Hur man skyddar surfhistorik från ISP med VPN

Hur kan jag dölja min surfhistorik från min Internetleverantör? Online-integritet har alltid varit ett känsligt ämne. Under den senaste veckan upphävde den amerikanska senaten en lag som hindrade ISP: er i USA från att sälja din surfhistorik till tredje part. Detta innebär att din Internetleverantör nu kan sälja dina surfaktiviteter till högstbjudande – lagligt och utan ditt samtycke. För att skydda din integritet och surfhistorik, Du måste nu vidta extra åtgärder som att använda ett virtuellt privat nätverk när du går online.

Hur man döljer surfhistorik från ISP

Hur man döljer surfhistorik från ISP

US ISP tillåtet att snoopa efter dina surfaktiviteter – lagligt

Redan 2016 godkände Obama-administrationen en ny uppsättning skydd för integritetsskydd på Internet. Enligt dessa åtgärder skulle amerikanska internetleverantörer förbjudas att samla in, lagra, dela och sälja användarnas personliga information. Sådan information inkluderade surfhistorik, appanvändningsdata, platsinformation och mer – utan ditt samtycke.

Nu har den amerikanska kongressen röstat för att upphäva denna skyddspolicy, så att amerikanska internetanvändares integritet är fullständigt utsatt. Anhängare av upphävandet av omröstningen insisterade på att Internetreglerna för integritet som genomfördes redan 2016 begränsade innovation genom att tvinga Internetleverantörer att följa orimligt strikta riktlinjer.

Vilken webbläsarhistorik kan min ISP-spår?

PÅ&T, Comcast, Verizon och andra amerikanska internetleverantörer kan nu lagligt spåra och sälja följande privata uppgifter utan ditt samtycke.

 • Geo-platsdata
 • Finansiell information och hälsoinformation
 • Barns information
 • Socialförsäkringsnummer
 • Webbläsarhistorik
 • Apphistorik
 • Kommunikationens innehåll
 • Kommunikationens tidsstämpel

Med andra ord kan din internetleverantör spåra varje klick du gör online. All insamlad information kan sedan säljas till annonsörer, marknadsförare, finansföretag och andra tredje parter.

Vem annars spårar min webbläsningshistorik?

Nästan alla webbplatser och appar som du använder spårar dina surfaktiviteter. Facebook använder till exempel kakor för att spåra dina Google-sökningar. Detta är anledningen till att när du besöker din Facebook-profil får du en annons relaterad till dina senaste sökningar.

Även om det är enkelt att helt enkelt sluta använda webbplatser eller appar som implementerar påträngande cookies för att spionera på dig, är det inte så enkelt att byta din Internetleverantör.

Om något, bör din Internetleverantör vara i framkant när det gäller att skydda din integritet och inte tvärtom.

Vad är all hype om VPN?

VPN, eller virtuella privata nätverk, är inget nytt. Advokatföretag och bokföringsföretag har alltid använt VPN för att skydda sina känsliga uppgifter. Under de senaste åren har antalet personer som använder VPN också ökat.

När du ansluter till en VPN-server krypterar du i grunden all din Internet-trafik och maskerar din IP-adress. Det betyder att varken din internetleverantör, webbplatser du besöker eller appar du använder kan spåra vad du gör online. För mer information om vad VPN är och hur det fungerar, se dessa artiklar:

 • Vad är VPN?
 • Så fungerar VPN?
 • Är VPN Legal?
 • 5 Fördelar med att använda VPN.

Hur VPN skyddar dig mot ISP-spionering

Hur VPN skyddar dig mot ISP-spionering

Vad är den bästa VPN som jag kan använda för att skydda min surfhistorik?

Inte alla VPN-tjänster är pålitliga. Vissa av dem har loggar över dina surfaktiviteter medan andra använder föråldrade protokoll. Här är en uppsättning frågor du bör ställa dig själv innan du registrerar dig med ett VPN.

 • Använder min VPN uppdaterade protokoll?
 • Har min VPN ett gott rykte och expertis inom området integritet?
 • Är ToS (servicevillkor) lätta att förstå?
 • Vad skyddar VPN mig mot? den?
 • Är VPN-tjänsten ärlig om sina avslöjanden?
 • Förvarar min VPN några loggar över min surfaktivitet?

Generellt sett säljer VPN-tjänster som påstår sig vara gratis sina användares data till tredje part. Så du är bättre utan dem. Att använda en premium-VPN som respekterar din integritet online kostar en kostnad. Här är en lista över de bästa VPN-leverantörerna du kan använda för att dölja dina surfaktiviteter från din ISP.

Hur ställer jag in VPN för att dölja surfhistorik?

Att ställa in en VPN-anslutning för att skydda din surfhistorik och andra känsliga data är ganska rakt fram, även om du aldrig har använt VPN tidigare.

 1. Registrera dig först med en ansedd VPN-tjänst.
 2. När du har skapat ditt konto kan du ladda ner och installera VPN-appen på din Windows PC, Mac, iPhone, iPad eller Android.
 3. Starta VPN-appen och anslut till en VPN-server.
 4. Lämna VPN-applikationen i bakgrunden och surfa anonymt på webben.

Som du ser tar det bara några minuter att dölja din surfaktivitet och förhindra din Internetleverantör att spionera på det du gör online.

Vad sägs om Tor Browser?

Tor är förkortning för “The Onion Browser”. Du kan ladda ner och installera Tor-webbläsaren här. Tor-webbläsaren har kraftigt modifierats för att maximera din webbskydd. När du surfar på nätet med Tor är all din trafik krypterade. Således kan du potentiellt använda den här metoden för att skydda surfhistoriken. Men det har vissa nackdelar. För det första gör Tor människor Mer känslig på grund av att det är beroende av en föråldrad version av Firefox. I vissa fall kan du använda Tor genom att du utsätts för skadlig skadlig kod.

Ska jag använda en privat webbläsare för att dölja surfhistorik?

Att använda Chromes inkognitoläge eller Firefox privata fönster förhindrar inte din Internetleverantör från att spåra dina onlineaktiviteter eller komma åt din surfhistorik. Det avskräcker dock vissa webbplatser från att spåra dig. Det är inte tillräckligt att använda en privat webbläsare för att dölja din surfhistorik och aktiviteter dolda. Även när du använder ett privat fönster, bör du också ansluta till en VPN-server för maximal online-sekretess och säkerhet.

Hur man döljer surfhistorik från ISP – nedre rad

Den sorgliga sanningen är att allt har ett pris, även vår integritet. Även om du behöver betala cirka 10 dollar i månaden för att skydda din surfhistorik kanske inte verkar vara perfekt, är det för närvarande det enda sättet att se till att din Internetleverantör inte kan sälja din privata information till de högsta budgivarna..

Sammanfattningen är att våra internetleverantörer, Verizon, AT&T och Comcast vill bli online-jättar. Istället för att skapa intäkter från att sälja tillgång till webben vill internetleverantörer utnyttja de stora valven med marknadsföring av guld. Det är nästan säkert att de senaste ändringarna av amerikansk Internet-politik drivs av girighet och inget annat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me