Vad är en Seedbox? Nybörjarguiden

Så du har hört ordet “Seedbox” och har ännu inte kommit fram till vad det verkligen är … Kanske är du en torrent som vill förstå hur denna tjänst kan göra ditt liv enklare? Den här guiden är en grundläggande titt på Seedboxes som kan hjälpa en genomsnittlig användare att få en bättre förståelse för vad den här tjänsten verkligen är.

Vad är en Seedbox? Nybörjarguiden

Vad är en Seedbox? Nybörjarguiden

Vad är en Seedbox?

Så du vet att en Seedbox är något som folk använder för att torrent. Bra, men vad är det exakt?

En Seedbox är en dedikerad onlineserver som igler och frön torrents hela tiden. Med andra ord är det en virtuell dator som människor kan använda för att ladda ner och ladda upp torrenter utan att de är kopplade till deras personliga IP.

Hela idén med den här tjänsten är att du får tillgång till en molnbaserad server som laddar ner (och fröer) dina torrenter åt dig. Efter det kan du enkelt ladda ner filen till din dator utan att din internetleverantör inser att du har torrenterat via HTTPS, FTP, FTPS eller SFTP.

Vilka är fördelarna med en Seedbox?

Om du inte är en hardcore torrenter kanske du inte ser de fulla fördelarna med att prenumerera på den här typen av tjänster. Men en Seedbox erbjuder sina användare en hel del fördelar för alla användare.

Integritet

Vanligtvis, när du torrent utan VPN, exponeras din offentliga IP-adress för alla som tillhör din svärm (på samma torrenting-nätverk). Detta gör torrenting farligt, eftersom din IP är en av de största metadataindikatorerna för din verkliga identitet. En Seedbox fungerar kring det problemet eftersom det låter dig torrentfiler utan att använda din dator eller avslöja din IP. Eftersom du använder en molnbaserad server (eller virtuell dator) har din faktiska dator ingenting att göra med torrenten alls. Det betyder att både din offentliga IP-adress förblir säker och att din Internetleverantör inte kan övervaka dina torrenter och följaktligen stryka din anslutning. Nedladdning av dina torrenterade filer till din dator förändrar inte den sekretessen, eftersom protokollen du använder för att få dina filer bort från din Seedbox kommer att registreras som vanlig internettrafik med din ISP.

  Behöver du en offline Messenger för bättre säkerhet?

Bandbredd

Eftersom en Seedbox både frön och blommor flyter på distans, påverkas inte din bandbredd alls. I själva verket kommer din bandbredd inte ens ifrågasättas förrän du överför filerna från din ruta till din dator. Det är också väldigt enkelt att se på torrenterna, eftersom tjänsten gör det på egen hand, igen utan att störa din personliga bandbredd. Om du har en begränsad anslutning kan detta bara vara det bästa alternativet för att torrentera.

Fart

De flesta Seedboxar tillåter nedladdningshastigheter upp till 1GBPS. Ser du att den här processen inte involverar din dator eller din personliga internetanslutning, kan den här tjänsten hjälpa dig att ladda ner stora filer till otroliga priser. Detta kan vara ett bra alternativ för personer som inte kan använda ett virtuellt privat nätverk på grund av deras ursprungliga långsamma internet.

bekvämlighet

Eftersom den här tjänsten är webbaserad kan du enkelt få din Seedbox till torrentfiler även om du är ute. Den här tjänsten kan nås via vilken webbläsare som helst, så du kan lägga till torrenter till den via din telefon och sedan ladda ner den torrenterade filen när du kommer hem.

Tre typer av frönboxar

Det finns tre typer av Seedboxes som du kan prenumerera på:

Delad Seedbox

Detta är den perfekta typen av Seedbox för nya användare. I grund och botten har servern som Seedbox finns på flera konton inställda på den, och varje användare har åtkomst till serverns resurser. Med den här typen kommer du vanligtvis att upptäcka att all programvara och applikationer du kan använda med din Seedbox redan är installerade och är enkla att använda. Om du är någon som gillar att ibland torrent är det här alternativet för dig.

VPS Seedbox

VPS, virtuella privata servrar, kan också användas som Seedboxes. I grunden är Seedbox konfigurerad på en VPS och istället för att dela den med andra användare får du en del av dess resurser till dig själv. Om du inte är van vid att arbeta med SSH, skulle jag inte föreslå det här alternativet. Många av de tjänster du kan använda ger VPS Seedbox-användare rotåtkomst till sin egen del av kakan, vilket betyder att detta alternativ är för mellanhand till mer avancerade användare.

  7 sätt att hacka-bevisa din smartphone och säkra dina data

Dedikerad Seedbox

I grund och botten betyder det att Seedbox är konfigurerad på en server som bara du kan använda. Detta är ett perfekt alternativ för användare som strömmar hela tiden och vill kunna hantera och konfigurera sina seedboxar så att de passar sina egna behov. Detta är den dyraste typen av tjänster du kan få. Det behöver också mycket tekniskt kunnande för att få det igång korrekt. Om du inte är en avancerad användare som vet vad de gör i detta avseende föreslår jag inte att du tar det här alternativet.

