Hur man använder Tor och VPN tillsammans

Det är faktiskt möjligt att kombinera Tor och VPN tillsammans. Att använda webben är en oundgänglig del av livet för en majoritet av människorna idag, men det är inte längre så enkelt som det var till och med ett decennium tillbaka. Du kan inte bara lita på brandväggen och antivirus för säkerhet. Olika Internetvakthundar och snoopingmyndigheter spårar dina onlineaktiviteter om än utan din vetskap.

Dessutom måste du också säkerställa säkerheten för dina värdefulla data online. Alla dessa faktorer tvingar många webbanvändare att anta snygga åtgärder och maskera sin online-identitet och fortfarande uppfyller sina mål. Det är där tjänster som VPN och Tor kommer in i bilden. Det finns olika sätt du kan kombinera VPN och Tor för att uppnå en ännu högre nivå av anonymitet, integritet och säkerhet online.

Hur man kombinerar VPN och Tor tillsammans

Hur man använder Tor och VPN tillsammans

Vad är VPN?

VPN är en tjänst som låter dig maskera den verkliga IP-adressen tilldelar dig en virtuell IP istället. När du använder ett VPN kan inte ens din ISP spåra vilken information du skickar eller tar emot eftersom kryptering täcker den. Detta gör VPN till det föredragna vapnet för webbanvändare som vill hålla sig anonymt online. Från politiska aktivister som försöker undvika snooping av regeringar till människor i länder med begränsade webbåtkomstbestämmelser används VPN av miljoner för att kringgå restriktioner för webbanvändning.

  Kan Internet stängas av?

Vad är Tor?

Tor, å andra sidan, är ett nätverk som gör det möjligt för användare att få tillgång till den allmänt dolda delen av Internet, känd som den djupa webben. Det erbjuder också en anständig mängd anonymitet online – men inte lika bra som VPN-tjänster. Tor-webbläsaren används för att komma åt Tor-nätverket, och med det kan du enkelt hitta den dolda delen av webben. Tor-nätverket leder data, även om olika servrar och det gör att användarnas IP-adress är mycket svårt.

Varför använda Tor och VPN tillsammans?

Du kanske vill använda båda tjänsterna tillsammans när ditt behov av anonymitet online är större än andra. Om du bor i ett land som styrs av en förtryckande regering (som Kuba, Kina, Saudiarabien, Ryssland osv.) Eller tillhör en aktivistgrupp som verkar underliggande är det nödvändigt att anta denna strategi.

De som utbyter avgörande myndighets- eller forskningsdata online kan också dra nytta av denna metod. Om du vill strömma och ladda ner innehåll från onlineresurser som är geobegränsade kan det också vara till hjälp att kombinera två metoder.

Tor vs VPN

 • Tor är långsammare än VPN.
 • VPN är bättre för nedladdning av P2P / torrent.
 • Vissa VPN-tjänster håller loggar över din surfaktivitet, vilket äventyrar din anonimitet under processen.
 • Din VPN-leverantör kan se din riktiga IP-adress.
 • VPN är bättre lämpad för geo-spoofing.
 • Vissa webbplatser blockerar Tor.
 • I vissa fall kan Tor-utgångsnoder smitta din enhet med skadlig programvara.

Både Tor och VPN har några unika fördelar, och när du använder dem tillsammans kan dessa kombineras. Med andra ord, du behöver inte välja mellan att använda det ena eller det andra när du kan använda dem båda samtidigt.

Metod 1 – Använda Tor via VPN

I den här metoden måste du ansluta till din VPN-server först och ansluta till Tor-nätverket efter det. Om du använder den här metoden vet inte ens din Internetleverantör att du använder Tor och anklagar den så kallade djupa webben. Tor-postnoden och ISP kommer båda att se VPN-serverns IP. Emellertid kan din VPN-tjänstleverantör räkna ut att du använder Tor. Intressant nog är det få VPN-tjänster som NordVPN som använder OpenVPN-konfigurationsfilen för att erbjuda Tor via VPN.

