Säljer VPN: er dina uppgifter till tredje part?

Tredjepartsdata som säljs av VPN: er är verklig! Människor över hela världen använder virtuella privata nätverk för integritet och för att surfa anonymt på Internet. Liksom alla tjänsteleverantörer har VPN också sina goda och dåliga nyanser. De dåliga tar inte säkerheten för dina data så allvarligt. En ny undersökning visade att nära 26 av de 117 mest populära VPN: erna sparat användardata. Med de nya GDPR-lagarna som nu är i kraft granskas också VPN-tjänsteleverantörer noggrant för hur de använder kunddatabanker. Den intressanta delen är att datainsamling inte är olaglig eftersom tjänsteleverantörerna nämner dessa villkor i sin sekretesspolicy. Som användare hoppar vi dock mest över att läsa den delen och klicka på “Jag håller med”.


Säljer VPN: er dina uppgifter till tredje part?

Säljer VPN: er dina uppgifter till tredje part?

Hur VPN-produkter slutar sälja dina data

Många av VPN-tjänsteleverantörerna känner inte till hur de tjänar pengar på din användning av sin tjänst. Det finns gratis VPN-tjänster såväl som betalda tjänster, vissa är välrenommerade, populära och mycket använda medan vissa kan vara lite skuggiga. Det är verkligen inte så lätt att identifiera vilken tjänst som kan missbruka din information och vilken kommer att skydda dem.

Att vara helt anonymt när du använder ett VPN är inte helt möjligt. VPN-tjänsteleverantörer har stora dumpningar användardata som är ovärderliga för datadriven teknik och digitala jättar. De betalar fruktansvärda summor pengar för den information som VPN-företag villigt accepterar.

Hur VPN-företag säljer kundinformation till tredje part:

Det finns många sätt en VPN-tjänsteleverantör kan använda dina personuppgifter för att göra några extra buggar. De flesta metoder inkluderar att sälja den information du tillhandahåller VPN till reklambyråer.

 • Din e-postadress delas med deras marknadsföringspartners. Detta kommer som ovärderlig information till företag som kräver stora e-postdatabaser för digital marknadsföring, e-postmarknadsföring och andra sådana företag.
 • Många VPN-företag har sina egna affärsarmar som kan utnyttja dataanalys för vilka de kräver stora mängder kunddata. Det är inte svårt att dra ifrån var all denna information kommer till dem.
 • Vissa gratis VPN-företag använder ditt nätverk för att vägleda andra användare så att de har tillgång till ditt lokala nätverk och IP-adress. Denna praxis kan särskilt vara farlig eftersom alla individer, till och med någon som är involverad i internetbrott kan använda ditt nätverk och det finns inget sätt att du kan övertyga myndigheterna om att det inte var du.
 • VPN-företag får sina intäkter från annonser som också visas i ditt nätverk. Dessa annonsörer får logga in och spåra dina data. Visa annonser på appar du använder, sponsrade annonser, videor och många andra typer av annonser på ditt VPN kan enkelt få tillgång till dina data.
 • Oftast får du aviseringar som varnar dig om att cookies läggs till i din webbläsare och du låter det hända. Omedvetet eller medvetet spåras dina uppgifter och säljs av VPN-företag till de som är villiga att betala priset.
 • VPN: er ställer in ett tak på 500Mb / dag eller liknande för att få dig att uppgradera till en betald plan. När du gör det kan dina betalningsuppgifter och bankinformation, PayPal-data osv. Loggas.
 • Din enhetsinformation, din platsinformation, information om hårdvarenheter samt information om din tjänsteleverantör kan säljas till företag för gruvdrift.
 • Vissa VPN kan också ha full kontroll över din smartphone – de kan komma åt din enhet och apphistorik till din telefonstatus och identitet. Det är en skrämmande tanke, men vissa osäkra nätverk kan också ändra och ta bort telefonmediet.

Varför säljer VPN: er dina uppgifter?

Som ordspråket säger “om du inte säljer en produkt är du troligtvis produkten”. Allt med löfte om att vara fri kommer med en dold agenda. Hur tror du att någon “gratis” tjänst behåller sin funktion och upprätthåller sig (ingenting är gratis, vi vet allt om det efter att Obamacare slog oss i ansiktet!)? Det måste finnas någon inkomstkälla. VPN: er som slutligen säljer användardata gör det av många skäl, inklusive följande:

 • Kostnad för att upprätthålla en server: När du använder VPN måste din trafik dirigeras via deras servrar, det har en kostnad som är kopplad till den. Det beror allt på styrkan i användarbasen för det gratis VPN. Ju lägre styrka, serveravgifterna kan vara i tusentals dollar och för VPN med större nätverk av kunder kan serverladdarna gå in i miljoner.
 • För att öka intäkterna: Utan att ha en fast produktinkomstproduktion och upprätthålla monetär tillväxt kan det vara ganska en utmaning. På senare tid har visningsannonser börjat betala mindre. VPN-tjänsteleverantörer drar nytta av detta och de delar användarinformation eller säljer dem till företag som behöver skapa riktade annonser baserade på värdefull data.
 • Att helt enkelt tjäna miljoner: Att ha tillgång till data från miljoner användare är som att sitta på en guldgruva. Det skulle också vara svårt att motstå lusten att inte använda det på något sätt och vinna miljoner dollar. Om inte ett företag har strikta policyer som de följer, kan denna användarinformation lätt säljas eller läckas ut i utbyte mot rejäl summan av bonuspengar.

Don’t Be Naive: Gratis VPN: er säljer dina data!

Sammanfattningsvis är det säkert att säga att det inte kan finnas någon garanti för fullständig datasäkerhet från en VPN-tjänsteleverantör om den inte uttryckligen säger det i sin datapolicy.

Du kan dock vidta åtgärder för att säkerställa att du gör ditt bästa för att säkra personlig, privat och konfidentiell information och använda tjänster från endast pålitliga och välkända VPN-företag som tillhandahåller betalda tjänster och premiumtjänster. 

Skydda dig!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map