Hur man undviker VPN-block

Det finns många risker som har dykt upp i onlinevärlden på senare tid, och med den ökande nivån på regeringsövervakning är det inte så mycket som användare som är särskilt bekymrade över sin integritet kan göra. Det är därför vi har fått många leverantörer av virtuella privata nätverk med fler förbättrade sätt att skydda användarnas integritet. 

Hur man undviker VPN-block

Hur man undviker VPN-block

Detta har i sin tur möttes av ett svar från olika regeringar för att blockera användarens åtkomst till sådana tjänster. Det fortsätter att vara en ständig kamp mellan regeringar och tjänsteleverantörer i den utsträckning att många VPN-leverantörer har gått vidare och etablerat sina huvudkontor i länder där det nästan inte finns något motstånd mot dem. Om du råkar bo i ett land där VPN-block alltid frustrerar din tillgång till innehåll, kommer du att behöva ägna stor uppmärksamhet åt den här hjälpguiden eftersom vi kommer att titta på några av metoderna som Du kan ansöka om att arbeta kring VPN-censur och använda Internet utan begränsning.

Former för VPN-blockering

Innan vi tittar på vad du måste göra för att undvika VPN-begränsningar måste vi först förstå de metoder som dessa begränsningar tillämpas på. Här är vad du behöver veta:

  1. Svartlista VPN-IP: er: Detta är kanske ett av de vanligaste och enklaste sätten att blockera ett VPN. Streamingkanaler som Netflix, BBC och Hulu har en lista med IP-adresser som tillhör VPN-servrar. Om du försöker förfalska din plats med dessa VPN-servrar och därefter titta på geoblockerat innehåll får du ett felmeddelande. Medan den geoblockerade webbplatsen eller appen inte kan fastställa din riktiga plats, kan de upptäcka att du använder VPN och därmed blockerar dig ändå.
  2. Blockering av VPN-webbplatser: Att begränsa åtkomsten till en VPN-webbplats innebär att användare inte kan ladda ner VPN-klienten eller ens prenumerera på VPN-tjänsten. Sådana former av internetcensur kan ses i länder som Kina och Förenade Arabemiraten.
  3. Deep Packet Inspection: Detta är verkligen en av de mest avancerade formerna av VPN-blockering eftersom det finns en hel del inspektion som går in i paketet med information som skickas från varje källa. På så sätt kan internetleverantörer veta om data som överfördes krypterades via VPN och fortsätter därför att blockera tjänsten.
  4. IP-block: Din Internetleverantör har kapacitet att sätta en gräns för antalet IP: er som tilldelas din enhet när du ansluter till Internet. Detta innebär att om de räknar ut att du råkar ändra dina IP-adresser fortfarande kan du hindras från att använda din VPN-tjänst.
  5. Portblockering: Portblockering är ett annat sätt genom vilket ISP: er kan begränsa tillgång till internet till någon av dess användare som råkar använda ett VPN. En ISP kan göra detta genom att blockera port 80, som råkar vara standardporten för webbtrafik. Trovärdiga VPN-leverantörer kan faktiskt tillåta användare att konfigurera protokoll och portar, så detta är inte något du borde oroa dig så mycket om.
  Hur man tittar på TV utan kabelabonnemang

Arbeta runt VPN-block

Det finns en mängd olika metoder som du kan implementera för att komma runt alla typer av VPN-blockeringar som kan ha konfigurerats för att motverka din anslutning, även om problemet är, kanske du måste gå igenom alla dessa lösningar en efter en för att se vilken som fungerar för dig. Det kommer nog att ta ett tag att göra det, men på lång sikt är det allt värt det.

