Hur man laddar ner YouTube-videor – steg-för-steg-guide

YouTube behöver inte riktigt en introduktion; alla och deras mödrar har använt webbplatsen för videodelning minst ett par gånger i sina liv. Ibland vill du ha möjlighet att gå igenom dina favoritfilmer även om du inte är offline. I den här guiden visar jag dig hur man laddar ner YouTube-videor på PC, Android, iPhone, iPad eller Mac, på ett säkert sätt med hjälp av webbplatser, applikationer och webbläsartillägg. 

Ladda ner YouTube-videor - guide

YouTubes logotyp

Varning: saker att tänka på

Det är inte alla videor på YouTube som kan laddas ner lagligt. Om du läser Googles användarvillkor för YouTube ser du följande meddelande:

Du får inte ladda ner något innehåll såvida du inte ser en “nedladdning” -länk eller liknande länk som visas av YouTube på tjänsten för det innehållet

Med andra ord, om inte YouTube uttryckligen tillåter dig att göra det, kan nedladdning av videor från YouTube vara olagligt.

Det är meningsfullt att många innehållsskapare förlitar sig på YouTube för att tjäna pengar på sina videor. Om du laddar ner innehållet olagligt tar du pengar ur deras och Googles händer. Den här guiden är uttryckligen avsedd för YouTube-videor som kan laddas ner lagligt. VPN Guru stöder inte några olagliga nedladdningar eller aktiviteter och föreslår starkt att du respekterar YouTubes användarvillkor.

Nu när du vet vilka begränsningar du måste följa när du laddar ner YouTube-videor, låt oss prata om hur du kan ladda ner videoklippet nästa.

Ladda ner YouTube-videor via webbplatser

Det finns en mängd olika webbplatser som påstår sig hjälpa dig att ladda ner YouTube-videor (och sedan några), men inte alla kan lita på. Från dolda skadlig programvara till popup-annonser från skopan, det är inte lätt att leta efter en pålitlig webbplats för att hjälpa dig med dina nedladdningar. Det är därför vi föreslår att du använder följande webbplatser.

VARNING: De flesta webbplatser som hjälper dig att ladda ner videor från andra plattformar är INTE HTTPS-säkra. Detta kan vara mycket farligt. Se alltid till att du är helt skyddad innan du går in på någon hjälpplats. Det säkraste sättet att göra detta är att använda ett VPN.

  Hur man gör och tar emot anonyma betalningar

YoutubeMonkey.com

En av de mest kända webbplatserna för att ladda ner Youtube-videor är YoutubeMonkey. Det finns två sätt att ladda ner videoklipp från YoutubeMonkey.

Metod 1: 

 1. Gå till YouTube och ladda videon du vill ladda ner.
 2. Kopiera videon URL.
 3. Gå till YoutubeMonkey och klistra in webbadressen som den är i nedladdaren.
 4. Tryck på ”Ladda ner”. Du får en lista med nedladdningsbara filer.
 5. Välj den fil som passar bäst för dina specifikationer (video / mp4, video / webm, audio / mp4, etc. ..) Du kan till och med välja att ladda ner baserat på storlek.

Metod 2: 

 1. Gå till YouTube och ladda videon du vill ladda ner.
 2. Kopiera videon URL.
 3. Gå till YoutubeMonkey och klistra in webbadressen i nedladdaren.
 4. lägg till ordet “apa” efter i “youtube.com” > ”Youtubemonkey.com”
 5. Tryck på ”Ladda ner”. Du får en mer selektiv lista över nedladdningsbara filer.
 6. Välj den fil som passar bäst för dina specifikationer.

Online Video Downloader

En annan webbplats som kan hjälpa dig att ladda ner videor från YouTube (och en mängd andra webbplatser också) är Online Video Downloader. Denna webbplats har en mycket enkel nedladdningsmetod, här är allt du behöver göra:

 1. Gå till YouTube och få webbadressen till den video du vill ladda ner.
 2. Gå till Online Video Downloader och klistra in URL: en i URL-rutan.
 3. Du får en lista över “Tillgängliga länkar” och “Andra nedladdningslänkar” (för mobilanvändare).
 4. Välj länken som fungerar för dig.
 5. Klicka på den röda nedladdningsikonen till höger om länken.