  Bästa Android-webbläsare 2023

Fördelar

 • ISP: er, NSA eller andra myndigheter kan inte upptäcka att du surfar på webben via Tor.
 • Tor-postnoder kommer inte att se din riktiga IP-adress.
 • Du kan komma åt dolda Tor-tjänster, dvs .onions webbplatser

Nackdelar

 • Du kommer fortfarande att vara sårbar för skadliga Tor-utgångsnoder.
 • All icke-krypterad trafik som går in och lämnar Tor-utgångsnoder kan övervakas.
 • Vissa Tor-utgångsnoder kan vara blockerade.

Metod 2 – Använda VPN till och med Tor

På den här metoden ansluter du först till din Internetleverantör och loggar sedan in på VPN-kontot via Tor-webbläsaren och nätverket. Du måste konfigurera din VPN-klient för att arbeta med Tor. Internetleverantören kan se att du är ansluten till Tor-nätverket, men har inget sätt att se vilka data du utbyter via VPN. När du ansluter till webben via Tor kan IP: t spåras eftersom Tor inte använder slutkryptering som VPN. En annan faktor är att den här metoden kan ta en avgift på din Internethastighet.

Fördelar

 • Din VPN-leverantör kan inte se din riktiga IP-adress – bara den för Tor-utgångsnoden.
 • Du är skyddad från skadliga Tor-utgångsnoder.
 • Genom att använda detta tillvägagångssätt kan du kringgå eventuella block på Tor-utgångsnoder.
 • Du kan kringgå regionala begränsningar genom att ändra serverplatser.
 • All din internetanslutning dirigeras via Tor.

Nackdelar

 • Din VPN-leverantörsmonitor se dina surfaktiviteter.

Tor Over VPN eller VPN Over Tor – Vilken metod är bättre?

Om du vill få verklig anonymitet online föreslår vi att du använder VPN genom Tor. I så fall kan inte ens din VPN-leverantör se din riktiga IP-adress. Du är också skyddad mot skadliga Tor-utgångsnoder.

Å andra sidan kan din VPN-leverantör fortfarande se din riktiga IP-adress om du använder Tor genom VPN. Om du använder en pålitlig, pålitlig VPN-tjänst som inte håller loggar över dina surfaktiviteter, bör du dock inte oroa dig så mycket om det faktum. Tänk på att du inte är skyddad mot skadliga Tor-utgångsnoder om du använder den här metoden.

  Vad du bör och inte bör göra när du surfar på Dark Web

Bästa VPN-tjänster att använda med Tor

Oavsett vilken metod du väljer att använda måste du se till att du använder ett VPN som respekterar din integritet online. En politik “Inga loggar hålls” är ett måste. Ta en titt på listan över de bästa VPN-leverantörerna du kan använda med Tor nedan. ExpressVPN erbjuder sina användare en Tor Onion-tjänst, Expressobutiolem.onion, vilket i grunden skyddar dig mot skadliga Tor Exit Noder och hjälper medborgare som bor i länder med hög censur att få tillgång till Internet fritt.

Tor och VPN Combo – Ytterligare aspekter att tänka på

Båda metoderna som vi har illustrerat ovan erbjuder dig ganska anständiga nivåer av anonymitet, men de har också sina nackdelar. Baserat på aspekter som VPN-serverns placering och samtidig användning av båda tjänsterna är Internet-hastighetsavmattning det du eventuellt inte kan undvika. Det är också viktigt att du använd en VPN-tjänst som inte loggar in användardata. 

Inte alla VPN-tjänster erbjuder detta och kolla in det innan du använder ett VPN, om sann anonymitet är vad du söker. För att vara helt ospårbar när du använder webben kan du också använda Tails, en live Linux-distribution som kör utanför en USB-enhet och erbjuder full åtkomst till Tor-nätverket. Det är också viktigt att använda den uppdaterade versionen av Tor-webbläsaren. Detta garanterar att du får maximalt skydd online tillsammans med anonymitet.

Oavsett om du väljer att använda VPN genom Tor, eller tvärtom, rekommenderas alltid att kombinera Tor och VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me