Hur du förvandlar din Windows PC eller Mac till en virtuell router

Har du någonsin varit i ett rum i ditt hus där Wi-Fi helt enkelt inte kan nå din enhet? Istället för att sitta precis under routern, visste du att du kan konvertera din PC eller Mac till virtuella routrar? Detta kriterium har många fördelar i slutet av linjen. I den här guiden kommer jag att visa hur du delar en Wi-Fi-anslutning från din Windows PC och Macintosh och vad exakt har du nytta av det.


Hur man delar Wi-Fi-anslutning på PC och Mac

Hur du gör din Mac till en virtuell router

Att använda Mac: s internetanslutning är som att ansluta direkt till någon annan router. Du kan bokstavligen förvandla din Mac till en hotspot där alla enheter hemma kan ansluta till. Med ett användarnamn och lösenord är den delade internetanslutningen som alla andra i hotell, kaféer och till och med ditt hemnätverk.

Mac är välkänt för att begränsa användarnas handlingar. I det här fallet kan du ansluta till ett Wi-Fi-nätverk och vara värd för en hotspot samtidigt. Därför ger detta oss två metoder för att dela Mac: s internetanslutning. Kolla in dem nedan:

Ethernet

  1. Anslut Ethernet-kabeln till Mac
  2. Starta “Systeminställningar” från  Apple-menyn eller tryck på ikonen på skärmen.Systeminställningar
  3. Klicka på “Dela”Klicka på Dela
  4. Klicka på “Internetdelning” från vänster-menyn
  5. Välj rullgardinsmeny bredvid “Dela din anslutning från:” och välj “Ethernet”
  6. Vid sidan av “Till datorer som använder:” markerar du rutan bredvid “Wi-Fi” eller “AirPort” (namnet beror på OS X 10.8+ vs 10.6)Internet-sharing-mac
  7. Klicka sedan på “Wi-Fi-alternativ” och namnge nätverket.
  8. Fyll i nödvändiga detaljer.Fyll i WiFi-detaljer
  9. Klicka på “OK” och bekräfta att du vill börja dela internet

Aktivera Internetdelning från en Mac

Wi-FI-adapter

När du får en trådlös nätverksadapter får du dela din Mac Wi-Fi precis som alla andra enheter. Detta gör att en nätverksenhet kan ta emot internetanslutningen och den andra dela den. Till skillnad från när Mac fungerar på egen hand. Om du vill, erbjuder Amazon många av dessa enheter i deras butik. Kolla in det här Wi-Fi-nätverksadapter och när du har fått det, följ dessa instruktioner:

  1. Anslut Wi-Fi-adaptern till din Mac.
  2. Gå till “Systeminställningar”.Systeminställningar
  3. Välj “Dela”Klicka på Dela
  4. Välj “Internetdelning” på menyn.
  5. Gå över till “Dela din anslutning från:” och välj “Wi-FI”.
  6. Nu, nästa “Till datorer som använder:” välj “AirPort”.Internet-sharing-mac
  7. Tryck sedan på “Wi-Fi-alternativ” och fyll i detaljerna.
   Fyll i WiFi-detaljer
  8. Klicka på “OK” och välj Start.

Aktivera Internetdelning från en Mac

Du är klar. Din Mac sänder nu en trådlös signal som kan hämtas av alla andra wi-fi-aktiverade enheter.

Dela Wi-Fi-hotspot via Windows PC

Du kan förvandla din Windows-dator till en trådlös hotspot med bara några klick här och där. Det som skiljer sig från Mac är emellertid att tack vare en Windows 10 Wi-Fi-adapter kan du skapa en Wi-Fi-hotspot medan du är ansluten till ett annat Wi-Fi-nätverk och dela en Wi-Fi-anslutning över ett annat. Så här gör du:

 1. Gå till Inställningar på din PC genom att trycka på Windows + I på tangentbordet.
 2. Klicka på “Nätverk & Internet.”Inställningar Windows
 3. När den öppnas, längst ner till vänster på skärmen, trycker du på Mobile Hotspot.Mobil hotspot Windows
 4. Gå nu till höger på skärmen och slå på “Dela min Internet-anslutning med andra enheter”.
 5. Klicka sedan på Redigera.Klicka på Redigera Wi-Fi
 6. I redigeringsfönstret skriver du vilket nätverksnamn och lösenord du vill använda och klicka sedan på “OK.”Sätt i anslutningsdetaljer
 7. Du är nu redo att använda din bärbara dator som en virtuell router.

