NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro – Vilken är bättre?

Nvidia Shield TV vs Shield TV Pro – Vilken ska du köpa? Streaming har blivit ett mycket populärt segment, och stora teknikföretag ser till att ta en större paj av denna snabbväxande sektor. Från behemoths som Apple och Amazon till gamla spelare som Roku, alla har hoppat på bandwagon! Även Nvidia, ett varumärke kopplat till PC-spel har inte kunnat motstå frestelsen. Dess spelinriktade strömningsenhet med titeln Shield TV skapade en ganska stänk 2015 när den debuterade. Det hade vissa nackdelar, men efterträdaren aka Shield TV 2017 lyckades stryka ut de flesta glitches i en sådan utsträckning att det har kallats flaggskeppet för Android TV. Nvidia har dock också släppt en Pro-version på CES 2017. Det kan göra det svårt att välja rätt utmanare. Vi har förberett följande Nvidia Shield TV jämfört med Shield TV Pro jämförelse i hopp om att det kommer att göra ditt slutliga beslut enklare.

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro - Vilken är bättre?

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro – Vilket är bättre?

Nvidia Shield TV vs Shield TV Pro

Att välja mellan Nvidia Shield TV 2017 och Pro-versionen kan vara förvirrande. Båda strömmarna har en solid specifikation och tillfredsställande prestanda på de viktigaste grunderna. En grundlig analys och jämförelse kan göra uppgiften enklare för dig.

Design

Nvidia Shield TV 2017 och Shield TV Pro skiljer sig åt från början. Om du såg den första versionen av sköld-tv, kommer du att se en likhet med den första enheten och Shield TV Pro. Shield TV 2017 är mer kompakt och först är trånga utrymmen bättre. Den väger bara 250 gram mot proffsens 654 gram. Stylingen är ganska lik trots den stora skillnaden i storlek och vikt.

  Varför det är riskabelt att använda hotell WiFi och hur du kan vara säker

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro - Design

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro – Design

specifikationer

Det är bara naturligt att Nvidia Shield TV 2017 Pro kommer att ha en bättre specifikation än Shield TV 2017. I Pro-modellen får du mikro-USB-kortplats samt microSD-kortplats. Dessa finns inte i Shield TV-modellen. Men båda modellerna har USB-portar och HDMI. Pro har en enorm 500 GB hårddisk i motsats till 2017 Shield TV: s mäktiga interna lagring på 16 GB. Resten av specifikationen är densamma på båda enheterna. Båda levereras med en medföljande fjärrkontroll. Båda enheterna drivs av Nvidias mycket berömda Tegra X1-processor och 3 GB RAM.

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro - Specifikationer

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro – Specifikationer

Funktioner och programvara

Det finns inte mycket att separera de två enheterna när det gäller strömning och funktionslista. Båda enheterna låter dig strömma HD-innehåll från tjänster som Netflix och 4K HDR-innehåll stöds. Dessa enheter stöder också Amazon Prime Instant Video såväl som Hulu. När det gäller spel kan du strömma direkt med en PC eller använda abonnemangstjänsten GeForce Now. Båda stöder funktionen Google Assistant AI. Båda enheterna har stöd för 802.11ac Wi-Fi och körs på en ny version av Android TV som drivs av Android 7.0 Nougat.

Pris

Det är här den största skillnaden finns! 2017 Shield TV kostar 100 $ mindre än Pro-syskon. Pro-versionen är uppenbarligen inte inriktad på dem med en blygsam budget.

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro - Pris

NVIDIA Shield TV vs Shield TV Pro – Pris

Fjärrkontroll

Både Shield TV 2017 och dess syskon Pro kommer med fjärrkontrollen, men fjärrkontrollerna är inte desamma. 2017 Shield TV-fjärrkontrollen saknar ett hörlursuttag. Men den har inbäddat IR-blaster så att du kan använda den för att styra TV: n. 2017 Shield TV Pro saknar IR-blaster men har ett hörlursuttag. Shield TV Pro-fjärrkontrollen drivs via mikro-USB-port som används för att ladda batteriet inuti, till skillnad från standardfjärrkontrollens fjärrkontroll.

  Blir du doxad? Så här kan du hålla dig säker

Kodi

Både Nvidia Shield TV och Shield TV Pro passar perfekt för Kodi. Deras imponerande processorkraft gör det möjligt för dem att hantera Kodi 17 Krypton-appen sömlöst.

Bästa VPN för Nvidia Shield

Som med alla andra strömningsenheter beror appar och kanaler du kan få på din Nvidia beroende på ditt nuvarande hemland. Amerikaner får till exempel tillgång till kanaler som American Netflix, HBO GO och Hulu. Alla dessa appar är geoblockerade utanför USA. För att kringgå regionala begränsningar måste du förfalska din Nvidia Shields plats med ett virtuellt privat nätverk, VPN. Processen att ställa in ett VPN på alla Nvidia Shield är inte så svårt. du behöver inte vara en teknik-freak för att räkna ut allt. Fördelarna du får är enorma.

Nedan hittar du en lista över de bästa VPN-tjänsterna för både Nvidia Shield och Nvidia Shield Pro.

Nvidia Shield TV vs Shield TV Pro – Vilken man ska köpa?

Detta kan vara en knepig fråga även efter att ha jämfört de två strömningsenheterna, som det är. De viktigaste faktorerna som hjälper dig att göra det slutliga valet mellan duon är lagringsutrymmet. Tänk på det ur ett praktiskt perspektiv. 16 GB lagring kommer att täckas snabbare än du kan föreställa dig och 500 GB HDD kan rymma många spel och musikfiler med lätthet ― även om det inte är obegränsat lagringsutrymme. Hej, livet är inte perfekt!

Om du bor i en trång lägenhet och varje tum är viktigt, kan Pro-modellen vara besvärlig för dig. Fjärrkontrollen är den sista skillnadsfaktorn mellan de två. Tänk om du vill ha en gemensam fjärrkontroll för att styra TV: n och för att kunna använda den för att lyssna på låtar också och att kunna hantera medieinnehållet är också något att tänka på.

  11 sätt att säkra dina sociala mediekonton
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me