Hur du skyddar ditt Facebook-konto från hackare

Hur kan man förhindra hackare och cyberbrottslingar från att stjäla ditt Facebook-konto? Facebook är uppenbarligen ditt bästa val när det gäller sociala medier. Men för så många andra människor får de åtkomst till det varje dag från sin mobiltelefon, stationär dator, kontorsarbetsstation eller bärbar dator, och lämnar ofta sidan utan att försöka logga ut. Inte bra! Var inte en av dessa människor! Genom att göra detta inbjuder du faktiskt hackerattack, vilket kan leda till några allvarliga konsekvenser på lång sikt. Så här är vad du behöver göra för att skydda ditt Facebook-konto från hackare. Det första steget är att logga ut varje gång utan att misslyckas efter att ha surft på din Facebook-sida. Men om enheten blir stulen blir det en helt annan fråga.

Hur du skyddar ditt Facebook-konto från hackare

Hur du skyddar ditt Facebook-konto från hackare

Ha alltid ett starkt lösenord

Alla lösenord som kombinerar alfabet, symboler, siffror och ett ovanligt namn sägs vara starkt. Se också till att det skiljer sig helt från lösenord som du har för andra onlinekonton som Gmail, Hotmail, bloggar och webbhotell. Detta skulle innebära att skapa det första hinderet för en trolig hacker och förhindra honom från att komma åt ditt konto oavsett hur många permutationer och kombinationer han kan prova. Du kan enkelt skapa ett starkt, slumpmässigt lösenord med hjälp av detta gratis onlineverktyg. 

Ändra ditt lösenord med jämna mellanrum

Oavsett om det är ditt bank-, e-post- eller sociala mediekonto, se till att du regelbundet ändrar dina lösenord till det här kontot. Även om en gång var sjätte månad bör räcka, desto mindre tid mellan varje förändring desto bättre. Använd aldrig samma lösenord för flera konton. Om en hacker komprometterar ett konto kan han eller hon få tillgång till alla dina andra känsliga uppgifter också.

Bekräfta ditt personliga telefonnummer

När du bekräftar ditt personliga mobilnummer förbättrar du automatiskt ditt Facebook-kontos säkerhet. Detta säkerställer att även om du glömmer eller förlorar ditt lösenord, kan ett nytt skickas till dig via SMS. För att bekräfta ditt mobilnummer går du först till kontoinställningar, letar efter mobil och klickar sedan på ikonen för att lägga till en telefon och sedan ange telefonnumret.

Välj därefter det land där du bor och även din mobiloperatör. Du kommer att instrueras att skicka ett SMS till det angivna numret. När du gör detta kommer du att få en kod via SMS som måste matas in i den relevanta kolumnen. Ditt mobilnummer är nu registrerat officiellt hos Facebook, vilket kan användas senare för att återaktivera ditt konto.

Säker surfning är avgörande

För att säkerställa att dina surfaktiviteter inom Facebook är säkra, slå på alternativet för säker surfning. När du gör detta begränsar du automatiskt alla externa applikationer integrerade med Facebook från att få åtkomst till personlig information utan ditt godkännande eller kunskap och göra någon skada.

Inloggningsgodkännanden ska aktiveras

Facebook erbjuder inloggningsgodkännanden, en utökad funktion för säkerhet som kräver att du anger en säkerhetskod varje gång du öppnar ditt Facebook-konto med en okänd enhet.

Gå till Kontoinställningar för att aktivera inloggningsgodkännanden > Säkerhet, leta efter inloggningsgodkännanden och klicka på knappen Redigera. Markera kryssrutan för att aktivera.

Ett popup-fönster visas med beskrivningar av inloggningsgodkännanden, klicka på knappen Set Up Now för att fortsätta. Facebook skickar automatiskt en kod via SMS. Ange den här koden i rutan och klicka på Skicka kod.

Koppla bort tidigare sessioner

En ytterligare fördel som Facebook erbjuder är att den informerar dig om alla aktiva sessioner som genomförts tidigare, dina inloggningskällor och enheter som används för att få tillgång till ditt Facebook-konto. För att koppla bort tidigare sessioner, gå till säkerhetssidan och hitta aktiva sessioner. Klicka sedan på redigeringsikonen för att få en fullständig lista över alla tidigare och nuvarande aktiva sessioner. Klicka bara på länken Avsluta aktivitet för att döda eller radera alla aktiviteter som görs från andra enheter.

Aktivering av privat surfning

När du aktiverar det privata surfaralternativet från alla dina webbläsare förbättrar du ditt Facebook-kontosäkerhet. Det beror på att din aktivitet inte registreras i surfhistoriken. Så här kan du aktivera eller stänga av privat surfning beroende på vilken webbläsare du föredrar.

  • FireFox
  • Krom
  • Safari

Avstå från att använda Keep-me-inloggad-alternativ

Avmarkera kryssrutan Håll mig inloggad på inloggningssidan för ditt Facebook-konto genom att ta bort det befintliga fästmärket. Logga in nytt varje gång du besöker din Facebook-sida och du blir ombedd att ange ditt e-post-ID och lösenord varje gång. Detta hindrar dig också från att glömma ditt lösenord enkelt.

Omkoppla eller ignorera skräppostlänkar

Facebook ser på spam allvarligt och gör alltid en ansträngning för att förbättra dess funktioner för att skydda sina medlemmar från att bli offer för online-bedrägerier som pengar-bedrägerier genom indirekta eller direkta förfrågningar som görs via Facebook-chattar och meddelanden; phishing-länkar som leder dig till misstänkta eller falska webbplatser och skadliga länkar som är utformade för att få åtkomst till din personliga och konfidentiella information eller skada din enhet. Det ses också att e-postmeddelanden som påstås skickas från Facebook faktiskt kommer från phishing-webbplatser som har skapats för scamming.

Det är därför endast tillrådligt att aldrig klicka på någon länk som väcker den svagaste misstanken även om den kommer från någon som är känd för dig. När du får sådana länkar ska du alltid kontakta den berörda personen för att bekräfta om han / hon faktiskt har skickat den länken. Vanligtvis har avsändaren ingen kunskap om att sådana länkar överförs under hans namn. Se också till att aldrig dela dina användarnamn eller lösenord med någon, särskilt misstänkta webbplatser och layouter.

Din inloggning bör dessutom endast ske på www.facebook.com och inte från någon annan webbplats eller länk, såvida inte åtkomst sker via Facebook-appen. Att uppdatera din webbläsare kontinuerligt till de senaste versionerna garanterar webbläsarsäkerhet och snabb upptäckt av misstänkta phishing-webbplatser.

Offentliga Wifi-hotspots

Hackare riktar ständigt offentliga WiFi-hotspots för att hacka till intetanande användares sociala medier, e-post och bankkonton. Det beror på att dessa WiFi-hotspots är tyvärr väldigt sårbara för cyberbrottsattacker på grund av dåliga säkerhetsåtgärder. När du ansluter till en offentlig WiFi-hotspot, se till att du använder VPN. För mer information om virtuella privata nätverk, se vår bästa VPN-tjänst 2017-guide.

Skydda ditt Facebook-konto från hackare – Slutsats

Sist men inte minst, logga ut efter att du besökt din Facebook-sida varje gång. Detta är den stora finalen för alla Facebook-aktiviteter. Se till att du loggar ut från alla dina sociala mediekonton dagligen. Det är riktigt tidskrävande att behöva logga in varje gång; det beror bara på hur orolig du är för det här. Det är ditt samtal!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me