Vad är Internetövervakning och hur man undviker det

Idag blir det svårare och svårare för Internetanvändare att utöva sin online-frihet. Några mer än andra. Ökningen i censur, övervakning och övervakning är vad som begränsar onlineanvändare från att utforska webben både säkert och fritt. Regeringar och internetleverantörer är de som ansvarar för antagande av lagar och förordningar som stöder övervakningssystem. Följaktligen känner internetanvändare modet att gå online. Detta besvär kan emellertid mildras med en VPN-tjänsteleverantör. I den här artikeln lär du dig mer om internetövervakning och hur du kan undvika det med ett VPN.

Vad är Internetövervakning och hur man undviker det

Vad är Internetövervakning och hur man undviker det

Vad är Internetövervakning?

Kortfattat är Internetövervakning övervakning av användarnas datoraktivitet och data lagrade på en hårddisk eller data som överförs via Internet. Övervakning utförs ofta smygande av regeringar, företag, kriminella organisationer eller till och med individer. I grund och botten innebär övervakning att din onlinedata och internettrafik övervakas och loggas av tredje part. Skälen bakom övervakningen varierar. Regeringar använder stora teknikföretag för att underlätta deras insamling av privat information. Även om företagen inte vill lämna ut information om sina kunder, har de i många fall, som hos NSA, inget annat val än att uppfylla sina krav. Det betyder att det finns en möjlighet att företag som Google, Facebook eller Yahoo kan arbeta med myndigheterna. Regeringar utför övervakning av påstådda nationella säkerhetsskäl, förhindrar terrorhandlingar, spionerar mot dess medborgare, samlar in data osv.

Hur man undviker internetövervakning med en VPN

Oavsett om det är sökmotorer, regeringar eller hackare, det finns ett sätt du kan din information nästan omöjligt att övervaka. En säker metod som du kan försöka undvika övervaknings- och övervakningsaktiviteter är en VPN-tjänsteleverantör. Med andra ord, det är din enda chans att få integritet online. En VPN är en tjänst som du kan använda för att upprätthålla din online-säkerhet och skydda din integritet när du är på Internet. Den här programvaran förlitar sig starkt på kraftfulla krypteringsprotokoll som möjliggör online-integritet. En VPN säkrar all din onlinetrafik och data och ser till att ingen tredje part kan veta vad du gör online. Dessutom döljer en VPN din nuvarande IP-adress och ersätter den med en som tillhandahålls av servern i det land du anslutit till. Så här får du undvika internetövervakning med hjälp av ett VPN:

 1. Registrera dig med en VPN-leverantör (helst ExpressVPN).
 2. Ladda ner och installera VPN-appen på de enheter du använder.
 3. Starta applikationen.
 4. Anslut till ett lands server där övervakning inte finns.
 5. Använd fritt internet och undvika regeringens övervakning.
  Bästa strömningsenheter 2020

ExpressVPNär en mycket säker VPN och ett bra val för att undvika övervakning. Dessutom använder den AES (Advanced Encryption Standard) med 256-bitars nycklar – även känd som AES-256. Faktum är att den amerikanska regeringen och säkerhetsexperter världen över använder samma kryptering för att skydda klassificerad information. Dessutom, även om en dedikerad tredje part kunde kompromissa med din dator eller VPN-servern under en session, skulle angriparen inte kunna dekryptera någon trafik från tidigare sessioner. För mer information om andra tjänsteleverantörer, se till att du tittar på tabellen nedan.

Lista över de 10 bästa länderna med internetövervakning

De flesta länder har myndigheter som övervakar vad netizens gör online. Till exempel USA: s National Security Agency (NSA) ansvarar för global övervakning, insamling och behandling av information för utländsk underrättelseändamål. Ett annat exempel är regeringskommunikationens högkvarter (GCHQ), som är en underrättelse- och säkerhetsorganisation som ansvarar för att tillhandahålla signalinformation (SIGINT) och information till Storbritanniens regering. Här är en lista över de bästa länderna med övervakning.

 • USA
 • Storbritannien
 • ryssland
 • Indien
 • Kina
 • Saudiarabien
 • UAE
 • Nordkorea
 • Kalkon
 • Australien

Skydda din integritet

Vi tror starkt på att integriteten är helig. Ingen tredje part ska ha myndighet att kränka det oavsett vad. Att kunna surfa på webben säkert och utan att behöva oroa dig för att tredje parter spionerar på dig är en demokratisk rättighet för dig. Även om du befann dig i ett land där övervakning och censur gäller, kan du fortfarande undvika dem med en VPN-tjänsteleverantör. Slutligen, skydda din integritet, hålla dina data säkra och hålla dig säker med en VPN.

  Kina stramar VPN-blocket
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me