Hur man blockerar ISP från att spåra dig – VPN vs Tor vs Proxy

Hur du hindrar din internetleverantör från att övervaka dina onlineaktiviteter? Oavsett om du bor i USA, Storbritannien, Kanada eller Australien, kan din internetleverantör spåra vad du gör online. Detta inkluderar dina surfaktiviteter och historik, nedladdningar och appar du använder. Med nyheter som framgår att amerikansk ISP nu lagligen kan sälja din surfhistorik till tredje part har det blivit ännu viktigare att hindra din Internetleverantör från att spåra dig. I den här guiden jämför vi VPN, Tor, och ombud och se vilken av dessa tre anonymiserare som är bäst att förhindra ISP-snooping.

Hur man förhindrar att ISP spionerar på dig

Hur du blockerar ISP från att spåra dig

ISP: er håller alltid loggar över dina online-aktiviteter

Internetleverantörer har alltid bokfört vilka webbplatser du besöker och vilka filer du laddar ner med deras Internet-trafik. Allt du gör online kan spåras av din Internetleverantör om du inte använder VPN eller Tor webbläsare.

 • Comcast behålla IP-adresser som använder BitTorrent i över 6 månader.
 • Verizon hålla privat information relaterad till deras användares IP-adress i 18 månader.
 • Qwest / Century behålla IP-adressloggar i ungefär ett år.
 • Cox tros hålla loggar i upp till sex månader.
 • Charter hålla loggar i upp till ett år.
  Hur du ändrar din IP-adress på Mozilla FireFox

Vilken typ av information gör mitt ISP-spår?

Enligt AT&T: s integritetspolicy, de förvarar loggar över följande data när du använder deras tjänster.

 • Kontoinformation inkluderar ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress, service-relaterade uppgifter som betalningsdata, säkerhetskoder och servicehistorik.
 • Nätverksprestanda & Användningsinformation berättar AT&T hur du använder deras nätverk, produkter och tjänster.
 • Webbsurfande & Trådlös applikationsinformation berättar din Internetleverantör om webbplatserna du besöker och de mobilappar du använder i deras nätverk.
 • Platsinformation berättar din Internetleverantör var din trådlösa enhet finns, samt postnummer och gatuadress.
 • TV-visningsinformation avslöjar vilka program du tittar på och spelar in och liknande information om hur du använder våra videotjänster och applikationer.

Vet min internetleverantör vilka webbplatser jag besöker?

Ja, din internetleverantör kan övervaka vilka webbplatser du besöker, appar du använder och filer du laddar ner. Enkelt uttryckt har varje webbplats en IP-adress. Varje Internetleverantör kan enkelt spåra vilka IP-adresser deras användare kontaktar. Därför finns det inget som kan hindra dem från att veta vilka webbplatser du besöker samt när och var du besöker dem. I princip, om du inte krypterar din trafik med VPN, kan din Internetleverantör spåra all data du skickar / tar emot via Internet.

Förhindra att din Internetleverantör spårar dig – Använd VPN

För att förhindra din Internetleverantör från att spåra dina onlineaktiviteter måste du omdirigera all din Internet-trafik genom en säker, privat tunnel. Din Internetleverantör kan faktiskt se att du är ansluten till den tunneln, men kan inte spåra vad du gör online när du är ansluten till den tunneln. Den här processen är exakt vad som händer när du använder VPN.

  Hur man tar bort VPN från Windows PC - Avinstallera guide

Hur VPN skyddar dig mot ISP-spionering

Hur VPN skyddar dig från ISP-spårning

När du ansluter till en VPN-server krypterar du i grunden all din Internet-trafik och maskerar din IP-adress. Det betyder att din internetleverantör, webbplatser du besöker eller appar du använder inte längre kan spåra vad du gör online. Så länge du använder VPN skyddar du sålunda alla dina privata uppgifter. Processen med att skapa ett VPN är ganska enkelt.

 1. Registrera dig först med en ansedd VPN-tjänst.
 2. Ladda ner och installera sedan VPN-leverantörens programvara eller app på din Windows PC, Mac, iPhone, iPad eller Android.
 3. Starta VPN-applikationen och logga in med ditt nyligen skapade VPN-konto.
 4. Anslut till en VPN-server från appen.
 5. Låt VPN-applikationen vara igång.
 6. Din Internetleverantör kan nu inte längre spåra vad du gör online.

Vilken VPN är bäst att stoppa ISP från att spåra mig?

Det finns otaliga VPN-tjänster du kan använda. Medan de flesta av dem är pålitliga, finns det några som inte kan lita på. Många gratis VPN-leverantörer kan potentiellt föra loggar över din surfaktivitet och besegra syftet med att använda VPN för online anonymitet.

Vissa VPN-appar kan till och med infektera dina enheter med skadlig skadlig programvara. Därför måste du se till att VPN som du använder har ett gott rykte och har en bra track record inom området för integritet online.

Andra saker att se upp i VPN-tjänster inkluderar:

 • Ingen-loggar policy.
 • Uppdaterade VPN-protokoll.
 • VPN-appar för PC, Mac, iPhone, iPad och Android.
 • Advanced Encryption Standard (AES-265)
 • Snabb VPN-servrar i Tier-1-nätverk.

Baserat på de funktioner som vi har listat ovan är här de bästa VPN-leverantörerna du kan använda för att förhindra din Internetleverantör att spåra din online-aktivitet.

  Bästa strömningsenheter 2020

Förhindra din Internetleverantör att spionera på dig med Tor

Du kan också använda en Tor Browser för att kryptera all din trafik och förhindra ISP och annat från att spåra vad du gör online. Den här metoden har sina nackdelar jämfört med VPN. Utan att bli för teknisk passerar din trafik igenom flera noder eller reläer när du använder Tor. Var och en av dessa noder dekrypterar en del av trafiken innan den överförs till nästa nod. Det sista reläet, kallad utgångsnoden, dekrypterar det innersta lagret och skickar originalinformationen till sin destination utan att avslöja eller ens veta källens IP-adress, vilket gör det möjligt att använda Tor för anonym surfning.

Problemet är att vem som helst kan ställa in en utgångsnod och eftersom det är den plats där trafiken dekrypteras kan alla som kör en utgångsnod läsa trafiken som passerar genom den. För att inte tala om det faktum att myndigheter som NSA är extremt misstänkta för någon som använder Tor, även när det inte är något felaktigt spel.

Din internethastighet kan också drabbas beroende på vilken rutt genom Tor-nätverket din trafik slutar ta.

Kan jag använda Proxies för att stoppa min Internetleverantör från att spionera på mig?

Medan fullmakter tillhandahåller någon nivå av anonymitet online, erbjuder de ingen kryptering vad som helst. Du kanske kan dölja din identitet från de webbplatser eller appar som du besöker, men din internetleverantör kan fortfarande övervaka dina surfaktiviteter, även när du använder proxyer. Till skillnad från när du använder VPN är din IP-adress fortfarande offentligt synlig.

Hur man blockerar ISP från att spåra dig – VPN vs Proxies vs Tor

Både Tor och proxyer är ett användbart verktyg i vissa fall. De tillhandahåller online anonymitet till viss del. Men om du ser allvar med din integritet online och helt vill förhindra att din Internet-leverantör spårar dina surfaktiviteter, är en korrekt VPN-tjänst vad du behöver.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me