Hur tjänar gratis VPN-leverantörer pengar?

Den som seriöst letar efter säkerhet på nätet kommer säkert att stöta på olika leverantörer, med alla möjliga lösningar att erbjuda. De kommer att stöta på leverantörer som äger sitt eget nätverk och andra som litar på tredjepartsservrar för att underlätta deras kunders anslutning till Internet. Det kommer också att finnas leverantörer som inte har så mycket att erbjuda när det gäller funktioner och andra som har en hel del verktyg som ställs till deras abonnenters förfogande. För att ett VPN-företag ska bestämma sig för att erbjuda sådana tjänster finns det normalt mycket forskning som har gjorts i förväg om hur mycket det kommer att kosta att tillhandahålla tjänsten och den vinstmarginal som de sannolikt kommer att få. Det är troligt hur de sätter sig ner och håller med om priset till vilket de kommer att erbjuda sina VPN-tjänster till slutkonsumenten.

Hur tjänar gratis VPN-leverantörer pengar?

Kunder som letar efter de billigaste sätten att förbättra sin integritet är normalt mycket nöjda när de stöter på en annons från en leverantör som erbjuder sin tjänst gratis. De slösar inte riktigt bort tid på att prenumerera på företaget tack vare den spännande möjligheten att få sin Internet-trafik dold utan extra kostnad. På så sätt har de normalt sett inte den minsta uppfattningen om hur gratistjänsten kan ge skydd utan extra kostnad.

Att driva en VPN-tjänst kostar pengar

För att säkerställa att en kunds trafik förblir privat och säker måste en VPN-tjänst ha en internetanslutning som kan upprätthålla ett stort antal användare, såväl som bandbredd som är tillräckligt stor för att rymma överföringen av data som kommer att överföras via användare . Bandbredd kostar mycket pengar, så det kan vara ganska förbryllande att tänka på hur en gratis VPN-tjänst kan upprätthålla en sådan kostnad utan att be om pengar från någon av sina abonnenter.

  8 tips för att fixa långsam VPN-anslutningshastigheter

Gratis VPN-prövningar

Det finns ett antal legitima leverantörer som tillåter sina kunder att använda sina tjänster gratis, men detta händer bara under en begränsad tid. Denna längd kallas normalt en provperiod, och dess avsikt är att låta potentiella kunder testa tjänsten för att se om det som erbjuds är värt det pris som ställs.

Gratis VPN är potentiellt osäkra

Vissa VPN-leverantörer erbjuder en del av sin tjänst gratis. Sådana leverantörer är vanligtvis märkta som ”Freemium” VPN-tjänster. Du får i princip inte full premium VPN-tjänst om du inte betalar för den. Avvägningen innebär att den kostnadsfria VPN-appen du använder kan innehålla annonser, begränsad bandbredd, begränsad serverväxlare och ett begränsat antal VPN-servrar.

De helt gratis leverantörerna å andra sidan erbjuder sina tjänster utan några extra kostnader, men kvaliteten på tjänsten är inte riktigt lika bra som du hade hoppats på. När du har registrerat dig ser du att din anslutning blir frustrerande långsam, så att det tar mycket längre tid än du skulle vara nöjd med när du strömmar i filmer eller laddar ner innehåll. En annan återgång som kommer i form av gratis VPN-tjänster är det faktum att de flesta av dem drivs av cyberbrottslingar. just de människor som du prenumererade på en VPN-tjänst för att undvika. De gör några små förändringar genom annonserna som de tillåter att köra på sin tjänst, och de använder dessa lilla intäkter för att underlätta en anslutning (hur illa det än kan vara).

Många “gratis” VPN-säljare till och med säljer dina personuppgifter, inklusive din e-postadress eller telefonnummer, till tredje part. I stället för att skydda din integritet med hjälp av VPN äventyrar du den faktiskt.

Hola, en av världens mest populära gratis VPN-tjänster, var praktiskt taget säljer användarens bandbredd till alla som är villiga att köpa. Detta innebär att alla Hola-användare förvandlades till botnät. Det har också bevisats att Hola har testat injicerade annonser i användarnas webbläsare.