  1. Skapa en SSH-tunnel: Säkra skaltunnlar är ett smart sätt att förpacka datapaket i ett extra lager av kryptering så att det är lättare för dem att komma igenom VPN-block utan upptäckt.
  2. Ändra VPN-trafikportar: Att ändra några av VPN-trafikportarna som du använder kan göra mycket bra eftersom din internetleverantör faktiskt kunde ha satt ett block på din standardport för anslutning. Några mer gynnsamma val kan vara TCP-port 80 eller TCP-port 443
  3. Använd en SSL / TLS-tunnel: Secure Socket Layer (SSL) -tunnlar kan användas för att inkludera ett extra lager av kryptering på din VPN-anslutning, och detta slutar maskera det faktum att du använder en VPN.
  4. Använda Shadowsocks: SOCKS5 Proxy är populärt i Ryssland, Iran, Kina och Mellanöstern och är en annan metod genom vilken data skickas genom en tunnel som är skyddad av en brandvägg.
  1. Med hjälp av Tor: När du har laddat ner Tor-webbläsaren kan du förvandla din trafik till välkrypterad data, den överförs via ett stort nätverk av servrar, vilket leder till en Internet-anslutning som fungerar runt de flesta VPN-block och fortfarande säkerställer att du är kvar anonym.

Bästa VPN för att arbeta runt VPN-block

Förutom de många lösningarna som vi har granskat ovan, måste du prenumerera på ett ganska anständigt VPN-nätverk om du hoppas komma ifrån alla taktiker som din ISP kan använda mot dig. Nedan har vi en kort sammanfattning av vilken typ av tjänst du kan förvänta dig av några av de bästa VPN-leverantörerna i branschen:

  7 sätt att hacka-bevisa din smartphone och säkra dina data

1. ExpressVPN – Vår bästa rekommendation

ExpressVPN har varit allmänt känt som en av de mest pålitliga leverantörerna att prenumerera på, främst på grund av sin kvalitet i tjänsten, liksom dess pålitliga team av kundtjänstrepresentanter. Deras säkerhet är också militär, och ger 256-bitars AES-kryptering till alla sina kunder. Det finns också skydd mot alla DNS-läckor, noll trafikloggning och kundsupport dygnet runt. Det finns mjukvara tillgänglig för användare av Windows, Mac, Android och Linux samt inga bandbreddbegränsningar för användare.

2. IPVanish

Med ett etablerat nätverk på cirka 850 servrar i mer än 60 olika länder, IPVanish kan väl säkerställa åtkomst till en mängd olika begränsade webbplatser & kanaler. Deras 256-bitars AES-säkerhetsprotokoll säkerställer också optimal säkerhet. Det finns också DNS-läckageskydd och automatisk dödsbrytare och en nolltoleranspolicy.

3. NordVPN

NordVPN har många funktioner för tjänsten som gör att den sticker ut jämfört med många andra tjänster på marknaden. Dess kapacitet för upp till 6 samtidiga användare är bland de högsta och baserat i Panama innebär att det inte omfattas av lagar om datalagring genom jurisdiktion. Deras servrar tillåter dubbel VPN-kryptering och deras dedikerade IP-tjänst mot P2P-fildelning och torrentnedladdningar gör det till en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden.

4. VyprVPN

VyprVPN är särskilt känt för att ha alla sina 700 servrar, och det gör det verkligen enkelt att behålla kontrollen över vad som händer inom det nätverket. Deras Chameleon-protokoll är också välkänt för att blockera alla djupa paketinspektionsrutiner, vilket gör det möjligt för användare att få tillgång till även de tuffaste brandväggarna i Kina. Detta är det perfekta alternativet om du vill arbeta kring alla former av ISP-gasreglage och förhindra störningar i din anslutning.

  Jämförelse mellan Netflix och Amazon Prime Video 2023

Hur man arbetar runt VPN-block – Slutsats

Att komma runt VPN-block bör inte riktigt oroa dig lika mycket om du har använt de tips som vi har granskat i den här guiden och också sökt en trovärdig VPN-tjänst. Om du har några frågor du vill ställa till oss angående den här guiden är du välkommen att placera dem i kommentaravsnittet nedan. Vi kommer att vara säker på att komma tillbaka till dig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me