Vad är ISP Throttling?

Har du någonsin haft stunder under din månatliga faktureringscykel där din internethastighet går kaputz? Eller kanske du har lagt märke till att ditt internet går långsammare när du besöker vissa webbplatser? I så fall kan du bli offer för ISP Throttling!

Vad är ISP Throttling?

Vad är ISP Throttling?

Oroa dig inte, ISP-strypning är inte så skrämmande som det låter. I huvudsak är det när din Internetleverantör medvetet bromsar din bandbredd. Det finns några orsaker till att din bandbredd skulle spjällas, men det finns också ett par sätt att lösa problemet.

Varför din internetleverantör skulle kunna spänna din bandbredd

Det finns några kända skäl till varför din internetleverantör kan strypa din internethastighet. Innan jag börjar notera dem bör du notera att vissa internetleverantörer kommer att berätta att de stryker din bandbredd efter en specifik tröskel. Se till att läsa det finstilta i ditt kontrakt för att se om det finns tecken på eventuell bandbredd eller datakapsel.

  • För att minska trafikstockningen under vissa tider på dagen. ISP: er stryker internethastigheter under höga trafiktimmar för att sänka mängden data de måste behandla och spara på att köpa dyrare utrustning.
  • När du har träffat en viss bandbreddskåpa. Detta är en marknadsföringsteknik som ISP: er använder för att driva på prenumerationer med högre hastighet.
  • För att tvinga strömmande webbplatser att betala mer för fullhastighetsanslutningar. Detta händer när internetleverantören endast stänger av din internethastighet på vissa webbplatser.

Hur du tar reda på om din bandbredd är inställd

Om ett bandbreddstak inte är en del av ditt kontrakt med Internetleverantören kanske du inte är medveten om att din leverantör bromsar ditt internet.

Om du märker att din internethastighet är långsammare under vissa tider på dagen / månaden, kan ett internethastighetstest hjälpa dig ta reda på om din internetleverantör stryker din bandbredd. Förvara en lista över dina resultat så att du kan jämföra hastigheter och ha bevis på att ISP-strypning är redo. Sajter som SpeedTest.net av Ookla och Fast.com av Netflix är utmärkta verktyg för att testa din Internethastighet.

För att testa om din internetleverantör stryker din hastighet när du använder specifika webbplatser (typbaserad strypning) kommer ett trafikformande test att hjälpa till att göra vissa av det. Vad dessa verktyg gör är att kontrollera prestanda på olika webbplatser och applikationer för att se om din internetleverantör formar trafiken som kommer in eller går ut från dem.

Se till att logga in alla dina resultat och utföra dina test vid olika tidpunkter och under hela faktureringscykeln.

Hur du fixar ISP Throttling

Konfrontera din internetleverantör

Om kontraktet med din Internetleverantör inte uttryckligen säger att det har rätt till datakapslingar, ligger det fullständigt under din rätt att kontakta din Internetleverantör och klaga på den tjänst du får. Använd uppgifterna du sparat från dina hastighetstester och dina trafikformningstest för bevis.

De flesta Internetleverantörer kommer antingen att lösa problemet för dig eller erbjuda dig snabbare internethastigheter utan att betala extra. Det är viktigt att vara vokal när vi betalar för en tjänst som vi inte riktigt får, så låt dem inte slippa med den!

Använd en VPN för typbaserad ISP-strypning

Vad händer om de kommer undan med det? Om din internetleverantör inte drar sig åt att fixa den strypade internethastigheten kan ett VPN vara din räddningsgrad.

Eftersom en VPN omdirigerar och tunnlar trafiken, vet din internetleverantör inte vilka webbplatser du för närvarande kommer åt och kommer inte att kunna strypa din hastighet för specifika webbplatser.

Jag föreslår att du använder ExpressVPN för att hjälpa dig. Det är överlägset en av de bästa och mest omfattande VPNs under 2018 och har en oöverträffad kundsupporttjänst.

Bästa VPN för att fixa ISP Throttling

Vi har tidigare diskuterat vilka VPN som fungerar bäst för att förhindra ISP-gasreglage, men om du har glömt:

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. StrongVPN

Du kan läsa våra fördjupade recensioner för var och en av ExpressVPN, NordVPN och StrongVPN här.

En sak du bör tänka på är att medan en VPN skyddar dina data och låter dig arbeta anonymt online påverkar det inte mängden data du använder per månad. Om din internetleverantör stryker din internethastighet baserad på ett specifikt datahus, kommer en VPN inte att kunna hjälpa dig.

ISP Throttling – Slutliga tankar

Även om ISP Throttling kan vara en vanlig svårighet att leva i den “virtuella eran”, särskilt nu när Net Neutrality inte är mer, finns det alltid sätt att komma runt ett sådant problem. Var tålamod, hålla alltid register över alla internettester du utför och var mer medveten om kontraktet du tecknar med en ISP-leverantör i framtiden. Låt mig veta om du någonsin har behandlat ISP-strypning i kommentarerna nedan och hur du lyckats lösa problemet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me