Vad är en anonym e-post – hur man får en

Vad exakt är en anonym e-post? Det är den digitala tidsåldern och nästan allt är ute. Det finns ingen järnridå som döljer din privata information. Internet kan vara en farlig plats om du inte vet hur du skyddar din identitet. Även om du bara är en vanlig användare av webben, måste du veta att varje klick du gör på nätet spåras av webbplatser. Alla större företag använder cookies för att hålla reda på dina uppgifter. Google har ett antal tjänster och det kartlägger dina aktiviteter på alla dessa plattformar för att skapa en användar-persona för marknadsföringsändamål.

Vad är en anonym e-post - hur man får en

Vad är en anonym e-post – hur man får en

Dessa företag säger att onlinespårning gör det möjligt för dem att skapa en mer anpassad webbläsarupplevelse. Men sanningen är att de spårar dig vart du än går. Från dina online-sökningar till de videor du tittar på YouTube och från dina surfvanor på Chrome till det du skickar i Gmail spårar Google varje liten detalj av dig.

Integritetsskydd och säkerhet: var du ska börja

Om du är en soldat eller en journalist i ett känsligt område, vill du att din identitet ska döljas. Om du vill skicka viktig information utan att avslöja din identitet, hur kommer du att hantera det??

Internet-integritet är viktigt för alla, men det är särskilt viktigt för människor som har tag på känslig information. Eller om du är en person som inte vill att deras identitet ska avslöjas när du meddelar någon, måste du dölja dina spår väl.

För anonym surfning är den bästa webbläsaren att använda Tor. Den här webbläsaren omdirigerar din online-aktivitet genom flera servrar. Den som försöker spåra dina aktiviteter har ingen aning om var du är eller vad du tittar på. Tor är lagligt, gratis och säkert. Det fungerar för de flesta vanliga internetanvändare. Du kan till och med använda Tor för Facebook. Faktum är att Facebook har en Tor-specifik adress för personer som vill ha det extra lagret av säkerhet och integritet på sociala medier.

Om du vill lägga till ytterligare ett lager av säkerhet till din surfing kan du prova en bra leverantör av VPN-tjänster. En VPN skapar en virtuell tunnel för dina data så att den är säker från nyfikna ögon. Det finns flera VPN-tjänster som erbjuder 256-bitars kryptering som är praktiskt taget omöjligt att hacka. b Nu ska vi gå vidare till anonyma e-postmeddelanden.

Skicka e-post med varierande grader av anonymitet

Det enklaste sättet att få ett anonymt e-postmeddelande är att skapa ett Google- eller MSN-konto och ange bara ett falskt namn och annan information under registreringen. Emellertid ber praktiskt taget alla större e-posttjänstleverantörer om ett backup-e-post-id eller telefonnummer. Du kan också komma runt detta genom att skapa ett tillfälligt e-post-id.

För telefoner, använd en onlinetjänst som Burner eller Hushed eller helt enkelt få en förbetald telefon för engångsbruk. Detta bör skapa dig ett relativt anonymt post-id. Om du använder denna id tillsammans med anonymitetsverktygen som nämns i föregående segment kommer du att få en anständig mängd anonymitet. Men det kommer inte att hindra cookie-monster från att ta reda på din faktiska IP-adress. Om du befinner dig i ett område där spåra dina uppgifter kan bli farligt för dig kan du prova några anonyma e-posterbjudanden.

Så här är några av de mest användbara anonyma leverantörerna av e-posttjänster på nätet:

5Y Mail

Med 5Y Mail kan du skicka anonyma e-postmeddelanden till valfri e-postadress. Du behöver inte skapa ett konto. Besök bara webbplatsen och ange mottagarens e-postadress. Skriv in posten och skicka den. Om du vill få svar kan du ange ditt riktiga e-postmeddelande. Men mottagaren får inte veta om din riktiga inkorg. Deras post kommer att riktas till 5Y-post som kommer att omdirigeras till din riktiga inkorg.

Mailinator

Med Mailinator behöver du inte registrera dig. Sätt bara upp ett id-namn och placera @mailinator bakom det. Gå sedan till sajten och kolla om du har någon post. Fångsten är att för det första kan du inte skicka e-postmeddelanden. För det andra kan vem som helst kontrollera din inkorg. Det finns inga lösenord. Allt du behöver göra är att ange en e-postadress och se vad som finns i inkorgen. Det finns också en betald plan. Om du betalar 139 $ per månad kan du ha en team Mailinator för fem teamkonton.

Cyber Atlantis

Skicka ett anonymt e-postmeddelande på ett sådant sätt att till och med din IP inte kan spåras. Om du är journalist och vill skicka superhemlig information kan det vara en bra plattform. Ange bara mottagarens e-postadress, e-postadressen och Captcha. Tryck på skicka och din e-post kommer att skickas. Det är så enkelt. Du kan emellertid inte få ett svar eftersom det är ett enkelriktat system.

Gerilla Post

Om du vill att en tillfällig e-postadress för engångsbruk ska registreras för en tjänst är Guerilla Mail det perfekta alternativet. Många tjänster ber dig om din e-postadress och börjar sedan skräppost. Om du inte vill ge din riktiga e-postadress genererar du bara en tillfällig adress och verifierar den för att få åtkomst till den givna webbtjänsten. E-postadressen som genereras av Guerilla-posten är verkligen oklar och e-postmeddelandena raderas efter en timme – även om de är olästa. På detta sätt förblir din inkorg ren för alltid.

Vad är en anonym e-post – slutliga tankar

Du kan använda alla dessa mailingtjänster med Tor-webbläsaren för att lägga mer säkerhet till dina e-postmeddelanden. Och om du vill skicka säkra meddelanden, här är en lista över de bästa krypterade meddelandeapparna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me