Hur du skyddar din BitCoin-plånbok

På senare tid har världen varit ett vittne till många säkerhetshot, särskilt när det gäller elektroniskt dataskydd och pengaröverföringar som rör kommersiella transaktioner. Villkor som cyberstöld och ransomware är inte längre främmande. Med kryptokurser som bitcoins som galopperar upp popularitetstabellerna, här kan du dessutom skydda din Bitcoin plånbok.

Hur du säkra din BitCoin-plånbok

Hur du skyddar din BitCoin-plånbok

Hur säkert är Bitcoin?

Bitcoin hittills har visat sig vara den säkraste virtuella valutan. Men även då har det inte skonats för sin andel cyberattacker. Bitstamp var nyligen i nyheterna när 19 000 BTC hölls efter att börsens virtuella plånböcker komprometterades. Detta uppgick till en nettoförlust på cirka 5 miljoner dollar. Trojan, Pony Loader 2.0 kan identifiera och stjäla från plånböcker som är lagrade i infekterade system. Det har också stulit andra kryptokurser som Litecoin.

Varför händer detta upprepade gånger? Eftersom bitcoin-transaktioner råkar vara oåterkalleliga, kan ingen officiell myndighet som kan fungera som mellanhand ångra dem. Detta förutsätter särskild betydelse eftersom både köpande och säljande parter är okända för varandra och omvänding kan endast ske i händelse av ett fel. Dessutom saknar myndigheterna förmågan att spåra stulna bitcoins trots att många tekniker används för att spåra dem.

Även om Bitcoin-användare förblir anonyma med privata Bitcoin-adresser skapade för varje enskild virtuell plånbok, offentliggörs alla transaktioner för alla att se transaktionslistan som tillhör en adress. Detta kräver extra försiktighetsåtgärder som ökar integriteten genom att dölja datorns IP-adress med ett verktyg som VPN eller Tor.

Skydda din Bitcoin plånbok

När du börjar skydda din Bitcoin plånbok ökar du faktiskt din säkerhet när du betalar med valutan. Detta gör att du både kan skydda din identitet och naturligtvis plånboken från potentiellt cyberstöld.

1. Den mångsidiga mångfacetterade Bitcoin-klienten

För att förbättra din integritet och även dölja din IP-adress, använder du en Bitcoin-klient som gör att du kan ändra eller ändra till en ny adress med varje transaktion. Det är också lämpligt att separera transaktioner i många plånböcker, baserat på deras vikt. Det rekommenderade förfarandet är att underhålla en plånbok för dagliga transaktioner med relativt mindre belopp, som kan fyllas upp vid behov.

2. Identitetsskydd 

Var extremt försiktig när du delar transaktionsinformation i offentliga utrymmen som nätet. Annars kan du riskera att avslöja din identitet och Bitcoin-adress av misstag. Detta kan leda till några katastrofala resultat, som vi har sett tidigare. 

3. Använd ett starkt lösenord

Se till att du använder ett slumpmässigt starkt lösenord. Använd inte samma lösenord på flera plattformar heller. Om du gör det, kan du sätta alla dina onlinekonton i fara om cyberbrottslingar hackar in i ett av dem. Du kan enkelt skapa ett starkt slumpmässigt lösenord med hjälp av det här verktyget.

4. Escrow Service

Escrow-tjänsten är användbar om du köper eller säljer något från någon du inte känner. Den som betalar måste skicka sina bitcoins till spärrtjänsten när han väntar på att få föremålet han köper. Säljaren vet under tiden att hans pengar är säkra på spärrkontot och betalar tillbaka den överenskommelse som tidigare avtalats. Vid mottagandet av varorna meddelar köparen spärrtjänsten för att göra den slutliga betalningen.

5. Säkerhetskopiera den virtuella plånboken

När det gäller fysisk lagring ska du hålla dig till de normer som anges i alla viktiga säkerhetspolicyer. Fortsätt uppdatera ofta, använd olika platser och media samtidigt som de alltid är krypterade. Genom att kryptera garanterar du säkerheten.

6. Kryptera plånboken

Det är absolut nödvändigt att kryptera plånboken, särskilt när du lagrar den online. Den grundläggande nyckeln till säkerhet är att ha ett mycket starkt och ovanligt lösenord. Använd lämpliga verktyg som DESlock + för att kryptera filer som innehåller all känslig information. Det är ännu bättre att kryptera hela användarutrymmet eller systemet som har filerna.

Om du inte tror att information kan tas från dig, bara titta på filmen Blackhat!

7. Autentisering med två faktorer är ett måste

När du använder lagringstjänster online är det viktigt att du kritiskt undersöker fördelar och nackdelar med de som verkligen är tillförlitliga innan du väljer en. Men även då måste du komma ihåg att ingen lagringstjänst online är helt idiotsäker och att tjänsteleverantören kan utveckla en Achilles-häl och bli hackad, med tanke på den supervisdom som professionella hackare och cyberspace-rånare styr idag.

Tvåfaktorautentiseringen ber om ett engångslösenord för varje transaktion du gör och detta skickas till din mobila enhet. När det har levererats från slutet av, är det bara transaktionen som går igenom.

8. Använd inte plånböcker på dina mobila enheter: 

Mobila enheter kan verkligen vara praktiska men är också extremt sårbara för hackare. Därför är det försiktigt att undvika att använda dem. Detta är ännu mer relevant i de fall då stora summor överförs antingen för att köpa eller sälja. Transaktionen kan antingen äventyras eller förloras. I sådana fall är det faktiskt säkrare att hålla din plånbok på något som inte är anslutet till webben.

9. Använd VPN för extra säkerhet

Genom att ansluta till ett virtuellt privat nätverk, bättre känt som VPN, kan du kryptera all din trafik på ett säkert sätt. Det betyder att all din trafik kommer att passera genom en privat tunnel och hålla dina känsliga data borta från potentiella nyfikna ögon. För mer information om vilka VPN-tjänster som är bäst att använda med BitCoin, känn dig fri att läsa vår djupgående VPN-revisionsguide.

10. Adresser med flera signaturer

Dessa adresser är lämpliga för företag eller hög säkerhetstransaktioner och använder mer än en nyckel som lagras på separat utrustning, övervakas och bemannas av behörig personal. På så sätt blir en hackares jobb mycket svårare eftersom han kommer att behöva kompromissa med all utrustning som nycklarna är lagrade för att klämma in Bitcoins.

Att uppdatera system regelbundet och eliminera den virtuella plånboken om du inte använder den är två andra sätt att skydda din plånbok.

Hur du skyddar din Bitcoin plånbok – Slutsats

Som med alla andra tjänster du använder online är det ett visst element i risken när du gör transaktioner med din Bitcoin Wallet. Men så länge du vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder, finns det ingen anledning att du inte ska få ut det mesta av denna säkra typ av cryptocurrency.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me