Hur man flashar din router med DD-WRT – Fullständig installationshandbok

Att installera DD-WRT på en router själv är inte en enkel prestation. Om du inte är så tekniskt kunnig och inte har en bakgrund inom datavetenskap, kan de resurser du kan hitta på internet i slutändan förvirra dig mer än att hjälpa. Sanningen är att blinka din router är inte lätt. Det är inte ovanligt svårt heller, det behöver bara mycket fokus, forskning och en installationsguide.

Hur man flashar din router med DD-WRT - Full guide

Det är här den här guiden kommer in. Om du är någon som inte har mycket bakgrund i mjukvara men ändå vill blinka din router med DD-WRT, är det denna guide.

Kom dock ihåg. Detta är en komplicerad process och mycket av den forskning som du behöver innan du kan starta installationsprocessen måste göras av dig och dig ensam. Den här guiden är tänkt att hjälpa dig under processen, men det är inte slutet på alla DD-WRT-installationsguider. Vänligen läs guiden noggrant och noggrant innan du börjar installera DD-WRT på din router.

Vad är DD-WRT?

DD-WRT är firmware, som är en slags permanent programvara, som driver en router. DD-WRT är Linux-baserat, gratis och öppet, vilket gör det mycket konfigurerbart. Det betyder att om du har en router med DD-WRT som operativsystem kommer du att få mer kontroll över din router. Det kommer också att ge din router större funktionalitet eftersom den inte är kommersiell aspekt som innebär att den kan levereras med en mängd funktioner.

Med andra ord, DD-WRT är ett routeroperativsystem som förbättrar och uppgraderar din trådlösa internetrouter.

Varför skulle du blixta din router??

Som jag sa ovan ger DD-WRT dig mer kontroll över din anslutning. Avancerade användare kan använda DD-WRT för att kontrollera många olika aspekter av deras anslutning, men de vanligaste användningarna för en DD-WRT-router är:

 • Installera ett VPN på din router: När du har en router som körs på DD-WRT kan du konfigurera en VPN på routern och skydda alla dina anslutna enheter. Du kan kolla in vår lista över de bästa VPN-skivor som kan användas med DD-WRT-routrar här.
 • Öka din WiFi-signal: Med DD-WRT kan du ändra din trådlösa kanal från dess inställningar. Du kan välja en kanal som inte har många routrar anslutna till den och njuta av en snabbare internetuppkoppling.
 • Åtkomst till ditt hemnätverk på distans: Om du valde att förvandla din router till din egen personliga VPN-server kan du få åtkomst till alla enheter i ditt hemnätverk på distans. Detta är mycket praktiskt om du har viktiga filer som du behöver under resan, men inte vill kopiera dem från din dator.
  Hur man får billigare flygbiljetter med VPN

VARNING: Saker du bör uppmärksamma

Innan du startar processen med att blinka din router finns det några saker du behöver för att dubbelkontrollera. Du vill inte tegla (bryta) din router genom att installera fel version av DD-WRT. Även om den här guiden diskuterar att blinka din router i detalj, måste du fortfarande göra några läxor på egen hand.

Återigen är det mycket viktigt att göra din egen forskning innan du försöker blixt din router.

Det första du behöver för att dubbelkontrollera är routerns märke och modell. Inte varje router är kompatibel med DD-WRT och DD-WRT är inte kompatibel med alla routrar. Detta borde inte vara ett svårt steg att slutföra, allt du behöver göra är att få märket och modellen från baksidan av din router och sedan kontrollera om den är kompatibel. Du kan kontrollera om du har en enhet som stöds genom att titta över den här listan på DD-WRTs wikisida. När du har gjort det kan du titta på den här listan över kända inkompatibla enheter bara för att vara extra säker. Om du ser att din router fungerar bra med DD-WRT kan du gå vidare.

När du har kontrollerat för kompatibilitet måste du se till att den fasta programvaran du laddar ner för installationen matchar din router. Om du installerar fel firmware kommer du att bygga din router. På sidan med enheter som stöds hittar du all information du behöver om den fasta programvaran du bör ladda ner och den byggnad du ska välja för din router. Sidan är lite rörig och använder mycket avancerad teknisk jargong men det borde inte skrämma dig. Du kan hitta informationen om den fasta programvaran du bör ladda ner genom att bläddra ner till listan över enheter. Se till att följa sidan till T. Du bör också kolla in det här forumet, eftersom det finns mycket information som kan hjälpa dig hitta rätt firmware att ladda ner.

