Hur du ändrar din IP-adress på Mozilla FireFox

Om du är en konstant internetanvändare har du antagligen hört ordet “IP-adress” som en miljon gånger. Varje deltagare på internet måste ha en IP-adress för att ansluta till den. Å andra sidan föredrar de flesta användare att använda Mozilla Firefox för att surfa. Vissa begränsningar och möjliga onlinehot kan dock plötsligt inträffa. Det är därför att dölja din IP är den perfekta lösningen. Lär dig hur du gör det i denna handledning.

Hur du döljer din IP-adress på Firefox

Hur du döljer din IP-adress på Firefox

IP-adress 101

Oavsett enhet eller vilket system du använder har en viss (unik) IP-adress. Denna IP tilldelas för den maskinen och den ensam. Med andra ord, på ditt hemnätverk har din dator, Mac, iPhone, Android eller till och med skrivare olika IP-adresser.

IP-adresser är information om siffror. De markerar platsen för systemet som håller dem. Problemet är att alla som får tag på din IP kan fastställa din exakta fysiska plats.

Låt mig förklara hur IP-adresser fungerar på Mozilla och andra surfningsprogram. Låt oss säga att du vill besöka Googles officiella webbplats. Du går till din Firefox-webbläsare och anger webbadressen som är känd för alla som (www.google.com). Men i den virtuella världen av internet betyder det ingenting. IP-adresser är webbplatsens språk.

Din URL skickas till en DNS-server och översätts sedan till siffror. Dessa siffror är den IP-adress som webbläsaren behöver för att förstå att Googles webbplats är den sida du vill besöka. Gå vidare, prova det själv. Skriv in (172.217.24.238) så kommer du direkt att omdirigeras till Google. Det är kul faktiskt.

Hur du döljer din IP-adress med Mozilla Firefox

Först måste du veta att det är omöjligt att ändra eller dölja din IP-adress på egen hand. Du har fastnat med vad din internetleverantör påför dig när du prenumererar på deras tjänster. Det finns emellertid en lösning på detta eftersom VPN nu finns i vår internetvärld.

En VPN omdirigerar din internettrafik via en av dess fjärrservrar i dussintals länder runt om i världen. När du trycker på anslutningsknappen kommer dina data att krypteras och din IP-adress maskeras. Du får sedan en giltig IP-adress i den region du är ansluten till medan du döljer din ursprungliga.

Nu, utan vidare, så kan du maskera din IP på Mozilla Firefox:

  1. Använd först detta IP-kontroll för att se vad din ursprungliga IP är. Jag är baserad i USA och det här är mitt.USA: s IP-adress
  2. Registrera dig med en VPN-leverantör. jag använder ExpressVPN och det rekommenderas starkt.
  3. Ladda ner och installera VPN-applikationen på din enhet.Plattformens val
  4. Logga in och anslut till en server.Anslut till en server
  5. När du är ansluten meddelar ditt VPN dig.Ansluten
  6. Kontrollera din nya IP-adress genom att använda samma IP-identifierare som förut.IP har ändrats
  7. Slutligen är din IP dold och du har en ny.

Observera att du kan återgå till din egen IP-adress om du kopplar bort VPN-anslutningen. Jag använde min egen VPN-leverantör som ett exempel ovan. Om du inte verkar vara på samma sida som jag är, kolla in den här listan över de bästa VPN: n för Firefox i tabellen nedan.

Varför klädda din IP-adress på Mozilla Firefox?

Många omständigheter kräver att du maskerar din IP-adress. Oavsett om du är någon som vill ha åtkomst till geo-blockerade webbplatser, negera IP-förbud eller bara förbli anonym, kan alla dessa uppnås när du är ansluten till en VPN-server. Du kanske vill veta detta först. Vissa VPN-leverantörer som NordVPN och ExpressVPN erbjuder gratis tillägg till Mozilla Firefox webbläsare. Detta gör det enklare och bekvämare för ständiga användare att använda. Nu, med det sagt, här är varför du måste maskera din IP-adress:

Bläddra anonymt

Varje gång du går online finns det risk för att någon kan titta på varje steg. Jag hänvisar inte bara till hackare och cyberbrottslingar. Även din Internetleverantör har en vana att göra det dagligen. Ändå, om du använder ett VPN, får du maskera din IP-adress och anonymisera din internetmetod.

Detta kriterium används mest av bloggare som gillar att hålla sin identitet dold om deras bloggar får dem i problem. Med andra ord sätter vissa länder höga begränsningar för innehållet du publicerar på sociala medier, bloggar, nätverksappar och många fler. Du kan till och med bli straffad för vad du säger.

De kan bestämma din plats via din IP-adress. Men om det är doldt är det nästan omöjligt att fastställa var du bor. Inte ens din Internetleverantör kan spionera på dina surfaktiviteter längre. En sak till, med en dold IP kan du definitivt undvika din internetleverantörsregler. Njut av den bästa oavbruten internetanslutningen.

Omgå regionala begränsningar

Streamingtjänster över hela världen är exklusiva för vissa regioner. Till exempel är Netflix största bibliotek endast tillgängligt i USA, medan BBC iPlayer är en kanal som bara är i Storbritannien.

Dessa plattformar tittar på din IP-adress i det ögonblick du försöker se innehållet. På så sätt avgör de din plats. Om du råkar vara en outsider, kommer du att blockeras nästan omedelbart, eller de ger en liten smak innan du avbryter dig med ett felmeddelande.

Med ett VPN kan du förfalska din onlineposition och verkar surfa någon annanstans. I huvudsak, när du ansluter till en server i ett visst land, döljer du din egen IP-adress och tar på dig en ny i det området. Som ett resultat kan du nu komma åt de tillgängliga kanalerna i det territoriet eftersom du har en giltig IP nu. Det är väldigt enkelt och du vet redan hur du gör det nu.

Hur man maskerar din IP-adress – slutliga tankar

Det är mycket i vårt intresse att se till att inga felaktiga personer någonsin tar hand om en så viktig identifierare som vår IP-adress. Dessutom är säkerhet inte det enda problemet längre eftersom geo-restriktioner steg in. När du maskerar din IP-adress kan du surfa på internet fritt utan att behöva titta över axlarna hela tiden. För att inte nämna att du kommer att undgå de lokala TV-begränsningarna genom att komma åt dussintals kanaler utomlands. Så vad väntar du på? Skaffa ett VPN och njuta av internet till fullo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me