Varför du inte bör röda din Android-enhet

Rota inte din Android-enhet

Varför du inte bör röda din Android-enhet

Vad är roten?

Rotar Android enheter är samma koncept som jailbreaking för iOS. Det ger användare obegränsad kontroll över deras enheter operativ system, och du har tillgång till administratörsnivå till allt. Som ett resultat kommer du att kunna skräddarsy din enhet och kringgå begränsningarna som telefontillverkarna inför.

Och om du framgångsrikt rootar din Android-enhet kommer du att ha många fördelar, inklusive:

  • Längre batteritid: Du kan förbättra telefonens totala prestanda, inklusive förlängning av batteriets livslängd.
  • Installera vilken app som helst: Att undvika tillverkarens begränsningar innebär att du kan ladda ner någon app på din enhet, oavsett om den är i Play Store eller inte.
  • Enhetsanpassning: Du behöver inte begränsa dig till de teman som din administratör tillhandahåller. När du rotar din enhet kan du anpassa grafik och teman efter dina önskemål.
  • Senaste programuppdateringar för föråldrade telefoner: Om du har en telefon som inte längre stöder den senaste Android OS-versionen är rooting ditt enda val (om du inte vill köpa en ny enhet). Du kommer att få de senaste programuppdateringarna trots att du har en gammal telefon.
  • Radera bloatware: Tillverkarna säljer Android-enheter med förinstallerat bloatware som du inte kan ta bort. De gör det eftersom programvaruutvecklare betalar dem för att visa demonstrationer av sina produkter. Detta bloatware kommer att minska enhetens hastighet, men om du kan ta bort den om du rotar din telefon.
  • Säkerhetskopiering av data: Android-användare kan säkerhetskopiera all sin data och ladda upp dem på en annan enhet.

Trots alla dessa fördelar, rekommenderar de flesta tekniska experter att rota din Android-enhet eftersom den kommer med betydande risk.

Varför du bör undvika att röda din Android-enhet

Att röda din Android-enhet innebär total åtkomstfrihet till dess operativsystem och kärna. Men det kommer till ett riskabelt pris som du måste ta bort säkerhetsinställningarna som tillverkaren installerade. Detta kommer att göra att din enhet äventyras till farligt skadlig programvara och cyberattacks.

Det finns många andra nackdelar, inklusive:

Återkallat garanti

De flesta företag gillar det inte när du går förbi fabriksinställningar och begränsade åtkomstområden. Som ett resultat kommer din garanti att avbrytas, vilket innebär att om din enhet inte fungerar, tillverkaren kommer inte att täcka skadeståndet.

Möjlighet att tegla din telefon

Att tegla din enhet är förmodligen det största slaget du får om rooting går fel. Termen innebär att din telefon kommer inte längre att fungera, därmed bli värdelös som en tegel. Du förstår, varje Android-enhet har en unik rotningsmetod, och tillverkaren syr vanligtvis upp dem ganska snabbt för att förhindra något försök. Därför finns det en hög risk att stöta på problem, särskilt om du inte är en avancerad teknisk användare. Du är ju manipulering med din enhets operativsystem och programvara, ett fel drag och din telefon kanske aldrig fungerar igen.

Sårbarhet för skadlig programvara och hackor

Du kommer att njuta av många fördelar när du rotar din enhet, som tillgång till mycket fler appar. Men det kommer på bekostnad av Android-inställningar med hög säkerhet som skyddar din telefon. Som ett resultat kommer du att bli mer sårbar för skadlig programvara och andra cyberhot. Så gå inte runt och installerar någon app du stöter på eftersom det kan stjäla dina data. Jag rekommenderar också att du laddar ner en robust antivirus eller VPN service för att skydda din enhet om du bestämmer dig för att roota den.

Skadliga Rooting-appar

Mindre tekniska kunniga användare kommer att använda appar för att rota sina enheter, och några av dem kan vara det illvillig. Om du laddar ner mjukvara som innehåller skadlig programvara har hackare total åtkomst till din telefon och data. De kan till och med tänka på din programvara eftersom du inte har det Android: s säkerhetsinställningar att skydda dig.