  8 enkla steg för att skydda din iPhone från hackare

Hur man laddar ner DD-WRT-firmware

När du går till DD-WRTs wiki, kan du bli lite överväldigad. Som en genomsnittlig användare som vill blixta sin router behöver du inte gå in på alla tekniska detaljer. Kom ihåg att DD-WRT är en öppen programvara. Det betyder att alla utvecklare som vill skapa sin egen version kan ladda ner den primära koden och finjustera den som han / hon vill. Det är därför det finns så många olika versioner och builds för DD-WRT. Som en tumregel, ladda bara ner firmware som gjordes av Kong eller av BrainSlayer (som råkar vara den ursprungliga utvecklaren).

För att hålla oss på den säkra sidan, låt oss hålla oss till BrainSlayer’s builds. BrainSlayer uppdaterar sina byggnader regelbundet, men du behöver inte. Du kan ladda ner firmware här. Allt du behöver göra är att gå till den senaste uppgraderingen, klicka på filen som har namnet och märket på din router och ladda ner filen som har ordet “firmware” ingår i dess namn.

Ställ in din hårdvara

Nu när du har den fil du behöver måste du ställa in hårdvaran som du ska använda. För detta behöver du:

 • Din router
 • En PC eller en bärbar dator
 • En Ethernet-kabel
 • En stabil strömförsörjning

När du har allt detta, följ bara dessa steg för att ställa in hårdvaran:

 1. Anslut din router och slå på den.
 2. Ta Ethernet-kabeln och anslut routern till datorn eller bärbar dator. Anslut Ethernet-kabeln på en router i en av LAN-portarna. Låt bli anslut den i porten som säger “WAN”.
 3. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till datorns eller bärbara datorns LAN-port.
 4. Stäng av datorns internetanslutning. I själva verket bara stäng av WiFi helt. Om din dator är ansluten till internet medan du blinkar din router finns det en mycket stor möjlighet att du murar routern av misstag.

När du har konfigurerat allt detta kan du gå vidare till att installera den inbyggda programvaran du har laddat ner tidigare.

Hur man installerar DD-WRT

Härifrån och ut handlar det om att följa en steg för steg-process. Vissa routrar kan ha små variationer, och jag föreslår starkt (nej, jag ber dig att göra detta) att du kolla in installationsguiderna för din enskilda router om det finns tillgängligt. Du bör hitta guiderna på samma plats som du hittade bygga för din router på sidan med enheter som stöds. Om det inte finns någon speciell installationsguide följer du dessa steg:

 1. Logga in på din router Admin-sida. Du kan göra detta genom att skriva in routerns IP i din webbläsares adressfält. IP: n hittar du på baksidan av din router eller i din routers manual. Troligt kommer det att börja med “192.168.x.x” eller “10.0.x.x.”.
 2. Logga in på ditt konto och gå till Admin avsnitt.
 3. Välja Firmware-uppgradering.
 4. Klicka på “Välj fil” och ladda upp din DD-WRT-firmware (filen du laddade ner tidigare).
 5. Vänta nu tills routern uppdateras. Gör ingenting med din router eller din bärbara dator medan detta händer. Faktum är att gå göra något annat helt och komma tillbaka om några minuter.
  Hur köper jag ett VPN anonymt?

Nu när du har installerat firmware kan du ansluta till internet igen. Gå tillbaka till routern admin sida. Du kan bli ombedd att ange ett användarnamn / lösenord. Standard för detta är root / admin.

När du har loggat in kan du se standardsidan för din nyblixta DD-WRT-router. Därifrån kan du tänka på alla funktioner du nu har. Om du vill göra din DD-WRT säker bör du överväga att konfigurera en VPN till din DD-WRT-router.

Så här återställer du routern hårt

Nu rekommenderas det att du gör en hårt återställning för din router för att se till att allt minne från din gamla firmware är borta. Oroa dig inte, att göra en hård återställning tar inte bort din nya firmware. För att göra en hård återställning bör du:

 1. Håll ner återställningsknappen. Återställningsknappen ska hållas nere under hela återställningsprocessen
 2. Räkna till 30 sekunder
 3. Koppla ur routern från strömkällan i 30 sekunder
 4. Slutligen, anslut routern igen och vänta i ytterligare 30 sekunder

På detta sätt kan du se till att ingenting från din gamla firmware påverkar DD-WRT.

Blinkar din router med DD-WRT – slutliga tankar

En DD-WRT-router ger dig en aldrig tidigare skådad kontroll över din internetanslutning. Det är därför det är viktigt att veta hur man flashar din router med DD-WRT utan att murra den. När du följer den här guiden eller hanterar firmware i allmänhet, se till att du läser all information och gör din forskning innan du startar installationsprocessen. Och kom ihåg att detta är en inlärningsprocess. Det är ok att ta sig tid innan du får tag på detta, och det är helt acceptabelt att köpa en router med DD-WRT förinstallerat.

Lycka till!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me