QDownloader

QDownloader är en säker video nedladdare som kan hjälpa dig att ladda ner videor från YouTube, Facebook, Instagram och Twitter. I själva verket kan QDownloader få dig att ladda ner länkar från över 800 stödsidor som du kan kolla här. För att ladda ner YouTube-videor utanför QDownloader måste du:

 1. Gå till Youtube och kopiera webbadressen till den video du vill ladda ner.
 2. Klistra in den i QDownloaders URL-ruta. Klicka på “Ladda ner”.
 3. Du får en lång lista med länkar du kan ladda ner från att tillhöra följande tre kategorier: “Ladda ner video utan ljud”, “ladda bara ner ljud” och “ladda ner video med ljud”.
 4. Välj den nedladdning du vill ha och högerklicka på nedladdningsknappen.
 5. Välj alternativet “Spara / ladda ner”.
 6. Välj filen du vill att nedladdningen ska sparas i.
 7. Klicka på ”download”.
  WiFi-hackning: Hur hackare bryter in i ditt trådlösa nätverk

QDownloader ger dig också alternativ för att konvertera videon till en MP3-fil.

Ladda ner YouTube-videor via applikationer

Om du inte vill riskera att använda en webbplats för att hämta dina nedladdningar finns det många programalternativ som du kan använda. Du kan ladda ner programvaran till din dator och sedan använda den dedikerade appen för att ladda ner YouTube-videor. Här är ett par fantastiska applikationer du kan använda för att ladda ner YouTube-videor:

4k Video Downloader

Låt inte namnet lura dig, 4K Video Downloader är en mjukvara som erbjuder otrolig mångsidighet. Den här programvaran låter dig:

 • Ladda ner YouTube-spellistor och kanaler i MP4, MKW, M4A, MP3, FLV, och 3GP.
 • Ladda ner kommentarer och undertexter från YouTube-videor i .srt-format.
 • Skaffa videor i HD 1080p, HD 720p, 4K, och 8 K.
 • Ladda ner videor och låtar direkt till iTunes.
 • Hämta videonedladdningar i 3D-format.
 • En proxy i appen som låter dig ladda ner videor som är geo-blockerade i ditt land.

4K video Downloader fungerar på operativsystem Mac, Windows och Linux.

VLC

Vem har inte använt VLC-mediaspelare? Det är en av de mest kända mediaspelarna på planeten. Det har också en ganska cool video nedladdningsfunktion som är “dold”, så att säga, från det okända ögat. Eftersom det inte är en funktion som är mycket starkt annonserad, så här gör du för att ladda ner en YouTube-video med VLC:

 1. Hitta en video på YouTube som du vill ladda ner och kopiera URL: n.
 2. Gå till Media > Öppna nätverksström i VLC
 3. Klistra in webbadressen i rutan och klicka på play.
 4. Gå till Verktyg och klicka på Codec-information.
 5. Högerklicka och markera all text i rutan med titeln Plats.
 6. Öppna en webbläsarsida och klistra in det du kopierade i adressfältet. Filen öppnas sedan på YouTubes servrar.
 7. Högerklicka på videon och välj Spara video som
 8. Välj det format du vill spara det i och nedladdningens destination.
  Hur du skyddar ditt Facebook-konto från hackare

Ladda ner YouTube-videor via webbläsarextensions

Ett annat alternativ som du kan använda istället för en webbplats eller en programvara är en webbläsarförlängning. Jag måste varna dig, använd inte krom, tillägget på krom för YouTube-nedladdare för video är mer ont än en lättnad. Här är det bästa webbläsarförlängningen du kan använda för att hjälpa dig att ladda ner YouTube-videor:

Video DownloadHelper

Video DownloadHelper är en webbläsarförlängning som hjälper dig att ladda ner videor från någon webbplats.

När du installerar tillägget märker du en liten knapp längst upp till höger i webbläsarens adressfält. Om du råkar landa på en sida med en video, visar knappen en avisering och du kan klicka på den för att hämta alternativen för dina videor. Välj bara den som fungerar bäst för dig!

Denna tillägg finns tillgänglig på FireFox och Krom. Återigen föreslår jag att hålla mig till FireFox om du vill ladda ner videoklipp från YouTube.

Hur man laddar ner YouTube-videor – slutliga tankar

Och där har du det, hur du laddar ner videor från YouTube med hjälp av webbplatser, programvara / appar och webbläsarutvidgningar. Kom ihåg att respektera YouTubes TOS när du laddar ner videor från videodelningsgiganten. Låt mig veta vad du tycker om dessa tjänster i kommentarerna nedan och berätta vilka metoder du föredrar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me