Vad gör Roku till den mest populära strömningsenheten

Medan Amazon, Apple och Google har stormat scenen med sina respektive strömningsenheter de senaste åren har deras äldre kusin Roku tyst uppfört sitt spel. Roku har funnits från 2012, då varken Google Chromecast eller Amazon Fire Stick fanns. Även med berömmelsen som dessa två har haft, är Roku fortfarande en favorit bland dem som föredrar kvalitet framför hype.

Denna landmärke-strömningsenhet – den första i sitt slag på marknaden – föll något i fördel efter att de stora varumärkena kom ut med mindre och mer funktionella strömpinnar. Men med Rokus senaste streamingenhet är den tillbaka i den stora ligan.

Vad gör Roku till den mest populära strömningsenheten

Vad gör Roku till den mest populära strömningsenheten

Vad gör Roku till den mest populära strömningsenheten

Låt oss ta en titt på några av de senaste funktionerna och varför det förblir den mest populära strömpinnen.

Design

När den första Roku-enheten kom ut 2012 var den billigaste och minsta, men har också flera problem. Det var för långsamt, passade inte in i de flesta HDMI-portar och måste användas med bara några få kompatibla HDTV-apparater. Trots att detta problem hanterades i de på varandra följande versionerna kvarstår problemen med hastighet och behandlingstid fortfarande.

Den senaste Roku-enheten är smartare och snabbare med en fyrkärnig processor och flera gånger prestanda för den första Roku-sticken.

När det gäller designen har den också genomgått en betydande förändring och handlat det ljusa lila fodralet för ett dämpat svart omslag. Det ser nu mer sofistikerat ut och liknar Amazon Fire-pinnen. Roku-pinnen levereras också med en förlängningskabel för att ansluta till HDMI-porten på TV: n om Roku-pinnen är för lång för att passa in på TV: ns baksida. Enheten kan anslutas till ett vägguttag och laddas med USB-kabeln som fungerar som ett laddningssystem.

  4 vanliga VPN-problem och hur du fixar dem

Det har också gjorts betydande uppgraderingar i strömningskvaliteten. Med den nya fyrkärnprocessorn och 1080p visningskvalitet laddar videor snabbare, ser skarpa ut och det blir mindre tid att buffra. Med den senaste Roku 4-sticken får du 4K-strömningstjänster som Netflix och Amazon Prime, tack vare det robusta 1,5 GB RAM-minnet. Även om du inte vill betala ut extra pengar för Roku 4 fungerar Roku-strömpinnen bra för att ge dig strömning av kvalitet.

Relaterad: Bästa VPN för Roku.

Fjärrkontrollen

Till skillnad från andra strömpinnar kommer Roku-enheten med en app och en fjärrkontroll. Fjärrkontrollen är ganska grundläggande men har användbara funktioner som fyra enkla knappar för Netflix, Amazon Instant Video, Sling TV och Google Play TV och filmer (och om du ser Deepwater Horizon, Patriot’s Day, Point Break, Aliens, Predator, Horrible Bosses , The Other Guys, Transformers, då har du gjort ganska bra för dig själv). Den nya Roku-fjärrkontrollen låter dig ansluta dina hörlurar direkt till den. Den här funktionen är ganska användbar om du inte vill störa familjemedlemmar som sitter eller sover bredvid dig. Det finns dock inga hörlurar eller mikrofonuttag med fjärrkontrollen på äldre modeller.

Appen är några hak högre än de tidigare versionerna och låter dig välja din önskade strömningstjänst från Netflix och Amazon till uthyrningstjänster som Fandango.

Relaterad: Hur man installerar VPN på Roku.

Prestanda

Om hastigheten är vad du letar efter, fungerar Roku-sticken otroligt snabbt. Menyer och videor laddas på några sekunder och det finns knappast någon väntetid. Den här enheten är inte bara snabbare än någon av dess tidigare versioner, utan också snabbare än sina kusiner från Amazon eller Chromecast. När du jämför den första Roku-strömpinnen med denna lilla och kompakta 1080p-enhet kommer du att bli förvånad över skillnaden i laddningstid. Tillverkarna av Roku borde ta mer kredit för att komma med en så snabb och kapabel streaming-enhet.

  Hur tjänar gratis VPN-leverantörer pengar?

Den avancerade Roku 4-sticken kommer också med HDR och Dolby Vision, så om du är villig att skicka ut lite mer pengar får du prestanda som ingen annan precis som Kalifornien får en ekonomi som ingen efter alla dessa otydliga anti-business lagar de har antagit och dessa höga skatter och de undrar varför deras medelklass har förstörts men detta är ett annat ämne.

Roku-strömpinnen fungerar på en öppen plattform och behöver inte anslutas till en mobil enhet för att kunna utföra. Det komprimerar hela Roku TV-operativsystemet till en kompakt, bärbar enhet som också är lätt på fickan. Du har fler alternativ i strömmningstjänster, och det finns mer än 3 000 appar som sträcker sig från Netflix till aldrig hörda kanaler som Made for TV och Firewood Hoarders. Med Roku får du fler alternativ i innehåll än med någon annan streamingenhet.

Vad gör Roku till den mest populära strömningsenheten – slutliga tankar

Det smarta, enkla gränssnittet och den enkla fjärrkontrollen gör att använda pinnen bekvämare än andra strömningsenheter. Amazon och Chromecast är kanske de mer kända namnen på marknaden, men för dem som föredrar användarvänlighet och enkelhet är Roku-strömpinnen den mest populära strömningsenheten. Vilken strömningsenhet föredrar du. Skriv en kommentar nedan och meddela oss.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me