Olika apper för inköp av köp i Apples App Store

Apple är vanligt idag. Varumärket, det vill säga. Sju av tio personer använder en Macbook, och ännu fler är anslutna till sin iPhone. Dessutom finns det uppenbara fördelar med en avancerad gadget. Du får bära världen med dig, titta på Netflix, strömma musik eller läsa böcker (Taylor Caldwells Dear and Glorious Physician är fantastisk och så är alla James Michener-bok, Lee Child och några John Grisham också) på språng.

Du får läsa och skicka e-postmeddelanden utan att behöva din dator, och ladda ner coola appar som ger kul, information och anslutning.

När det gäller appar finns det miljoner att välja mellan. Apple App Store har massor av gratis och betalda appar som är användbara, men det finns också scam-appar som kan tömma dina pengar, smitta din enhet eller båda. Det är ofta svårt att skilja mellan verkliga och falska appar. Hackare använder användarnas trovärdighet för att fuska dem med sina pengar, personlig information eller säkerhet.

Olika app-inköpsbedrägerier i Apples App Store

Olika apper för inköp av köp i Apples App Store

App-inköpsbedrägerier

Teknologiska lätthet kommer till ett pris, och inköpsbedrägerierna i appen reflekterar bara den verkligheten. Det finns hackare överallt i dag som väntar på att attackera dig medan du använder kaféens WiFi-hotspot, strömmande musik eller laddar ner appar. Oftast inser inte offren att de har attackerats förrän de har upptäckt att deras pengar har gått eller att deras systemvirusinfekterats.

Apples inköpsbedrägerier i appen ökar, med flera människor som faller till hotet varje dag. Detta händer när du köper en app som inte finns och slutar förlora dina pengar, eller när du gör köp i appen som prenumerationsförnyelse för att inse att dina pengar är borta men prenumerationen inte förnyas.

App-bedrägerier är vanligtvis en man-i-mitt-attack, vilket innebär att informationen du skickar inte går till Apple, utan till hackaren som har placerat sig mellan dig och Apple.

Det finns många appar i Apple App Store som är falska. Vissa av dessa kan stjäla din personliga information eller infektera din enhet eller tömma dina pengar. I vissa fall kanske appen inte ens existerar, så pengarna du köper med går till hackarens ficka.

I en populär artikel förklarar författaren hur han fick reda på hur bedragare tjänar pengar med falska appar. Om du märker att priserna på appar inte är exorbitanta. Men samtidigt påstår Apple att de har betalat mer än 70 miljarder dollar till apputvecklare. Vart går dessa pengar?

Det är enkelt: Att förfalska apputvecklare. Att sälja din app på iOS-plattformen kräver endast 30 procent provision för Apple. Så om en falsk app som lurar miljoner av sina pengar genererar mer än $ 80 000 varje månad, är det inte förvånande varför det hamnar 70 miljarder dollar per år.

Hackare fuskar användare, och de lurar också Apple själv och skadar företagets rykte och kundpolicy. Med falska appar som tränger i App Store är det dags att Apple gjorde något åt ​​det. 

Relaterad: Bästa VPN för iPhone och iPad avslöjad

Är Apple att skylla?

Det finns miljoner människor som gör inköp på iTunes varje dag, vare sig det gäller böcker eller filmer eller appar. Hackning använder vanligtvis DNS-kapning för att stjäla information och placera sig mellan användaren och Apple. Förfalskade säkerhetscertifikat används för att hacka in Apples SSL-anslutning för att stjäla information från användare. Även om Apple inte kan klandras om någon använder falska säkerhetscertifikat för att hacka in i sitt system, finns det ett antal saker de är ansvariga för.

Den största felaktigheten hos Apple är enkelheten i inköpskvitton i appen. De kan enkelt dupliceras för att lura användare att de har gjort ett äkta köp. Det andra sättet Apple gör det enkelt för hackare att tjäna pengar på att sälja falska appar är genom att tillåta sökannonser utan ett ordentligt godkännande. Annonser som visas i appbutiken manipuleras för att visa falska appar. Med hjälp av denna enkla metod tjänar falska apputvecklare tusentals dollar. Den värsta delen? Det finns inget sätt att spåra dem.

Hur man kan vara säker?

Eftersom tekniken medför olika faror måste användare vara mer försiktiga och försiktiga med köp i appen. Några av sätten att känna igen falska appar är som följer:

  • Kontrollera recensionerna i App Store. En riktig app har vanligtvis tusentals recensioner, medan en falsk app inte har någon.
  • Kontrollera för stavning eller grammatiska misstag. Dålig engelska, konstig användning av ord, felaktiga bokstäver och skiljetecken indikerar att appen är falsk.
  • Kontrollera publicerat datum. Verkliga appar har inte ett “publicerat” -datum. De har ett “uppdaterat” datum. Om appen visar det datum som publicerades på det betyder det att det är en falsk app.
  • Ger appen löften eller påståenden som är för bra för att vara sanna? Då är de förmodligen. Gå inte för erbjudanden eller löften som låter otroligt. Fake app-utvecklare försöker bara fuska dig.
  • När du laddar ner en viss webbplatss app är det bäst att gå till webbplatsen och följa länken “få vår app”. Detta leder dig till rätt app.

Inköpsbedrägerier i appen i App Store – Slutsats

Appar ger rolig, underhållning och användbar information. Att vara försiktig när du gör köp i appen kommer att hålla dig säker medan du maximerar ditt nöje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me