Fördelarna med att dela Wi-Fi-anslutning via Mac / PC

Som jag nämnde tidigare, att göra din bärbara dator till en virtuell hotspot kan underlätta din internetupplevelse. Du kommer helt enkelt att lösa en hel del problem som du har gått igenom och eventuellt spara dig lite extra betalning på vägen. Låt mig förklara mer.

Wi-Fi Extender

När du sitter i ett rum långt borta från din router blir din internetanslutning antingen långsammare eller så visas den inte på dina enheter. Jag har varit där och jag tillbringade så många gånger att sitta precis under min routers placering. Men för dem som gillar att surfa och bläddra igenom internetinnehåll på sina mobila enheter och flikar, för att inte tala om strömningsenheter på TV, så har du tur.

Allt du behöver göra är att förvandla din PC / Mac till en virtuell router genom att placera den på ett jämnt avstånd mellan dig och din hemmarruter. Detta kommer att utöka ditt Wi-Fi-sortiment utan att tappa anslutningshastigheterna. Dessutom sparar du så mycket pengar och tid på att konfigurera en verklig Wi-Fi-förlängare hemma.

Detta fungerar också på hotell och kaféer. Vissa offentliga nätverk tillåter användning av en enhet per konto. Om du befinner dig på ett hotellrum kan ditt nätverk vara långt borta från den enhet du använder eller helt enkelt får du använda en enhet per rumsbokning. Så om du förvandlar din bärbara dator till en virtuell router får du dra nytta av hotellets nätverk på alla enheter du har tillgängligt med dig. Det är ganska praktiskt tror du inte?

Håll din Wi-Fi för dig själv

Numera ber alla gäster som besöker ditt hem efter Wi-Fi-lösenordet innan de ens utfärdar ett “hej”. En del människor blir frustrerade av det eftersom de inte vill att någon som lurar runt sitt nätverksområde får fri åtkomst.

Lösningen är i ditt grepp nu. Du behöver inte dela ditt nätverks lösenord med någon. Ge dem bara den virtuella anslutningen du redan har skapat på din PC eller Mac, och det är det. Du kan stänga av det och ändra lösenordet när du vill och hålla ditt privata nätverk att använda.

Dela en VPN-anslutning

För mig är det viktigaste verktyget att använda vid åtkomst till internet en VPN. Den här tjänsten krypterar din trafik och skyddar din privata information från att skördas av utomstående, oftast känd som hackare och cyberbrottslingar. När du använder en VPN-anslutning döljer du din IP-adress. Därför kan du surfa på internet utan att övervakas av din Internetleverantör eller regering hela tiden.

Inte bara det utan när du är ansluten till ett VPN kommer du att kringgå regionala begränsningar. Detta innebär att du kan komma åt geobegränsade kanaler och webbplatser oavsett var du kan vara på kartan.

En sak till, VPN-leverantörer ger dig ett begränsat antal enheter att ansluta under ett abonnemang. dock, dela en VPN-anslutning för antingen din Mac eller PC höjer det antalet till oändligt. Alla anslutna enheter kommer att ansluta till en VPN-anslutning, och alltså har alla krypterade Wi-Fi.

Att ställa in ett virtuellt nätverk med ett VPN tar alla steg du gjorde innan plus att aktivera din VPN-klient på din PC eller Mac. Så om du vill dela en VPN-anslutning på din Macintosh, registrera dig med en VPN-leverantör, ladda ner VPN-applikationen på din Mac och följ Anslutningsprocess för Mac-delning.

Samma sak gäller din PC-metod. Aktivera VPN-applikationen och anslut till en server du väljer. Gå sedan igenom instruktionerna för Windows Wi-Fi-delning.

Med det sagt är här de bästa VPN-leverantörerna du kan använda för att skydda alla enheter som är anslutna till ditt virtuella nätverk.

Hur du förvandlar din PC / Mac till virtuella routrar – Summing Up

Det finns tillfällen då Wi-Fi-nätverket bara inte kan ge dig den anslutning till det internet du behöver. Oavsett om det är långt borta från dina enheter eller helt enkelt tillåter ett visst antal anslutningar, är lösningen att ändra din PC / Mac till virtuella routrar. Bli inte begränsad till det utbud som din router verkställer dig och förlitar dig definitivt inte på den samtidiga anslutningen som en VPN ger dig. Tänk utanför rutan och njut av internet när det är bäst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map