Trådskärare Spell Doom för kabel-TV

Under de senaste åren finns det en trend som snabbt växer över hela världen: skärning av sladdar. Den hänvisar till handlingen att ge upp din kabel-TV och få innehåll endast via streamingtjänster. Om du är i ett utvecklat eller första världsland, där Internet är gratis och snabbt, har du antingen gått över till strömmningstjänster eller fått det mesta av din underhållning via Netflix, Amazon Prime eller andra liknande tjänster.

Trådskärare Spell Doom för kabel-TV

Trådskärare Spell Doom för kabel-TV

Inte Keen on kabel

Kabel-TV var aldrig populär bland tittarna. Stark prissättning, långsiktiga kontrakt oändliga reklam, begränsade visningsalternativ och dålig bildkvalitet var ofta stora klagomål bland tv-tittare, men eftersom det inte fanns något alternativ, såg alla fortfarande TV via kabel. 

Men inte längre. Scenariot har förändrats mycket, med 14 miljoner hushåll som nu får sin dagliga dos av innehåll från streamingtjänster. Antalet hushåll som fortsätter att gräva sin kabel-TV-anslutning för streamingtjänster fortsätter att växa och stavar undergång för TV-kanaler.

Enligt en rapport från Video Advertising Bureau har antalet personer som förlitar sig på strömningstjänster tredubblats sedan 2013. Även om antalet inte är något att oroa sig för just nu, är antalet som antalet växer verkligen av. Tja, inte till de företag som tillhandahåller streaming!

Streamingtjänster är billigare, har ett mer varierat innehållsbibliotek och alternativet att titta på dina favoritprogram när du vill är några av de funktioner som kabel-TV aldrig har erbjudit (och aldrig kommer att göra). Det säger sig självt att innehållet i streamingtjänster är mycket mer intressant än vad som vanligtvis visas på TV. Människor vill titta på olika innehåll, och när det inte är tillgängligt på TV byter de till streaming.

Antalet hushåll som fortfarande prenumererar på kabel-TV är större än de som strömmar innehåll. Även om det är ett positivt tecken, kan orsakerna vara många. Det kan bero på att de ännu inte har tillgång till snabbt eller gratis internet, som i många länder.

Saker är annorlunda för andra

Till skillnad från USA har många länder fortfarande inte tillgång till Internet så bra och kan inte föreställa sig 4G- eller 5G-hastigheter. Dessa länder tittar fortfarande på traditionell TV eftersom det är ett billigare och enklare alternativ till Internet.

I andra fall kan människor hålla sig till kabel-TV eftersom det inkluderar deras internetservice, och de två när de kombineras ger en mycket billigare affär. Flera hushåll har fortfarande sina kabel-TV-, telefon- och internetanslutningar som en, och denna kombinerade affär är för bra för att ge upp för vissa. Det kan också vara så att hushåll som prenumererar på både kabel-tv och streamingtjänster bara väntar på att innehållsbiblioteket ska bli större och mer intressant innan de släpper kabelanslutningen.

Trådens skärningstrender tar över

Förra året dickade över en miljon hushåll kabel- och satellit-TV för strömningstjänster inom tre månader. I en populär uppskattning förra året förutsågs kabel- och satellit-TV vara döda år 2030. Och med tanke på det aktuella scenariot verkar det inte osannolikt. 

En av de mest drabbade i detta fall är TV-reklam, där intäkterna kommer att minska betydligt under de kommande åren. Eftersom TV-visning sjunker byter annonsörer också till digitala plattformar. Detta förvärrar situationen för kabel- och satellit-tv.

Dessutom är det mer komplicerat och dyrare att köra en kabel- eller satellit-tv-tjänst än strömningstjänster. Kabel-TV-företagen reserverar en del av bandbredden för TV-kanaler, medan set-top-lådorna distribueras till husägare, där teknikerna måste ansluta fysiska ledningar till varje TV-apparat. TV: n är också mindre avancerad än de digitala medierna.

Medan människor kan strömma 4K- och HDR-innehåll på nätet, erbjuder TV ännu inte denna nya teknik. Därför blir människor mer dragna mot de digitala medierna, vilket är ljusår framför den traditionella betal-TV.

Vad nästa för kabel-TV?

Det finns flera andra orsaker till att kabel- och satellit-TV kanske inte överlever på lång sikt. Bortsett från den växande användarbasen för strömmningstjänster som Netflix och Hulu, är kundnöjdhet också en anledning till att så många människor är missnöjda med traditionella betal-TV.

Stora företag som Comcast har monopol på Internet- och kabel-TV-marknaden och har inget hänsyn till kundservice. Oavsett servicekvalitet vet de att de kommer att tjäna pengar och har därför inga bekymmer för kunderna. Det finns också andra problem som piratkopiering och olagliga nedladdningar, som alltmer gör kabel-TV-scenariot dyster.

När människor har så många sätt att få sin dagliga dos av underhållning, varför kommer de att hålla sig med betal-TV längre??

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me