  Bästa 4 Facebook-alternativ

Hotspot Shield, en annan “gratis VPN, fångades och säljer sina användares data till tredjepartsannonsörer.

Varför du bör välja en betald VPN-tjänst

Betalda VPN-tjänster erbjuder mycket mer värde än du någonsin kommer att få från gratis. Att, tillsammans med det faktum att det finns mer än tillräckligt många leverantörer på marknaden till olika prisklasser, bör vara tillräckligt anledning för dig att registrera dig med en trovärdig tjänst, och inte slösa bort din tid på att bli frustrerad över tjänster som du egentligen inte ska ha att göra.

För att hjälpa dig hitta de bästa VPN-leverantörerna att prenumerera på har vi kommit med en kort lista med tre som vi säkert kommer att tillgodose de flesta av dina säkerhetsbehov online:

1. ExpressVPN

Inte många leverantörer kommer nära den nivå av kvalitet och kundnöjdhet som du får av att prenumerera på en tjänst som ExpressVPN. Deras nätverk med cirka 1000+ servrar kommer säkert att hålla dig ansluten till dina webbplatser och kanaler, oavsett var du än befinner dig. Med ett kundserviceteam som är på dygnet runt för att svara på dina frågor är tjänsten det bästa valet för alla som bara blir bekanta med VPN. För de lojala abonnenterna som går så långt som att rekommendera tjänsten till sina vänner, erbjuder ExpressVPN en månad gratis användning för båda parter efter framgångsrik prenumeration. Det är också värt att nämna det faktum att ExpressVPN erbjuder sina tjänster till en av de högsta priserna i närheten, så du kanske först vill testa deras 30-dagars återbetalningsgaranti för att avgöra om de är tjänsten för dig.

2. NordVPN

NordVPN är en av få tjänster som verkligen överträffar sig själv i ett försök att tillhandahålla det högsta antalet tjänster till sina kunder. NordVPN-abonnenter får njuta av verktyg som DoubleVPN, Tor over Onion-stöd och upp till 5 samtidiga anslutningar, allt under ett konto. Med sina huvudkontor säkert uppkopplade i Panama kan prenumeranter vara säkra på att ingen av deras surfposter någonsin kommer att släppas tack vare en strikt nollloggningspolicy som är immun mot någon form av lagar om databegränsning. Deras servernätverk är också imponerande stort och sträcker sig över 4000 servrar väl fördelade mellan upp till 100 huvudstäder över hela världen. De tillåter kunder att prova sin tjänst i tre dagar utan extra kostnad.

  Bör ditt VPN vara på hela tiden?

3. IPVanish

IPVanish är en annan speciell tjänst som har skurit ut ett avsnitt av lojala användare över tid tack vare de kvalitetstjänster som de är kända för att tillhandahålla. Som en toppnivå-tjänst erbjuder de mer än 40 000 IP-adresser på 850 servrar, spridda över mer än 60 länder. De erbjuder också obegränsad bandbredd, noll loggning, anonym strömning och obegränsad P2P-trafik. Deras app är också väl utformad och kompatibel med enheter som körs på Android, Windows, Linux, Mac och iOS. Alla nya användare som stöter på problem bör gärna kontakta sin pålitliga kundservice eftersom de kan kontaktas när som helst på dygnet antingen via deras chattfunktion eller e-post. Alla som är intresserade av sin tjänst borde ta upp sitt 7-dagars återbetalningserbjudande och se hur bra leverantören kan fungera för dem.

Samla in hur gratis VPN tjänar sina pengar

Om du är otur nog att ha registrerat dig med en tjänst som säljer personliga uppgifter som din e-postadress eller till och med telefonnummer till tredje part, kommer du förmodligen att bombarderas med massor av skräppostmeddelanden som du helst inte vill ha i din inkorg. Ta kontroll över din online-säkerhet genom att registrera dig med ett trovärdigt VPN. De tre val som vi har listat ovan är mer än kapabla att ta hand om dina online-säkerhetsbehov.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me