Kodi slutanvändare är nästa anspråk FAKTA

FACT, Storbritanniens federation mot upphovsrättsstöld, hävdar att Kodi-användare som använder inofficiella Kodi-addon för att strömma piratkopierade filmer, TV-program och liveströmmar snart kommer att riktas mot meddelanden om upphovsrättsintrång. Under de senaste månaderna har säljare av Android TV Box såväl som tredjepartsutvecklare av Kodi-tillägg riktats av lagar. Det verkar som att nästa steg i kriget mot tredje parts tillägg tar på sig avslappnade Kodi-användare.

Kodi slutanvändare är nästa anspråk FAKTA

Kodi slutanvändare är nästa anspråk FAKTA

Kodi-användare möter crackdown på grund av inofficiella tillägg

Även om Kodi-appen i sig är helt laglig kan du komma i problem för att använda inofficiella tillägg som Exodus, SALTS, UK Turk Playlists och andra. Kieron Sharp, verkställande direktören för FACT, berättade för Independent att myndigheterna snart kan rikta in sig på vanliga Kodi-användare, och inte bara “förinstallerade säljare och tilläggsutvecklare”.

“Det vi har tittat på i samband med många av våra kunder och medlemmar är de olika nivåerna av brott som begås,” sa Sharp till Independent. 

“Det finns tillverkning och import av enheter och sedan distribution och försäljning av dessa. Vi tittar också på de människor som tillhandahåller apparna och tilläggarna, utvecklarna.

Och då tittar vi också på någon gång slutanvändaren. Anledningen för slutanvändare att komma in på detta är att de begår brott. ”

Sharp fortsatte med att säga att han inte tror att Kodi-användare “har någonting att frukta av det faktum att domen har gått från två år till tio år eftersom på den nivån, om människor får problem med lagen, kommer de fortfarande att vara hanteras på grundval av brottnivån de begår. Och det skulle fortfarande vara i botten av dödsskalan. ”

Huruvida FACT och andra upphovsrättsskyddsgrupper faktiskt kommer att följa upp deras hot eller inte är ännu att se. Vi anser dock att dessa kommentarer bör tas på allvar.

Bör Kodi-användare vara oroliga?

Kort sagt, ja. Om du tittar på filmer, TV-program eller live-strömmar via piratkopierade medel, oavsett om du är på Kodi eller andra appar, bör du ta ett steg tillbaka och överväga dina alternativ igen. Först och främst hotar din integritet online. För att genomföra drastiska åtgärder för att straffa personer som har tillgång till olagliga strömmar måste din Internetleverantör och intrångsgrupper för upphovsrätt övervaka din online-aktivitet hela tiden. Det betyder att allt du gör online, oavsett om det är lagligt eller inte, kommer att granskas.

Vad kan jag göra?

Olagliga eller piratkopierade liveströmmar på Kodi har fått mycket publicitet under de senaste månaderna. Upphovsrättstroll i Storbritannien, USA, Kanada och Australien har hållit på att slå på sådana strömmar. Det rekommenderas alltid att kryptera din trafik och dölja din IP-adress när du går online. Genom att använda ett virtuellt privat nätverk kan du surfa på webben anonymt. Allt du behöver göra är att ladda ner och installera en VPN-app och sedan ansluta till en VPN-server. När du är klar döljs din IP-adress och du kan dra nytta av följande funktioner.

  • Avblockera Geo-begränsade Kodi-tillägg: Det finns många Kodi-tillägg som du bara kan använda i vissa regioner. Med VPN kan du kringgå regionala begränsningar.
  • Bypass ISP Throttling: Har du någonsin lagt märke till att din Internethastighet är anständig om du surfar på webbplatser men plötsligt sjunker när du tittar på videor online? Om så är fallet stryker din internetleverantör förmodligen din internethastighet. Genom att använda VPN kan du i princip undvika att det händer.
  • Ultimate Privacy: Lägg till ett extra lager av integritet och säkerhet till alla dina online-aktiviteter.
  • VPN-applikationer: Du behöver inte vara en teknisk freak för att konfigurera en VPN-anslutning tack vare användarvänliga VPN-appar på PC, Mac, Android, iOS och FireStick.

Från personlig erfarenhet, IPVanish är den bästa VPN-tjänsten du kan använda med Kodi. De har optimerat sina VPN-appar för att fungera bättre med Kodi-tillägg och har en policy som inte loggar. Kolla in vår granskade lista över de bästa Kodi VPN: n 2017 under.

RankVPN ProviderLink
rangvpn-providerfunktionerbesök
2vpn-providerbesök
3vpn-providerbesök
4vpn-providerbesök

Ta inte onödiga risker – Använd VPN

Oavsett om du tittar på olagliga strömmar eller inte, är det bästa sättet att ta itu med dina onlineavtal genom att ansluta till en VPN-server först. Tanken på att övervakas hela tiden är en läskig. Tyvärr är det enda sättet att undvika att din online sekretess och säkerhet äventyras genom att använda extra åtgärder som VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me