Vad är en VPN-loggpolicy – Varför är det avgörande?

Sekretessmedvetna människor letar ofta efter VPN som kan skydda dem från hackare och internetleverantörer. Att använda bara vilken VPN som helst är inte tillräckligt. Det är viktigt att ta hänsyn till VPN-bolagets loggpolicy. För några år sedan använde endast företagskunder VPN och de var främst bekymrade över säkerheten för deras data. Nu använder ett stort antal integritetsmedvetna individer också VPN: er. Deras första prioritet är att kunna surfa på internet anonymt. De bästa VPN-tjänsteleverantörerna på marknaden känner redan till detta segment av användare och har börjat catering till dem.

Vad är en VPN-loggpolicy - Varför är det avgörande?

Vad är en VPN-politik utan loggar – Varför är det avgörande??

Kunderna blir medvetna om behovet av att skydda sin anonymitet. De vill inte spåras eller övervakas av myndigheter eller privata övervakningsorgan. Naturligtvis vill många av dem välja en VPN-tjänst som inte innehåller några loggar alls.

Vad är VPN-loggar?

Loggarna består av kunddata som lagras av VPN-företag. De innehåller information om kundens onlineaktivitet. När du använder en VPN-anslutning dirigeras hela trafiken via deras säkra servrar. Det betyder att ditt VPN-företag är intresserad av allt du gör online. Av detta skäl är det viktigt att välja ett VPN som du kan lita på.

VPN-loggtyper

VPN-loggar ingår vanligtvis i tre breda kategorier.

1. Anslutningsloggar

Anslutningsloggar är de enkla poster som visar inkommande och utgående anslutningar till VPN-servern. De består vanligtvis av:

 • Din IP-adress (även känd som inkommande IP-adress) – Detta är den IP-adress som din ISP tilldelar din dator.
 • Utgående IP-adress – Detta är den IP-adress som VPN-företaget tilldelar dig.
 • Dataöverföring – Mängd data som laddas upp och laddas ner under en viss session.
 • Tidsstämpel – Start- och slutdatum för VPN-anslutningen

Det finns vissa VPN-leverantörer som underhåller anslutningsloggar under en tid. Och det finns ännu andra leverantörer som inte underhåller dessa loggar.

2. Allmän information om kunderna

VPN-företag lagrar vanligtvis viss allmän information om sina kunder. Detta inkluderar:

 • Ditt användarnamn och lösenord
 • Din e-postadress och betalningsinformation (kreditkorts- eller Paypal-detaljer)
 • Köpshistorik – information om alla tjänster eller prenumerationer du köpte
 • Prenumerationsperiod – återstående prenumerationstid
 • Ditt fulla namn, adress och land

3. VPN-användarloggar

Ett VPN-företag har tillgång till samma information som din ISP har. I de flesta länder krävs att Internetleverantören loggar din internetanvändning. Om din VPN-leverantör också gör det kommer de vanligtvis att ha en logg med följande:

 • En lista över alla webbplatser / webbadresser du besökte
 • Information om namnet och storleken på alla filer du laddade ned med deras hashvärde.
 • Protokoll och mjukvara som används – Till exempel Netflix, Skype, BitTorrent osv.

Med hjälp av denna information kan din Internetleverantör eller VPN-företag ta reda på många detaljer om dig. Om du till exempel besöker många webbplatser för hälsoinformation kan det vara en indikation på att du har ett hälsoproblem. De kan också få information om dina sexuella preferenser eller politiska anknytningar. De kan sedan sälja denna information till marknadsförare. Tänk på att om du använder ett gratis VPN-företag finansierar de sannolikt sin verksamhet genom att sälja din privata information till intresserade parter.

Hur länge håller en VPN-tjänst loggar?

Så VPN sparar lite data om sina kunder. Men hur länge underhåller de dessa stockar? Denna varaktighet är avgörande för att bestämma den sekretess och anonymitet du kommer att få från ditt VPN. Vanligtvis varierar detta från ett VPN till ett annat VPN. Medan vissa inte har några loggar alls, kan andra lagra dessa data i 24 timmar, sex månader eller ännu mer.

Vad menas med Log Recycling?

VPN-företag återanvänder eller rensar användardataloggar då och då. Tänk på att de inte gör allt på en gång. Tänk på den här situationen. Ett VPN-företag underhåller användarloggar i 30 dagar. De kommer alltid att ha dina data på sin fil under de senaste 30 dagarna. Det betyder att de kommer inte att ta bort hela informationen efter 30-dagarsperioden. Snarare, den 31: e dagen kommer de att ta bort dina data för den första dagen. På det här sättet har de alltid dina uppgifter i 30 dagar.

Är det viktigt att välja ett VPN som inte loggar?

Folk undrar ofta om det är viktigt att välja VPN utan loggar, särskilt eftersom det finns gott om VPN-leverantörer som inte loggar. Om du letar efter sekretess och säkerhet, ja, det är oerhört viktigt att välja en leverantör som inte snuffar på dig.

För att förbli anonym på internet väljer du ett VPN som använder delade IP-adresser och underhåller anslutningsloggar i bara 30 dagar eller mindre.

En delad IP används av flera användare samtidigt. Som ett resultat kan en VPN inte identifiera en enskild användare. Med detta sagt erbjuder en VPN som inte håller loggar säkert mer anonymitet och skydd.  

Varför VPN-loggar är inte avgörande – Slutliga tankar

Om du vill veta om ett VPN-bolags loggningspolicy kan du besöka deras webbplats och läsa deras sekretesspolicy och villkor. Kolla också in deras online recensioner för att se vad andra har sagt om VPN. Till exempel har det förekommit fall av PureVPN och Hide My Ass som delar sina kunders detaljer med federala myndigheter.

Om du vill gömma sig bakom ett VPN för att upprätthålla anonymitet, se till att du får ett VPN som erbjuder dig anonymitet. Ta en titt på vår bästa granskning av VPN-tjänsteleverantörerna för inga loggar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me