Seedbox vs VPN – Vilken som är rätt för dig

Nyheterna som bryter världen över i dag har ofta att göra med cybersäkerhetskompromisser. Det verkar som att ingen verkligen är immun mot dessa. Från de stora företagen som Facebook till börser och till och med myndigheter själva. Det beryktade Bitcoin-hacket på 70 miljoner dollar är faktiskt ett bevis på hur sårbara även de mest digitala företagen kan vara.


Seedbox vs VPN - Vilken som är rätt för dig

Seedbox vs VPN – Vilken som är rätt för dig

Även om datastöld och ekonomiskt bedrägeri verkligen är den mest märkbara formen för säkerhetsbrott online, är det inte den enda. Så frågan blir, hur håller du dig och din familj skyddad från sådana kompromisser? I stort sett finns det två alternativ. Låt oss titta på vad var och en har att erbjuda dig och / eller ditt företag.

Seedbox – En fullmakt till allt som är grått

Seedboxes är specialiserade tjänster som erbjuder dedikerade proxyvägar till torrents online. Som sådan är de utan tvekan det bästa sättet att få tag på alla slags torrenter du kan få. Den stora nedladdnings- och uppladdningspotentialen som du kan få från en seedbox är enastående av någon annan mekanism.

Flammande hastigheter

Den bästa variationen av såddlådor erbjuder en bandbredd på cirka 1 gbps och kan lagra upp till 3 TB data. Så för människor som är stora på torrenter är seedboxar utan tvekan det första valet. Eftersom seedboxar också är utformade för att kringgå geo-restriktioner av ISP: er och myndigheter, kan de också användas för att avblockera annat innehåll.

Geo-Block bypass

Vilken typ av innehåll du kan spärra beror till stor del på platsen för den dedikerade servern. Du kan också vara säker på att du alltid kommer att njuta av standardkrypteringsprotokoll med seedboxar. Utöver detta erbjuder ett antal seedboxar även VPN-servicealternativ samt fjärrskrivbordsfunktionalitet.

Låg chans att bli trasiga

Eftersom de är så högt specialiserade och erbjuder ett grundligt skydd för den specifika nisch som de tjänar, är frönlådor svåra att strypa. Så om du får en seedbox kan din Internetleverantör inte begränsa din dataanvändning. Detta är bra för de användare som vill få obegränsad tillgång till torrent.

Högt värde men höga kostnader också

Med alla dessa fördelar i linje, kanske du tror att seedboxar är det allra bästa alternativet där ute. Men det finns ett antal faktorer att beakta för den höga funktionalitet de erbjuder. Den första övervägningen är att utsädeslådor kan vara ganska dyra. Så de är bättre för dem som kommer att utnyttja sin potential till fullo.

Nu, när vi har en bra uppfattning om vad seedboxar kommer med till bordet, låt oss överväga vad VPN också erbjuder.

VPN: er – ett billigare alternativ för alla ändamål

Virtuella privata nätverk är online-krypteringstjänster som erbjuder olika fördelar för kunderna. De flesta som är medvetna om även grunderna för cybersecurity-marknaden har någon aning om vad VPN är för. Men för tydlighetens skull, låt oss snabbt gå igenom det de erbjuder igen.

Total anonymitet på nätet

VPN: er är välkända för att erbjuda en mängd olika krypteringsalternativ som kunder kan dölja sin faktiska IP-adress. Inte bara detta, de slutliga tunnelingskrypteringarna döljer också vad användaren gör online. Endast företaget som tillhandahåller VPN-tjänsten kan se sina aktiviteter.

Geo-Block förbikoppling

Geo-blockering utövas över hela världen och VPN används ofta för att motverka dem. Detta är mest anmärkningsvärt i länder med geo-blockerat innehåll som Netflix eller diktatoriska regimer som Ryssland, Kina och Saudiarabien. Genom att kringgå block kan användare uttrycka sina åsikter och till och med få tillgång till media som protesterar mot regeringens handlingar.

Dataskydd

Genom att erbjuda kryptering i slutändan kan VPN-tjänster skydda alla typer av data från att bli stulna. Cybercriminals kan inte bryta med den krypterade anslutningstunneln som skapas när en klient avfyrar ett VPN. Så oavsett om du utför kryptohandel eller laddar upp känsligt forskningsmaterial till privata servrar kan VPN se din rygg.

Användbarhet för flera användningsområden

De flesta VPN är avsedda för allmänt bruk och kan distribueras effektivt för en mängd olika uppgifter. Det finns dock vissa VPN som är avsedda för en viss typ av tjänster som skydd för surfning eller finansiella transaktioner online. Så det finns ett antal alternativ tillgängliga för VPN-användning och alla kan få tjänsten med funktioner som de vill.

Så, som ni ser, har både seedboxar och VPN: er en egen plats på marknaden. Och varje användare har sina egna preferenser för vad de väljer. Vidare är det också möjligt att kombinera seedboxar och VPN för optimerad anonymitet och kryptering. Följande är de överväganden du bör ta när du väljer det bästa för dig.

Saker att tänka på när du väljer din Seedbox eller VPN eller en kombination

Budget

VPN: er är betydligt billigare att investera i än Seedboxes. Men de kommer inte att erbjuda de fantastiska hastigheterna för den senare. Så du måste överväga hur mycket hastighet du vill ha och vad du behöver för det.

säkerhet

Vissa VPN: n kan vara bättre än seedboxar för att hjälpa dig få åtkomst till blockerat innehåll. Så du måste överväga krypteringsgraden de erbjuder innan du gör ett urval.

Verktyg

Slutligen måste du överväga hur du ska använda din VPN eller seedbox. Generellt kommer VPN: er att erbjuda mer mångsidighet medan seedboxar är bäst för att torrentera. Som vi sa tidigare är det också möjligt för dig att kombinera VPN med seedboxar. Förkonfigurerade seedboxar med VPN kommer för ett särskilt högt pris. De kommer emellertid att erbjuda oöverträffad säkerhet och prestanda. Om du vill spara lite pengar men ändå få båda, hitta en VPN som kan konfigureras på din seedbox.

Slutsats

Både VPN- och seedbox-tjänster har sitt eget unika värde att erbjuda för företag respektive individer. Det val du ska göra bör vara en rättvis balans mellan de faktorer vi har nämnt ovan. Det är också viktigt att läsa sekretesspolicyn för alla tjänster du tar upp noggrant. Detta kommer att hindra dig från att bli dumd eller på annat sätt förlora. Håll dig informerad om nyheter om kryptering och datasäkerhet och du bör kunna utnyttja din internetanslutning till det bästa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map