till att viktiga e-postmeddelanden inte går till skräp, e-postadresser för “vitlista” som du regelbundet får e-postmeddelanden från. Se upp för alla e-postmeddelanden med konstiga ämnesrader, som ett erbjudande om en miljon dollar eller en inbjudan att träffa någon speciell.
  • Lär dig att upptäcka dessa skräppostmeddelanden. Vanligtvis är de skrivna på mycket dålig engelska eller på ett annat språk, som ryska. Öppna aldrig dessa e-postmeddelanden, och även om du gör det, klicka inte på några länkar eller svara till avsändaren.
  • Besök inte dejtingsidor som du aldrig har hört talas om, särskilt de som visas i skräppostmeddelanden. Det utgör ett hot mot din dator.
  • Var försiktig med generösa erbjudanden som vill ge dig miljontals dollar eller chansen att träffa någon speciell.
  • Det viktigaste är att du alltid använder ett bra säkerhetssystem för din dator eftersom det automatiskt varnar dig för skadliga eller misstänkta webbplatser.

Internet är som själva världen – full av olika typer av människor, och inte alla har goda avsikter. Att utbilda dig själv om dessa cyberbrott och att hålla dig medveten kan enkelt hjälpa dig att undvika dessa honungfällor och vara säker online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me