Uppdatera problem

Vissa Android-användare som rotade sina smartphones rapporterade att de inte längre fick OTA-uppdateringar från tillverkaren. Dessa uppdateringar fixa buggar och förbättra den totala prestanda av enheten, för att inte tala lappa ihop alla möjliga säkerhetsintrång. Så om du bestämmer dig för att rota din telefon bör du bättre förbereda dig för möjligheten att du inte får officiella uppdateringar. Det betyder att du regelbundet kommer att stöta på buggar och prestandaproblem när du använder din enhet.

Säkerhetsproblem

Jag nämnde tidigare att hackare kunde komma åt din telefon och stjäla dina data genom skadliga appar. Men det är inte deras enda inväg. De kan också använda din enhet USB uttag. Det är därför du måste se till att du ansluter din smartphone till en betrodd enhet, annars är det gardiner för dig.

Minska säkerhetsriskerna – Få ett VPN

Oavsett om du bestämmer dig för att rota din enhet eller inte, är det alltid bäst att du utrustar dig med en VPN. Detta verktyg krypterar all din data och online-aktivitet, vilket gör det omöjligt för hackare, internetleverantörer och myndigheter att spåra dig. Det är en måste ha om Android: s säkerhetsåtgärder inte längre skyddar dig.

Virtuella privata nätverk (VPN) omdirigera din internetanslutning via en av dess privata, säkra servrar. De ger dig också en ny IP-adress från din serverns placering och använd säker krypteringsprotokoll för att dölja dina uppgifter. Som ett resultat kommer malware och hackare inte att kunna påverka din telefon, och din rotade enhet kommer att förbli intakt.

VPN tillåter dig också att förfalska din online-plats och kringgå geo-restriktioner, vilket innebär att du kan avblockera en mängd webbplatser och strömmande kanaler.

Bästa VPN för Android-rotade enheter

Android-användare som har rotat sina enheter måste vara vaksamma när de väljer sin VPN-leverantör. Att få en usel tjänst skyddar inte dig mot de risker som jag nämnde ovan. Prenumerera därför inte på gratis VPN: er eftersom de använder svaga, lätt att knäcka krypteringar. De håller också loggar över din trafik och säljer den till tredje part.

I stället skjut för de leverantörer som tjänade fantastiska recensioner från användare och branschexperter. jag rekomenderar ExpressVPN, en mycket pålitlig VPN-tjänst som erbjuder de bästa säkerhetsfunktionerna. Det inkluderar kryptering av militär kvalitet (AES 256-bit), a dödsbrytare, och skydd mot DNS läcker. Det lagrar inte heller din internettrafik eller håller reda på din online-aktivitet.

Och du kan alltid avbryta ditt prenumeration och få en fullständig återbetalning inom de första 30 dagarna när företaget erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti politik.

Vissa alternativ är nästan lika bra, men min första val är ExpressVPN.

Varför du inte bör röda din Android-enhet – avskedsord

Så jag antar att frågan om miljoner dollar är: Tror du att det är värt det att rota din Android-enhet? Jag skulle inte rekommendera det eftersom insatserna är för höga. Du litar på en okänd app med en mycket komplicerad procedur, felaktiga rörelser och du kan kyssa din enhet adjö. Även om allt passar perfekt, riskerar du fortfarande din telefon: Inget pålitligt antivirusprogram, inga regelbundna uppdateringar, säkerhetsproblem och ingen garanti. Enligt min mening är det inte värt det.

Men om du insisterar på att gå igenom rooting din Android-enhet, så får du en robust VPN-tjänst som ExpressVPN är kritisk. Det kommer att vara din bara försvarslinje mot skadlig programvara och hackare.

Har du någonsin rotat en Android-enhet? Dela din erfarenhet med oss ​​i kommentaravsnittet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me