Hur du delar din VPN-anslutning

Genom att använda en VPN-tjänst kan du sätta din säkerhet på plats för alla som hoppas antingen infiltrera din anslutning eller få tag på din personliga information. När du har konfigurerat VPN-anslutningen blir det mycket svårt för någon att hacka till din enhet. Det har till och med blivit viktigare nuförtiden eftersom fler och fler föredrar att använda mer än en enhet och därmed öka möjliga möjligheter för attack. Om du ständigt använder din bärbar dator, mobiltelefon, surfplatta eller TV-streamingtjänst är det viktigt att du ställer in din VPN-anslutning på ett sådant sätt att alla dina enheter kan dra nytta av den leverantören och du kan förhindra någon form att bli hackad. Det kräver att du först identifierar en VPN-leverantör som tillåter ett visst antal samtidiga anslutningar. Det finns inte så många tjänster som tillåter mer än fyra sådana anslutningar, så ibland kan du behöva vända dig till andra metoder för att dela din VPN-anslutning. I den här recensionen kommer vi att titta på några av de metoder du kan överväga.  


Hur du delar din VPN-anslutning

Hur du delar din VPN-anslutning

Dela din VPN-anslutning

Det finns många alternativ du kan använda för att dela din VPN-anslutning med andra enheter.

1. VPN-leverantörer som tillåter många samtidiga anslutningar

Om du kanske äger mindre än fem enheter, bör en VPN-leverantör som erbjuder valet att ha upp till fem anslutningar vara mer än tillräckligt för att täcka alla dina behov. Allt du behöver göra är att göra lite forskning för att fastställa vilken leverantör som gör att du kan ansluta mer än en enhet utan att kompromissa med kvaliteten på din anslutning. Att göra detta innebär att gå igenom en VPN: s webbplats och läsa noggrant genom deras lista över funktioner. Om de talar om stöd för samtidiga anslutningar (eller flera inloggningar) men inte nämna något om hur många anslutningar de råkar tillåta, kan du gå vidare och kontakta deras kundtjänst och fråga.

För att hjälpa dig med din sökning har vi också gått vidare och identifierat ett antal VPN-tjänster som gör det möjligt för tre eller flera enheter att dela ett VPN-abonnemang samtidigt:

ExpressVPN

Även om ExpressVPN endast tillåter fem samtidiga VPN-anslutningar placerar vi dem som vårt första val. Detta beror främst på att de erbjuder smarta DNS-proxyer. Medan dessa proxyservrar inte krypterar din trafik eller döljer din IP-adress, kan du använda dem för att avblockera alla stora strömningskanaler från hela världen. Smart DNS kan ställas in direkt på PS3, PS4, Xbox, Apple TV och andra enheter som inte nativt stöder VPN. Så om det går runt geoblock är det du letar efter, ExpressVPN är vägen att gå.

IPVanish

IPVanish har bevisat sig som en leverantör som är mer än kapabel att säkerställa att användardata hålls säkra och säkra, och har också säkerställt att alla har tillgång till dess mer än 1000 servrar spridda över 70+ länder runt om i världen. De har kapacitet att stödja upp till fem enheter som ansluter samtidigt till ett pris som är mycket billigare än att behöva öppna fler konton med en annan leverantör. Du kan titta på en mer detaljerad IPVanish-recension här.

NordVPN

NordVPN är en annan toppleverantör som inte äventyrar sin skyldighet att tillhandahålla dig en tjänst som säkerställer att alla dina säkerhetsbehov online tas väl hand om. Med funktioner som dubbel VPN och upp till 5 samtidiga anslutningar, alla erbjudna till ett pris av cirka $ 3 per månad för ett 2-årigt abonnemang, gör detta dem till en av de få leverantörerna som erbjuder det bästa priset för pengarna. Vi har en mer detaljerad granskning av deras tjänst här.

CyberGhost VPN

Vårt fjärde förslag är en rumänsk baserad tjänst, med ett växande nätverk med över 600 servrar, alla spridda i över 30 länder. De tillåter upp till fem samtidiga anslutningar, men det är bara när du stöter på deras premiumplan, som löper för cirka $ 10,95 per månad. För att testa tjänsten kommer du fortfarande att kunna lägga till ytterligare en anslutning under testperioden. här är en mer detaljerad granskning av deras tjänst.

2. Dela VPN via din router

Om du redan har prenumererat på en VPN-leverantör som inte erbjuder så många alternativ för att öka dina anslutningar, är det näst bästa att göra att installera VPN på din Wi-Fi-router. Logiken här är att din router kommer att visas som en enhet från din leverantörs synvinkel, vilket innebär att du kommer att kunna dela denna anslutning med så många enheter som möjligt. Så betydligt som detta alternativ kan verka, kommer det också med en rimlig del av nackdelarna.

