Hur man gör och tar emot anonyma betalningar

Under det senaste decenniet har vi sett ökningen av Bitcoin. Det steg snabbt till sin topp och gjorde många människor till miljardärer. Anledningen till dess popularitet är graden av anonymitet den erbjuder. Även om Bitcoin inte riktigt är anonym, erbjuder det viss anonymitet över de traditionella betalningsmetoderna. Bitcoin är inte den enda cryptocurrency på marknaden. Det finns flera altvalutor som erbjuder mycket anonymitet. Och så finns det några andra betalningsmetoder som låter din verkliga identitet förbli dold.

Hur man gör och tar emot anonyma betalningar online

Hur man gör och tar emot anonyma betalningar online

Hur man gör och tar emot anonyma betalningar

Låt oss diskutera några betalningsmetoder som håller din identitet dold.

PayPal

PayPal är inte anonymt. Faktum är att om du letar efter betalningsmetoder som kan förbli dolda för regeringen är PayPal bara det felaktiga valet för dig. Men om du vill få betalning utan att avslöja ditt namn kan du använda PayPal.

Som du kanske tillåter PayPal såväl individuella som företagskonton. Ditt individuella konto återspeglar ditt riktiga namn när någon skickar dig pengar. Om du vill dölja ditt namn kan du öppna ett företagskonto.

Att ställa in ett företagskonto kan behöva extra pappersarbete. Beroende på din plats behöver du förmodligen öppna ett företagskonto. För det måste du registrera ett företag först. När detta är gjort kan du dock ta emot betalningar i PayPal-företagsnamnet utan att avslöja ditt eget namn.

  Hur man flashar din router med DD-WRT - Fullständig installationshandbok

Det här är inte riktigt anonymt och även om det inte återspeglar ditt namn, avslöjar det ditt företags namn. om du inte är okej med att avslöja ditt företagsnamn bör du kolla in de andra alternativen.

Cryptocurrencies

Kryptokurser som Bitcoin är pseudonyma. När du skickar eller tar emot betalningar via cryptocurrencies, är det som att använda en pseudonym istället för ditt eget namn. Om du skriver med en pseudonym och en dag avslöjas din verkliga identitet kommer allt du skrev tills dess att kopplas till dig.

Det liknar kryptokurser. När du använder cryptocurrency (som Bitcoin) får du en adress. Alla transaktioner som görs med den adressen registreras på blockchain. Om din verkliga identitet en dag är länkad till Bitcoin-adressen kommer alla dina transaktioner att spåras tillbaka till dig.

På något sätt är kryptokurser säkra om du är försiktig när du arbetar med dem. Se till att du använder ett VPN när du installerar en plånbok så att din riktiga IP-adress aldrig avslöjas. Använd också ett VPN när du gör transaktioner med cryptocurrency.

Bitcoin använder en offentlig nyckel som används för att säkra transaktioner. Den här offentliga nyckeln är inte länkad till någon identifierbar information om dig. Det är därför det anses säkert.

Förbetalda presentkort

Presentkort hittar du i nästan alla butiker. Och när butikerna går online kan du hitta presentkort online. Dessa kort har blivit riktigt populära eftersom de ger dig möjlighet att gåva någon och låta dem köpa exakt vad de behöver.

Dessa presentkort är av ett specifikt värde. Till exempel kommer ett presentkort på 100 $ att låta dig köpa varor eller tjänster som kostar 100 $ från en butik. Presentkort hittar du på flera webbplatser som iTunes, Amazon och till och med onlinespel.

  Bästa 5 gratis AntiVirus-programvaran för 2023

Nästan alla stora onlinebutiker har sina presentkort. Medan dessa kort ger mottagaren full frihet att köpa vad de vill, låter de också avsändaren köpa dem på ett anonymt sätt. Det finns många presentkort som kan köpas kontant.

Om det finns en butik som också har ett nätbutik kan du köpa presentkortet från butiken genom att ge kontanter. Detta presentkort kan sedan lösas in online.

När du använder presentkortet online kan du ange all komponentinformation. Och eftersom de är helt anonyma kan de användas överallt i världen (var den butiken har butiker). Det är ett riktigt bekvämt och anonymt betalningsalternativ som låter dig köpa varor och tjänster utan att avslöja dina verkliga detaljer. Inte bara det. Genom att använda presentkort kan du också hålla dina kreditkort säkra när du handlar online.

Förbetalda kreditkort

Det finns flera förbetalda kreditkort på marknaden. Och med att de förbetalda korttjänsterna blir vanligare är det enkelt att få ett fysiskt förbetalt kredit- / betalkort. Saken med förbetalda kort är att de kan erhållas på vem som helst och alla kan köpa med dem.

Detaljerna på förbetalda kort kan vara sammansatta. När du får ett fysiskt kort skickas det till din adress, vilket inte gör det anonymt. Men det finns vissa leverantörer som kan tillåta dig att få den elektroniska versionen av kortet. Du kan betala för kortet med Bitcoin och få det på en anonym e-postadress. Detta låter dig ha ett kort som är helt anonymt.

Det finns tjänster som EntroPay som låter dig ha förbetalda virtuella kort som kan användas för att köpa varor och tjänster över hela världen.

  Honungfälla-bedrägerier online - hur upptäcker du dem?

PaySafe

Om du är i Europa kan du använda ett Paysafe-kort. De är som förbetalda kort eftersom de har en viss balans i dem. De kan användas för alla onlineköp. Du kan lösa in koder genom att öppna ett konto med all fiktiv information.

För att köpa något med ett PaySafe-kort behöver du inte använda ditt bankkonto eller kreditkort. Det är detta som gör det så anonymt. För att se till att det inte spåras tillbaka till dig, se till att du använder en anonym e-postadress med ett VPN. En VPN döljer din IP-adress så att den inte kan kopplas till dig.

Kontanter

Oavsett vilken betalningsmetod du använder kan ingenting vara lika anonymt som att använda kontanter. Kontanter kan emellertid inte överföras online. Ett sätt att göra ett köp med kontanter är att kolla in en onlinebutik och sedan göra köpet genom att köra till deras butik och sedan genom att betala via kontanter.

Att göra anonyma betalningar online – Slutsats

Om du letar efter betalningsmetoder som håller dig anonym ska du testa dessa tekniker. Beroende på din plats kan du kanske vara anonym. Medan kryptokurser är den mest använda betalningen, är de förbjudna i flera länder. Om du bor i ett land där kryptokurser är förbjudna, se till att du kolla in de andra alternativen som nämns här.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me