Programvara mot skadlig programvara – Vilka ska du använda?

Programvara mot skadlig programvara har snabbt blivit en viktig och grundläggande aspekt av din enhets / systems säkerhet, eftersom malware har blivit så produktivt. Problemet är att inte många människor vet vilken anti-malware de ska använda. Läs vidare för att ta reda på de bästa programvaruprogrammen för antivirusprogram, både gratis och betalade.

Programvara mot skadlig programvara - Vilka ska du använda?

Programvara mot skadlig programvara – Vilka ska du använda?

Den bästa utbetalade programvaran mot skadlig programvara

1. Malwarebytes

Malwarebytes har lyckats förbli en av de mest populära programvarorna mot skadlig kod under åren. De erbjuder en underbar tjänst, både för personligt bruk och för företag, som inte bara kan försvara ditt system från skadlig programvara utan också rensa det helt.

I själva verket är det den enda mjukvaran mot skadlig programvara som fick en fullständig “felfri” saneringsscore med AV-TEST.org.

Den här programvaran bör vara din problemlösare om du misstänker en pågående infektion av skadlig programvara i ditt system. Det fantastiska är att de till och med har en plan som heter “Malwarebytes Chameleon” som kan installeras på Windows även om anti-malware-installationer är blockerade. Medan gratisversionen av Malwarebytes (leta efter den nedan!) Är mer ett botemedel för hackade system, är den fullständiga betalade versionen också:

 • Förhindrar skadlig programvara, spionprogram och virus.
 • Stoppar ransomware-attacker.
 • Sköldar program och system från hackare (endast tillgängliga i Windows-versionen)
 • Tillåter säker webbläsning (endast för Windows och Android)
 • Har en standarduppdatering för automatisk uppdatering för kontinuerligt skydd.

2. Bitdefender

Bitdefender har fått ett rykte för att vara ledande inom gemenskapen mot malware och antivirus. Du kan välja att välja ett av de tre betalade alternativen: planen för Internet Security 2019, Total Security 2019-planen och Family Pack 2019-planen. Priset kan verka lite extravagant, men om du tänker på det i det långa loppet är det helt värt det. Dessutom har Bitdefender vanligtvis erbjudanden som du kan dra nytta av, allt du behöver göra är att kolla in deras webbplats.

Om du är en internetanvändare som letar efter en solid anti-virus / anti-malware programvara och skulle njuta av några extra säkerhetsfunktioner, är detta tjänsten för dig. De föreslår själva att man använder Total Security 2019-planen, som kommer med täckning för upp till 5 enheter och varar under ett helt år. Du kan till och med testa ut erbjudandet med deras 30-dagars kostnadsfria provalternativ.

3. McAfee

McAfee är ett mycket populärt internet-säkerhetsföretag, det samarbetar även med många datormärken, så du kanske har mjukvaran på ditt system redan.

De erbjuder olika produkter för enskilda användare (som de kallar konsumenter) och företag. För den vanliga användaren har du möjlighet att välja ett av tre paket:

 • 1 Enhet McAfee Total Protection: Du får standard anti-virus, anti-malware, anti-spam-skydd, ransomware-skydd, PC-optimeringsfunktion, en PC Booster, brandvägg och nätverksövervakning, Mobile Security (om du väljer att använda den på din mobila enhet) och en filkryptering.
 • 5 enheter McAfee Total Protection: Du får en ID-stöldskyddsfunktion ovanpå standardfunktionerna som nämns ovan. Du kommer också att kunna använda programvaran på fem enheter samtidigt.
 • 10 enheter McAfee Total Protection: Du kommer att få ID-stöldskyddsfunktionen, standardfunktionerna som nämns ovan och kunna säkra enheterna i hela din familj.

Naturligtvis skiljer sig prissättningen per paket: $ 59,99, $ 89,99 respektive $ 99,99. Kontrollera webbplatsen om du planerar att använda den här tjänsten, eftersom de vanligtvis har erbjudanden och rabatter du kan dra nytta av. Du kan till och med registrera dig för deras kostnadsfria testperiod för att testa det själv.

4. Norton

Ett annat hushållsnamn, Norton, är känt långt och bredt för sina paket med säkerhet på internet. De har många olika planer för företag som använder komplexa säkerhetslösningar, men de erbjuder fyra distinkta paket för den dagliga användaren. Varje paket har möjlighet till ett år eller två år prenumeration:

 • Standardpaket: Detta paket kan försvara mot virus, spionprogram, skadlig kod och hot på nätet. Det skyddar också din personliga information och transaktioner. Du kan bara använda detta paket på en enhet.
 • Deluxe-paket: Detta paket kan användas på upp till 5 olika enheter. Du får samma funktioner i Standardpaketet med och lägg till användarvänlig webbportal som hjälper dig att hantera alla fem enheter.
 • Premiumpaket: Detta paket kan användas på upp till 10 olika enheter. Du får samma funktioner som med Deluxe-paketet och 25 GB säker online-lagring.
 • Delux med LifeLock-paket: Detta är i princip Deluxe-paketet med LifeLock Identity Theft Protection, så två tjänster i ett. Detta är ett bra alternativ för användare som är oroliga för att deras identitet blir stulen online.

Du kan testa alla deras tjänster med deras gratis testalternativ, som du hittar här. När du planerar att köpa ett paket, se till att se på Norton Deals-sidan för alla erbjudanden och rabatter.