Hur du laddar ner dina filer från din Seedbox

För resten av den här guiden kommer jag att fokusera mer på delade seedboxar. Varför? Eftersom jag antar att om du är tillräckligt kunnig för att driva en dedicerad Seedbox, behöver du inte riktigt mina råd. När det gäller vanliga användare som är intresserade av att prova en delad Seedbox, låt oss diskutera hur du gör det.

  1. Prenumerera på den tjänst du väljer. När ditt konto har skapats får du tillgång till Seedbox via valfri webbläsare.
  2. När du har loggat in märker du (vanligtvis) att du har tillgång till: A molnbaserad torrentklient, en filhanterare, och a instrumentbräda för att hjälpa dig hantera ditt konto.
  3. Om du vill börja ladda ner får du magnetlänk för den torrent du vill ha och klistra in den i klienten.
  4. Vänta tills Seedbox laddar ner torrenten. På grund av dess hastighet kommer det inte att bli så länge.
  5. När torrenten är klar kan du ladda ner filen till din enhet. Det finns några sätt att göra detta men här är de enklaste:
    1. Ladda ner direkt via HTTPS (så bara ladda ner filen som du gör i alla andra filer i din webbläsare). Du kan använda ett VPN när du laddar ner för att lägga till ett extra lager skydd om du känner att det är nödvändigt.
    2. Använd en krypterad FTP-anslutning. För det här alternativet måste du integrera FTP-programvara för att ladda ner dina filer på en säker anslutning.

Ska du använda ett VPN med en Seedbox

Vi har skrivit en jämförande recension mellan vad en Seedbox och en VPN kan göra. Nu kommer vi dock att diskutera om det är värt att investera i både en Seedbox och ett VPN.

Nu kostar båda tjänsterna pengar, och de bättre tjänsterna kostar uppenbarligen lite mer än de andra. Att ha både VPN och Seedbox är inte ett billigt företag. Så hur vet du om du ska använda båda tjänsterna?

  Hur du inaktiverar geolokalisering i webbläsare och varför

Enkel. Börja med att ta reda på vad du letar efter.

Seedboxar säkerställer din torrenting aktivitet, men de gör absolut ingenting för din övergripande internetaktivitet. Behöver du vara säker hela tiden? Då kan en VPN hjälpa dig med det. Om allt du letar efter är att strömma snabbt och du inte verkligen bryr dig om en VPN: s säkerhetsfunktioner, bara hålla dig till Seedbox.

Men om du vill strömma snabbt och upprätthålla en säker internetuppkoppling hela tiden, är det definitivt i ditt bästa intresse att använda båda dessa tjänster. På så sätt kommer du att kunna kringgå en VPN: s internet långsamt för dina torrenter, men ändå behålla din integritet och din säkerhet online. Jag föreslår att användare i anti-torrentländer går till det här alternativet. När du använder en Seedbox kommer inte att visa torrenterna som du laddar ner, men din ISP kan fortfarande se att du använder en Seedbox. Om detta är något du vill dölja, kommer en VPN definitivt att göra susen.

Bästa VPN för en Seedbox

Om det här är något du är intresserad av föreslår jag att du bara använder en trovärdig och pålitlig VPN. ExpressVPN fungerar perfekt i kombination med en seedbox, särskilt eftersom det har en noll-loggar-policy som har testats och testats (framgångsrikt) i verkligheten. ExpressVPNs integritetsinriktade tjänst kommer att se till att du är online-aktiviteter som du kan veta ensam. Du kan testa den här tjänsten genom att använda leverantörens 30-dagars återbetalningsgaranti och testa den själv själv först. Om du inte tycker att det är tjänsten för dig kan du kolla in någon av de högsta VPN-listorna i tabellen nedan.

Vad är en Seedbox – slutliga tankar

Där har du det, mina damer och herrar, en förenklad guide för Seedboxes för den genomsnittliga internetanvändaren. Om du är en torrentanvändare är detta definitivt en tjänst som du bör testa. Se till att du väljer rätt typ av Seedbox för dig baserat på din tekniska skicklighet för bästa resultat. Glöm inte, du kan använda ett VPN för att lägga till mer säkerhet, men det är egentligen inte något du absolut måste göra. Nu vill jag påpeka att hastigheten för nedladdningar av din Seedbox har mycket att göra med något som kallas “ratio”. Det här är i grund och botten en representation av hur mycket du har lutat mot hur mycket du har sådd. Ju bättre ditt förhållande (dvs ju mer du seed), desto bättre blir din nedladdningshastighet.

Använder du en Seedbox? Är det något du tycker att en ny användare bör veta om? Lämna kommentarerna nedan!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me