Hur du raderar dig från Internet i 6 steg

Det händer ofta att du av ren nyfikenhet skriver in ditt namn på Google bara för att kontrollera vilken information den har om dig för allmänheten att se. Du kan bli lite förvånad, om inte irriterad över att se att mycket fel eller föråldrad information om dig projiceras på skärmen. Detta kan skicka ut många fel signaler till blivande arbetsgivare om du är en arbetsjägare eller också till andra. Men varnas för att det inte är möjligt att ta bort dig helt från Internet. Du kan bara minimera dina fotavtryck online. Så här raderar du dig själv från Internet. 


Hur du tar bort din online-närvaro

Hur du raderar dig från Internet?

Radera sociala nätverk, shopping, & Andra servicekonton online

Skapa först en lista över alla sociala nätverk som bär din profil. Om du har profiler på de relativt mindre webbplatserna som Google+, Tumblr eller MySpace, förutom de större som Twitter, Facebook, Instagram och LinkedIn, kan du avskaffa det tidigare. Leta bara efter dina kontoinställningar och titta på alternativ för att inaktivera, ta bort eller stänga ditt konto. Detta är vanligtvis tillgängligt under sekretess eller säkerhet. Använd följande länkar för detaljerade instruktioner om hur du tar bort dina sociala mediekonton.

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube
 • snapchat

Om det blir omöjligt att ta bort kontot kan du ändra kontoinformationen genom att sätta in virvlande material eller något helt slumpmässigt. Du kan också använda tjänster som DeleteMe för att ta bort dig själv från Internet.

Återtag från webbplatser som samlar in data

Vissa datainsamlingsföretag samlar in information om sly från alla dina online-aktiviteter. De säljer sedan uppgifterna till alla intresserade som annonserar sina produkter och avser att sälja till dig.

Försök hitta sådana datamäklare och besöka varje webbplats separat och få ditt namn raderat om du hittar det där. Du kan ta hjälp av en tjänst som DeleteMe som tar hand om dessa saker åt dig till kostnaden för ett års prenumeration. Det kommer också att kontrolleras regelbundet för att säkerställa att ditt namn inte har lagts till.

Ta bort din personliga information direkt

Kontakta först din mobilleverantör eller telefonföretag för att se till att du inte är listad med dem online. Om listan, be dem att radera ditt namn. Om du vill ta bort något oönskat måste du kontakta den enskilda webbansvarig för dessa webbplatser.

Titta på webbplatsens kontakter eller Om oss för att hitta den person som ska kontaktas eller besök www.whois.com och leta efter det domännamn du vill kontakta för att få informationen. Emellertid har privata webbplatsoperatörer ingen juridisk skyldighet att radera dina inlägg.

Så artigt ange varför du vill att informationen ska raderas och förhoppningsvis kommer de att tvingas. Om du agerar som Mossi men i Let’s Be Cops, förvänta dig inte för mycket samarbete!

Radera all personlig information

Om känslig information som numret på ett bankkonto eller ett personnummer har publicerats medan webbplatsens webbansvarig inte raderar det, kan en juridisk begäran skickas till Google från din sida för samma sak. Googles juridiska befogenheter är större och kan arbeta för att få sådan personlig information raderad från en något envis webbplats. Detta kan dock ta tid och det finns inga garantier för att det lyckas. Det är bara ett alternativ du kan prova och som kan fungera om du har tur.

Eliminera föråldrade sökresultat

Googles verktyg för borttagning av URL är praktiskt för att radera alla bevis på pinsamma informanter som visats på Instant tidigare. Det kan till exempel vara en webbsida som innehåller din personliga information som du vill eliminera som en tidigare arbetsgivares personalsida, långt efter att du har lämnat jobbet.

På din begäran gör de det nödvändiga, men när ditt namn Googled fortsätter sidan att visas i sökresultaten. Detta trots att ditt namn inte visas någonstans när du klickar på länken. Detta innebär att sidans gamla version cachelagras någonstans på en Google-server.

Det är här Google-verktyget har en avgörande roll att spela. Skicka URL till Google för att uppdatera sina servrar för att ta bort sökresultatet som har cache-cache så att din koppling till sidan inte längre finns. Tänk emellertid på att Google inte garanterar att den tar bort sådan cachelagrad information. Det är dock värt ett försök.

Ta bort e-postkonton

Detta kräver noggrann övervägning innan körning eftersom borttagning av ett e-post-ID kan leda till kommunikationsproblem senare. Processen för radering beror också på och varierar beroende på typen av e-postkonto. Först måste du logga in på ditt konto och sedan hitta alternativ för att ta bort eller stänga kontot. Dessa konton förblir dock öppna under en viss tidsperiod vilket gör det möjligt att återaktivera om du vill. Här är några användbara guider för hur du tar bort olika e-postkonton.

 • Gmail
 • Yahoo
 • Hotmail
 • Live.com

Hur du tar bort dig själv från Internet – Wrap Up

Det grundläggande att komma ihåg när du försöker försvinna från Internet är att det är en tidskrävande process och inte kan slutföras på en enda dag. Kommer dessutom att hantera det faktum att permanent borttagning inte är möjlig. Du kan göra ditt bästa för att få bort mycket av dina personuppgifter, men spår kommer att fortsätta att existera, oavsett vad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map