Hur man chattar online säkert med VPN

Internet ger så många vägar genom vilka människor kan chatta och lära känna varandra online. De tillgängliga verktygen låter dig kommunicera med människor som är baserade var som helst i världen och du kan välja mellan videosamtal, sms eller röstsamtal. Från och med nu händer den mest populära meddelandeplattformen Whatsapp, och med det ökande behovet av integritet bland användare har ett antal metoder som hjälper till att skydda användarens data införts. Whatsapp-användare kan nu andas av lättnad efter att tjänsten införde kryptering från slutet till slut som en säkerhetsåtgärd för att förhindra någon form av avlyssning från tredje part. Detta innebär att dina konversationer på Whatsapp nu kommer att vara säkra från någon form av avlyssning, och din meddelandeshistorik kommer bara att vara tillgänglig för dig och personen du råkar prata med. Det finns fortfarande många ytterligare åtgärder du kan vidta för att göra din online-chatt säkrare, privat och anonym.

Hur man chattar online säkert med VPN

Hur man chattar online säkert med VPN

Potentiella hot vid chatta online

Här är några potentiella hot som du behöver veta om för att hjälpa dig att undvika alla typer av säkerhetsöverträdelser även när du använder andra meddelandeklienter:

  • Web malware: Du kanske har stött på skadliga länkar som skickades till dig via skräppostkontakter eller profiler. Om du klickar igenom dem kan de i slutändan leda dig till en virusinfekterad webbplats, som ger en gateway genom vilken din enhet smittas av ett virus. Undvik att klicka genom sådana länkar.
  • Integritetsinställningar Omkoppling: Trots att din Whatsapp-status är inställd på privat, kan skadliga användare fortfarande få se din status, profilbild eller till och med meddelanden via en app som kallas WhatsSpy Public.
  • Kraschmeddelanden: Det finns en typ av meddelande som kan skickas till klienter som efter direkt öppning kan leda till att din app kraschar. Denna typ av meddelanden ligger normalt inom intervallet 2 KB till 7 MB, och de kommer ofta att tvinga dig att starta om din enhet. De har också samma effekt på grupper, eftersom om ett sådant meddelande skickas till en grupp, möter alla medlemmar i gruppen samma öde.

Som ni ser finns det en mängd olika hot som användare som inte har vidtagit några åtgärder för att skydda sig själva utsätts för, och de skador som följer med att dessa hot realiseras ibland kan vara irreversibla.

VPN för att skydda din onlinechatt

Om du vill helt undvika chanser att få din meddelandeklient fångad av något av dessa attacker, kan det att använda en VPN-tjänst vara det som bara kan skydda dig. Genom att skydda din Internet-anslutning via en VPN-tjänst kan du förhindra någon slags störning från tredje part.

Att ha en VPN betyder också att maskera din faktiska IP-adress och använda en virtuell adress som tilldelats dig av din leverantör. Detta gör att du kan välja vilket land du vill ses som anslutande från, och som ett resultat kommer du att kunna få åtkomst till din meddelandeklient på ett säkert sätt även i länder som förbjuder dess användning.

De bästa VPN: erna för att chatta säkert online

I den här granskningen kommer vi att ta en titt på 4 VPN-tjänster som du borde kunna lita på om du hoppas ha din anslutning skyddad och undvika alla hot och attacker som normala användare skulle bli föremål för:

1. ExpressVPN

ExpressVPN står högst upp i paketet om du letar efter den bästa tjänsteleverantören på marknaden. Den säkerhetsnivå som erbjuds av denna tjänst är heltäckande, och användare kan också dra nytta av obegränsad bandbredd och obegränsad serverväxling. Hastigheterna som tillhandahålls av tjänsten är också ingenting att lura på, med servrar baserade i mer än 87 länder och ett kundtjänstteam som alltid är redo att hjälpa dig med vilket problem eller problem du kanske står inför. Med ExpressVPN kommer användare att kunna registrera sig högst tre enheter, och med funktioner som en automatisk kill-switch kommer ingenting att placera tjänsten i en kompromisslös situation. Om du tror att det här passar för dig är du välkommen att prova deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

2. IPVanish

IPVanish kommer som nummer två på vår lista med tillstånd av sina 850 höghastighetsserver, som finns i mer än 60 länder. Detta ger tillgång till olika geo-blockerade webbplatser och kanaler, var du än befinner dig i världen. Prenumeranter kan dra nytta av sin SHA-256-bit autentiseringstjänst samt dess 256-bitars AES-kryptering. Tjänsten säkerställer också att ingen av deras användares data kan hackas in genom att ansluta en strikt policy för no-loggar, och potentiella kunder uppmuntras att registrera sig för tjänstens 7-dagars återbetalningsgaranti för att prova kvaliteten på deras tjänst.

3. NordVPN

Också en favorit bland användare är NordVPN. Den här tjänsten erbjuder mycket mer än vad du får från vanliga leverantörer, och ett bra exempel skulle vara möjligheten att ansluta upp till 6 enheter samtidigt för sina abonnenter. NordVPN erbjuder också ökade säkerhetsnivåer genom sin dubbla krypteringstjänst där en användares trafik distribueras mellan två specifika servrar vilket gör det ännu svårare att fånga upp sin anslutning. När det gäller hastighet gör NordVPN inte besviken, med mer än 2000 servrar placerade i över 60 länder som är redo att ladda din anslutning. Du är välkommen att ge det igenom deras tre-dagars provperiod. Du har ingen anledning att inte eftersom det är gratis.

4. CyberGhostVPN

En speciell sak som gör att denna leverantör sticker ut är att Cyberghost VPN har ett av de mest rimliga prissättningspaketen på marknaden trots sin stora nätverkstäckning på över 1045 servrar jämnt fördelade över hela världen. Din internetanslutning är därför snabb och säker också baserat på det dubbla krypteringssystemet som de också har satt på plats. Användare behöver inte oroa sig för att deras surfhistorik behålls eftersom CyberGhost VPN har en tillförlitlig lagringspolicy på plats, i kombination med det faktum att deras rumänska bas inte utsätter dem för lagar om datalagring.

De bästa VPN: erna för att chatta säkert online – Wrap Up

De fyra leverantörerna som vi har listat ovan kommer att göra ett bra jobb med att skydda din enhet mot alla typer av hot som bara kan placera dig på skadligt sätt. En tumregel som vi rekommenderar att du håller dig med är dock att alltid se upp för gratis provperioder eller återbetalningsgarantier så att du inte slutar spendera dina pengar på en tjänst du inte gillar. Ta prov på vilken tjänsteleverantör du har i åtanke innan du väljer ett långsiktigt abonnemang hos dem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me