Att ställa in VPN på din router kräver lite mer teknisk kunskap, eftersom de flesta routrar gör det svårt för dig att manipulera med deras fabriksinställningar. Att använda VPN är känt för att minska hastigheten på din Internet-anslutning något, så du kommer troligtvis att hålla dig på en låg hastighet när du har installerat den på din router eftersom det inte finns något enkelt sätt att slå på eller stänga av den. För att göra din router mer kompatibel med att ha VPN-inställning på den kanske du vill överväga att blinka den (byta ut sin firmware med en annan som stöder VPN). Två sådana firmwaretyper är DD-WRT och Tomato.

För att hantera problemet med att ditt VPN alltid är på, kan du göra två routrar. Den ena fungerar som din vanliga router skulle göra, och den andra är den du skapade din VPN-anslutning på. På det här sättet kan du ansluta till den huvudsakliga när du inte vill använda VPN.

3. Dela VPN från din dator

Du kan också dra fördel av de tillgängliga inställningarna i din Windows eller Mac-dator för att dela din VPN-anslutning med andra enheter som kör liknande plattformar. Inställningarna för båda systemen är olika, men vi har de allmänna stegen som du borde följa för att göra det på båda.

Dela din VPN-anslutning på Windows

Att dela din VPN-anslutning i Windows innebär att du installerar en virtuell router med ett valt SSID och lösenord genom kommandotolken. Du måste först se om Windows har de drivrutiner som krävs för det, och om det gör det måste du fortsätta för att dela den virtuella routern. Att göra det innebär följande steg:

 1. Gå till “Network and Sharing Center”,
 2. Sedan “Ändra adapterinställningar”,
 3. Nästa högerklicka på din nyligen skapade virtuella router för att öppna fliken Egenskaper.
 4. Under “Dela” bör du kunna se kryssrutor som läser “Tillåt andra nätverksanvändare att ansluta via den här datorns Internet-anslutning”, och även “Tillåt andra nätverksanvändare att kontrollera eller inaktivera den delade Internet-anslutningen”.
 5. Observera att du måste använda kommandotolken för att aktivera eller stänga av din anslutning varje gång du startar datorn.

Dela din VPN-anslutning på en Mac

Det finns ett par förutsättningar som måste vara på plats om du ska använda din Mac för att dela en VPN-anslutning. Först måste tjänsten använda PPTP- eller L2TP-iPSec-protokollet, och för det andra måste du vara ansluten till Internet med en Ethernet-kabel. Om båda villkoren är uppfyllda kan du gå vidare och börja med att tilldela ett namn till din VPN-anslutning som “Min PPTP VPN”.

Upprätta en anslutning från din Mac till den här tjänsten och öppna sedan systempreferens och klicka på delning. Du kommer att se en panel som läser “Dela din anslutning från” följt av namnet du har valt för ditt VPN. Du måste också ange hur anslutningen ska delas, och detta kan göras på panelen “Till datorer med”, där du sedan ska välja “Wi-Fi”.

Ett fönster dyker sedan upp för “Wi-Fi-alternativ”, där du måste ange ett nätverksnamn för den delade VPN-anslutningen. Välj standardalternativet för “Channel” och välj “WPA2 Personal” för “Security”. Du måste då ange ett lösenord för din delade anslutning. För att starta upp din VPN-delning måste du gå till Systempreferens > Delning och klicka på “Internet Sharing” som ska finnas på den vänstra panelen. Klicka på “Start” för att bekräfta.

4. Använda din mobil som ett hotspot 

Naturligtvis kan du också dela din Smartphones 3G / 4G Internet-anslutning med andra enheter också. Du kan ansluta till en VPN-server på din Android eller iPhone och sedan ställa in Hotspot för att dela VPN-anslutningen med annan enhet. Den största nackdelen med detta är att mobil internetanslutning vanligtvis är ganska dyr och därför skulle du inte vilja använda för att ladda ner eller strömma innehåll online.

Slutsats om hur du delar din VPN-anslutning

De fyra metoderna som vi har angett för att dela din VPN-anslutning bör vara tillräckligt enkla för att du kan tillämpa själv, utan behov av så mycket teknisk hjälp. Om du emellertid fastnar, är vi glada att hjälpa dig. Lägg bara din fråga eller kommentar i avsnittet nedan så kommer vi tillbaka till dig så snart vi kan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map