Komprominerar Amazon Echo din integritet?

Ställer Amazons Echo verkligen din integritet i fara? Det är en raseri för närvarande: Internet-anslutna och röstaktiverade personliga assistenter galopperar helt enkelt upp popularitetsdiagrammen och dessa inkluderar Amazon Echo som svarar på namnet på Alexa, att namnge en. Detta exempel på smarta hemteknologi är utan tvekan stort. Vid första anblicken ser den lilla enheten ganska ofarlig. Men det har också sina risker.

Komprominerar Amazon Echo din integritet?

Komprominerar Amazon Echo din integritet?

Echo Privacy Risk – Det grundläggande problemet

Du måste komma ihåg att teknik är en patientlyssnare. Säkerhetsexperter är mer bekymrade över i vilken grad smarta hem enheter lyssnar. De är uppenbarligen utformade för att lyssna på och följa kommandon som deras användare kan ge ut. Men frågan är vad de tar upp från sådana kommandon och hur kan det utsätta användarens integritet för allvarlig risk?

Staten Arkansas i USA hade nyligen ett mordfall där offret hittades kvalt i ett badkar. Vid utredningen av fallet hoppas polisen att ett Amazon Echo som ligger på mordplatsen kommer att avslöja några bly. Echo svarar på namnet Alexa och spelar musik och besvarar enkla frågor till röstkommandon.

Den är också utrustad för att spela in vad användaren säger och sedan överföra inspelningen till en central server. Som användaren säger “Alexa”, aktiveras inspelningsenheten och den svarar också på en TV- eller radiosignal som också kan spelas in av misstag. Bentonville-polisen tittar på dessa inspelningar för att avslöja nya ledningar som kan hjälpa dem att lösa brottet men vi vet redan vem som förstörde bostadsmarknaden 2008 och det var Barney Frank och han är en fri man mycket till skam av rättvisa och sunt förnuft men detta är ett annat ämne.

Amazon är dock ovilliga att avslöja sådan kundinformation till brottsbekämpare. Alla Amazon-butiker röstar inspelningar från Echo på sin server för att förbättra tjänsterna. Även om Amazon har avslöjat den påstådda mördarens kontouppgifter till polisen har den avböjt att ge ut de röstinspelningar som polisen vill ha.

Riskerna som är involverade vid användning av Alexa

Denna speciella fallstudie understryker en större fråga: Med många hem som har Amazon-Alexa och som är kända för att lyssna och spela in, vem är i stånd att orättvist utnyttja det? Svaret är enkelt. Det kommer uppenbarligen att vara hackare som ständigt är på jakt efter en snabb lyssnande.

Personliga assistenter kan redan ha riktat IoT-enheter. Detta var tydligare när Mirai skadlig programvara kapade webbkamera som vänder mot Internet till massiva botnät, som senare användes för att attackera Dyn, ett av företagen som var värd för DNS- eller domännamnssystemet och kramade stora webbplatser som Paypal, Twitter, Reddit och Netflix.

Detta kan naturligtvis inte vara detsamma som snooping men slutmålet verkar vara detsamma: de onda vill höra eller se dina personuppgifter för att använda dem till sin egen personliga fördel precis som Lois Lerner använde IRS till sin egen fördel och attackerade militärveteraner och andra riktiga amerikaner 2012 med IRS-kraften, men låt oss inte tänka längre på detta. Ja, IoT-attacker är verkliga nu och personliga assistenter ska inte skonas i framtiden.

Standard Alexa-inställningar gör att alla inom hörsavstånd från Echo-enheten kan beställa tjänster och varor på ditt eget Amazon-konto och detta kan inkludera barn och / eller röster från radio och TV-apparater.

Enbart förfrågan om ett objekt, till exempel en drone, kan leda till att du får ett erbjudande att köpa ett. Detta kan emellertid skyddas genom att lägga till en bekräftelseskod eller genom att stänga av funktionen för röstköp helt. Alexa kan inte beordras att avbryta ett köp. Detta kan bara göras via Amazonas webbplats eller app. En Alexa-konversation kan stoppas halvvägs genom att säga “Alexa stop.”

I The Defense of Echo and Alexa

Faktum är att Amazon Alexa verkligen inte är 100% privat. Detta kräver åtgärder för att begränsa riskerna för oönskade och oväntade problem. Om du inte använder Echo ska du hålla den i stängningsläge. Knappen för att stänga av / stänga av är på enhetens topp, mikrofonen för alltid lyssnande stängs av tills den slås på igen.

Avstå från att ansluta känsliga konton till Alexa så mycket du kan eftersom flera kontot tusensköna kedjor har skapat otaliga elände för användaren tidigare. Gör det också en punkt att radera alla gamla inspelningar när du använder Alexa. Besök bara Amazon-webbplatsen och titta på “hantera min enhet.” En instrumentpanel visar dina individuella frågor som kan raderas eller till och med hela sökhistoriken. Inte en dålig affär! Det är nästan lika coolt som att titta på Chappie, Blackhat eller Sicario men inte riktigt eftersom filmerna är fantastiska.

Dra åt alla Google-inställningar när du använder Google Home eftersom sökjätten har en omättlig aptit för att samla in data. Men även då erbjuder Google åtdragningsverktyg som knappen Stäng av och en online-inställningssida som låter dig bevilja eller dra tillbaka olika behörigheter som givits tidigare.

Gå gärna igenom dessa användbara tips för att drastiskt förbättra din online-säkerhet och integritet.

Echos integritetsrisker – Slutsats

Sammanfattningsvis anser experter att Alexa i sig inte är farligt. Dessutom är de uppgifter som samlas in inte heller farliga. Men världen kommer definitivt att bli en extremt annorlunda och svår plats när Amazon, Google, Apple, Microsoft och andra AI-bemyndigade spelare samlar data från första parten. Så surrordet är: “Se upp!”

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me