Hur du skyddar ditt Gmail-konto från hackare

Liksom alla andra onlinekonton är ditt Gmail-konto också sårbart för hackerattacker och andra diverse cyberhot. Dessa om de genomförs framgångsrikt kan göra ditt liv ganska eländigt eftersom de flesta av vår konfidentiella och känsliga information vanligtvis lagras i våra personliga e-postkonton.

Hur du skyddar ditt Gmail-konto från hackare

Hur du skyddar ditt Gmail-konto från hackare

Den som får orättvis eller olaglig tillgång till ett lösenord kan helt enkelt radera eller kompromissa med alla kontakter, scheman, konfidentiella bilagor, som också privata konversationer med ett musklick eller några musklick! Dessutom kan dina bankkonton och investeringar också rengöras!  

Hur du skyddar ditt Gmail-konto från hackare

Din Gmail blir hackad kan leda till en oändlig mardröm. Det är därför det kräver att kontot skyddas genom att följa följande steg:  

Begränsa alla appar som har tillgång till personlig information

Varje gång du trycker på knappen för en app som kräver godkännande från ett Google-konto tillåter du att appen får åtkomst till din personliga information. Denna information fortsätter att vara tillgänglig för appen även om du inte använder den längre. Därför, för att få en fullständig lista över alla appar som är anslutna till ditt Google-konto, besök denna Google-sida. Du får ett fullständigt konto av alla godkända appar och den totala informationen de kan lagra.

Ta bort alla appar som du inte stämmer längre eller någon misstänkt app som plötsligt visas i din lista. I framtiden ska du också vara uppmärksam på alla appar som ber om information på ditt Google-konto som även webbplatser som uppmuntrar att registrera dig med Twitter eller Facebook istället för att först skapa ett personligt konto. För att kontrollera säkerheten på en webbplats, har Mywot installerat i webbläsaren. Det skickar ut varningar på misstänkta webbplatser eller andra olika hot på nätet.

Skapa det ogenomträngliga lösenordet

Lösenordet är den viktigaste nyckeln till ditt Gmail-kontos säkerhet. Att använda samma lösenord för mer än ett konto utsätter det för hackerrisk eftersom det att få tillgång till ett lösenord kan leda till att andra webbplatser också får orättvis åtkomst. Långa lösenord rekommenderas med ord som inte vanligtvis används eller finns i en ordlista. Testa ett nytt lösenord genom att mata det in i lösenordsstyrka mätaren som säger hur stark det är.

Ändra ditt lösenord med jämna mellanrum

Det är bäst om du fortsätter att byta lösenord med jämna mellanrum, säg en gång var tredje månad. Gör lösenordet till en komplicerad kombination av stora och små bokstäver, siffror och symboler och notera det i en dagbok, så att du inte glömmer det. Förvara dagboken utom räckhåll naturligtvis så att informationen inte faller i fel händer. Ge inte ditt lösenord aldrig till någon. Om du måste, ändra det så fort du kan och göra det till något som bara du vet.

Ditt e-postkonto ska behandlas som din personliga värdeskåp, nycklarna som du bara inte överlämnar till någon som går på gatan, inte ens dina familjemedlemmar. För att ändra ditt lösenord, gå till den här sidan och gör det nödvändiga. Det är faktiskt ganska enkelt.

Få tvåstegsverifiering

Verifiering i två steg är ett extra skyddslager för alla Gmail-konton. Detta får särskild betydelse när kontot nås från offentliga datorer. Du kan ställa in det genom att besöka den här sidan. Detta säkerställer att Google varje gång du försöker komma in på ditt Gmail-konto från en okänd enhet ber om en verifieringskod som den skickar via SMS, röstsamtal eller mobilapp. När denna kod har matats in öppnas ditt Gmail-konto.

Undersök regelbundet

Det finns chanser att ditt Gmail-konto öppnas från platser som är något misstänkta eller tveksamma. Om du håller koll på, om du har märkt att det har varit ett försök att komma åt ditt konto från en utländsk plats, upp den röda flaggan upp omedelbart!

Du kan hålla reda på genom att bläddra ner till Gmail-inkorgssidan och klicka på informationsikonen på skärmens höger precis under den senaste kontoaktiviteten. Ett fönster dyker upp när du klickar på länken som visar de olika platserna som din e-post öppnas från. Varje okänd plats på den bör omedelbart locka uppmärksamhet för nödvändig åtgärd, om det behövs. Håll också upp vakten för alla ovanliga aktiviteter.

Håll alla Gmail-inställningar uppdaterade

Att uppdatera dina Gmail-inställningar regelbundet är ett tidstestat och beprövat sätt att avvärja hackare. Detta kan göras genom att klicka på kugghjulsikonen som finns på Gmail-inkorgssidan uppe till höger. Välj inställningar och klicka sedan på kontot fliken på menyn. Detta för att säkerställa att alla e-postadresser som faller under segmentet “skicka e-post som” är e-postmeddelanden som ägs och används av dig.

När detta är gjort klickar du på fliken Allmänt och bläddrar ner till “Webbläsaranslutning.” Välj alternativet “Använd alltid https” eftersom “s” i https-slutet innebär ett ytterligare skyddslager. Så när du kontrollerar din e-post på en offentlig dator, se till att https finns. För att säkerställa att ditt e-postmeddelande inte vidarebefordras till okända e-post-ID, kolla in fliken “Vidarebefordra och POP / IMPAC”.

Hur du skyddar ditt Gmail-konto från hackare – Slutliga tankar

Det säger sig självklart att du aldrig ska klicka på länkar eller ladda ner filer som ser fiskiga ut. Tjänster som du har registrerat dig kommer aldrig att skicka ett e-postmeddelande där du ber dig om ditt kontos detaljer eller lösenord. Slutligen, för ett ytterligare lager av säkerhet och integritet, rekommenderas alltid VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me