Hur man förhindrar annonser och blockerar popup-fönster

Om det finns en sak som en majoritet av användare som bedriver det mesta av sitt arbete på nätet eller tillbringar mycket av sin tid på Internet har gemensamt, är det deras hat för de många annonser som dyker upp antingen vid strömning av deras favoritprogram eller när du surfar genom innehåll från deras favoritwebbplatser. Det kan vara så irriterande att ständigt avbrytas med marknadsföringsbrister som alltid försöker marknadsföra något som du troligtvis inte behöver, eller information som du verkligen inte skulle vara intresserad av.

Hur man förhindrar annonser och blockerar popup-fönster

Hur man förhindrar annonser och blockerar popup-fönster

Annonser driver trafik

Det skulle vara fel att tänka på dem som bots som bara fokuserar på att avbryta din surfupplevelse, eftersom sanningen är att de är resultatet av en investering från olika webbplatser som vill öka sin trafik. Chansen att du kan stöta på något du gillar eller är intresserad av genom en av dessa pop-ups är smala, men det är anledningen tillräckligt för att webbplatsägarna kan lägga upp dessa annonser.

Är dessa annonser skadliga?

En olycklig sak som kommer från dessa annonser är det faktum att vissa av dem har potential att smitta din dator med saker som skadlig programvara, ransomware, virus och en mängd andra hot som säkert kan orsaka antingen dataförlust eller intrång i din integritet. Att bli av med dem kan till och med bli svårt om du råkar använda en av de tjänster som tillhandahålls på webbplatsen som gör reklam. Detta är vanligtvis fallet när du använder en gratisversion av viss programvara eller tjänst, och med nästan alla tjänster kan du stoppa annonserna genom att prenumerera på premiumpaketet för den tjänsten..

  Att hålla konton för sociala medier säkra med VPN

Om du dock inte är säker på att byta till den betalade versionen av din programvara och vill fortsätta använda den gratis versionen, har du fortfarande ett antal verktyg till ditt förfogande som du kan använda för att bli av med de irriterande annonserna.

Förhindra annonser & Blockering av pop-ups i din webbläsare

Ett av de enklaste sätten att förhindra pop-ups från att störa vad du än är online, är att få några saker konfigurerade genom din webbläsare. Vi kommer att titta på några av de mest populära webbläsarna och visa dig vad du kan göra för att förhindra att pop-ups sprider din surfupplevelse.

1. Mozilla FireFox

Mozilla FireFox är enkelt en av de mest populära webbläsarna på marknaden idag och erbjuder enkla alternativ som gör att du kan göra din surfupplevelse mycket mer sömlös. Här är vad du behöver göra:

 1. Starta webbläsaren.
 2. Öppna menyalternativet.
 3. Välj inställningar”.
 4. Öppna “innehåll”.
 5. Du bör se alternativet ”Blockera popup-fönster”. Kolla upp det. Det är allt.

2. Kanten

När Windows försöker få det till kunder att anta sin nya webbläsare, här är vad du kan göra för att blockera alla former av popup-fönster på Microsoft Edge:

 1. Börja med att klicka på Edge-appikonen.
 2. I det övre högra hörnet av sidan klickar du på de tre prickarna, “…”.
 3. Gå till “Inställningar” och sedan “Avancerade inställningar”.
 4. Det bör finnas ett alternativ för Block Pop-Ups. Lämna den blå, vilket betyder att den är aktiverad.

3. Chrome

Chrome är utan tvekan en av de mest använda webbläsarna i världen, delvis tack vare webbläsarens kompatibilitet med många av Googles onlinetjänster. Att blockera annonser och popup-fönster via webbläsaren är ett enkelt jobb där du bara behöver:

 1. Starta webbläsaren.
 2. Öppna menyfliken, det ska vara de tre vertikala prickarna.
 3. Klicka på alternativet “Inställningar”.
 4. Klicka sedan på “Visa avancerade inställningar”.
 5. Gå till sekretessavsnittet.
 6. Välj “Innehållsinställningar”.
 7. Gå sedan till “Pop-ups”.
 8. Har alternativet “Låt inte någon webbplats att visa popup-fönster” aktiverat.
 9. Det finns också ett par tillägg du kan använda för att göra detta, till exempel OpenGoAdblock, Adguard, Adblocker & Pop-up Blocker Pro.
  Vad är en digital signatur och varför behöver du den?

4. Opera

Vi tror att det är säkert att säga att majoriteten av Opera-användare råkar använder tjänsten via sina mobiltelefoner, men för de som fortfarande förlitar sig på den på sina bärbara eller stationära datorer, här är den trestegsprocessen du behöver implementera:

 1. Gå vidare och öppna webbläsaren.
 2. Navigera till menyalternativet uppe till vänster.
 3. Du ser alternativet ”blockera annonser” på din lista. Se till att det är aktiverat.

5. Internet Explorer

Om du fortfarande har det bra med Windows gamla Internet Explorer, måste du göra följande för att sätta alla dessa annonser och popup-fönster:

 1. Börja med att starta webbläsaren.
 2. Gå till “Verktyg”, men om du inte ser det till en början, kan du trycka på Alt-tangenten för att visa det.
 3. Välj sedan “Alternativ”.
 4. Klicka på fliken “Sekretess”.
 5. Leta efter popup-blockeringsobjektet.
 6. Markera rutan för “Blockera popup-fönster” eller “Slå på popup-blockerare”.

6. Ublock

Om du kanske använder flera webbläsare och vill implementera en lösning som enhälligt skulle hantera alla block och pop-ups som kan komma igenom alla. Här är vad du behöver göra:

 1. Se till att du använder den senaste versionen av din webbläsare. Du kan göra detta genom att få en uppdatering.
 2. Logga in på Ublocks webbplats här.
 3. Ladda ner tillägget och starta sedan din webbläsare.
 4. Välj en plats du kommer ihåg och välj “Spara”.
 5. Kör filen som du installerat i din webbläsare.
 6. Öppna sedan webbläsarna som du har installerat tillägget Ublock.

Använda VPN: er för att blockera annonser & Pop Ups

Samma teknologi som implementerats genom protokoll som OpenVPN, Secure Sockets Layer (SSL) och AES 256-bitars kryptering gör det möjligt för en trovärdig VPN-tjänst att tillhandahålla pop-up- och annonsblockeringstjänster till alla sina abonnenter. Detta innebär, utöver att vara anonym, kunna strömma geo-begränsat innehåll och förhindra båda DNS & IP-läckor, du kommer att kunna njuta av sömlös oavbruten surfning oavsett vad du vill göra online. Här är de grundläggande stegen för att installera ett VPN:

 • Gör lite forskning och identifiera en trovärdig VPN-leverantör. Vi rekommenderar ExpressVPN, och du kan se varför genom vår ExpressVPN-granskning.
 • Ladda ner & installera den valda VPN-leverantören.
 • Börja njuta av din onlineupplevelse, fri från alla tillägg och popup-fönster.
  Riktade hackattacker kan penetrera alla datorsystem

Du behöver inte konfigurera någonting med din VPN-tjänst, eftersom den redan är väl inställd.

Hur man förhindrar annonser och blockerar popup-fönster

Även om en hel del onlineannonser är uthärdlig är många annonser och pops påträngande och nere till höger. Lyckligtvis kan du blockera dessa annonser och popup-fönster genom att använda anvisningarna som vi har listat ovan. Du behöver inte bombarderas med irrelevanta annonser när du surfar på webben.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me