5. Kaspersky

Slutligen är Kaspersky ett annat internetsäkerhetsföretag känt för sitt engagemang för att bekämpa hot på nätet. Kaspersky har en mycket robust lista över erbjudanden, med 3 distinkta paket att välja mellan, du kan anpassa ditt prenumeration för att matcha dina behov baserat på hur många enheter du vill täcka och hur många år du vill att prenumerationen ska köras. Du kan kolla in de olika anpassningarna här. Paketen som erbjuds är:

 • internet säkerhet (För en specifik enhet).
 • internet säkerhet (mer än 1 enhet).
 • Total säkerhet (upp till 10 enheter och 2 användarkonton).

Alla paket erbjuder anti-malware, anti-virus, pro-privacy funktioner. De har också alla en online-bankskyddsfunktion för dina transaktioner. Funktionen Total Security skiljer sig genom att lägga till en föräldrakontrollfunktion för dina barn. Du kan kolla in alla deras produkter här.

Den bästa gratis programvaran mot skadlig programvara

1. Kaspersky

Kaspersky Labs erbjuder en gratis programvara mot skadlig programvara ovanpå deras prisbelönta versioner som betalas ut. Produkten är helt gratis och ber dig inte prenumerera på något efter en tid. Du får samma prisbelönta teknik som skyddar ditt system från vanliga virus, skadlig programvara, misstänkta webbplatser, infekterade filer och farliga applikationer. När det gäller gratis programvara, se till att du bara laddar ner det här programmet från Kasperskys officiella webbplats. Använd inte några tredjepartswebbplatser för den här nedladdningen, du kan skada ditt system istället för att hjälpa det.

Det ledsna här är att den här tjänsten endast är tillgänglig för Windows-användare. Kaspersky har inte en mobil- eller MacOS-version av denna gratis programvara mot skadlig programvara.

2. Malwarebytes

Om du upptäcker att du har hackats eller infekterats med skadlig programvara, är det bästa och enklaste sättet för dig att fixa problemet att få dig själv Malwarebytes. Samtidigt som de har en fantastisk betalad antiprogramvara mot skadlig programvara, erbjuder de också en gratis programvara för borttagning av skadlig programvara.

Den goda delen är att du kan se till att du stoppar hack eller skadlig programvara från att göra något som verkligen är skadligt för ditt system och dina data. Men den här versionen av Malwarebytes fungerar inte som en anti-skadlig programvara från förebyggande synvinkel. Det kommer att rensa infektioner, men det kommer inte att fånga dem. Använd det här om du vill rensa ditt system, men överväg att gå den extra milen för deras betalade planer för att garantera att inga skadliga program infektioner i framtiden.

3. Avast

Avast är ett namn som du antagligen har hört talas om med tanke på dess enorma popularitet hos vardagliga internetanvändare. De erbjuder en betalad version av deras anti-malware programvara, men tyvärr gjorde det inte riktigt vår lista över de bästa 5 ovan.

Gratisversionen är dock ett bra alternativ för alla som vill skydda mot skadlig programvara, skadliga länkar, nedladdningar och virus. Det skannar till och med ditt Wi-Fi-nätverk (och alla anslutna enheter) för att se till att du inte har några sårbarheter du behöver oroa dig för.

4. Avira

Avira är ett annat bra alternativ för gratis programvara mot skadlig programvara. Faktum är att Avira erbjuder en rad gratisprodukter, inklusive en gratis VPN. Jag skulle dock inte föreslå att du använder det eftersom gratis VPN kan vara oerhört farligt.

Deras gratis anti-malware är emellertid ett bra alternativ för människor som vill skydda mot skadlig programvara, virus, infekterade länkar, adware och spyware. Du kan hämta programvaran mot skadlig programvara här. Samma som med Avast, se till att bara ladda ner den här programvaran från Aviras officiella webbplats.

5. Microsofts verktyg för borttagning av skadlig programvara

Om du har en dator som fortfarande använder Windows 7, Vista, 2003, 2008 eller Windows XP, kanske det mesta av programvaran som jag har beskrivit ovan inte fungerar för dig.

Microsoft har dock ett snyggt verktyg för borttagning av skadlig programvara som du kan använda för att hjälpa dig att hålla äldre OS-modeller uppdaterade.

Varning: Risker med gratis programvara mot skadlig programvara

Som med allt gratis online måste du vara lite försiktig. Ibland är gratis programvara bara skadlig programvara (ja, till och med gratis programvara mot skadlig programvara). För att vara säker på att du inte laddar ner något som kan skada dig senare använder du bara betrodda webbplatser för dina nedladdningar. Se till att du hämtar programvaran från utvecklarna själva, inte en tredje parts webbplats.

Programvara mot skadlig programvara – slutliga tankar

Där har du det, våra bästa val för betalad och gratis programvara mot skadlig programvara. Kom ihåg att bara ladda ner programvara från pålitliga webbplatser för att inte bli offer för infekterade länkar och filer. Som tumregel försöker du bara ladda ner programvara från utvecklarens officiella webbplats. Naturligtvis har allt att göra med vem utvecklaren är. Låt mig veta vilken anti-malware programvara du använder i kommentaravsnittet nedan! Finns det något du tror att vi missade i den här artikeln?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me