Varför Jailbreaking Your Device är en dålig idé

Jailbreaking hackar i princip din enhet så att du kan köra appar på den gratis. Vissa jailbreak deras enhet så att de kan bli av med appar som kom förinstallerade på den. Ofta även kallad rooting, alla typer av enheter inklusive bärbara datorer, telefoner, spelkonsoler och många andra kan fängslas. Detta görs genom att bli av med några kritiska funktioner som sedan tillåter begränsade appar eller tjänster att köras. Även om detta kan verka som en bra idé och du får mer frihet på din enhet är det också riskabelt.

Varför Jailbreaking Your Device är en dålig idé

Varför Jailbreaking Your Device är en dålig idé

Jailbreaking har emellertid blivit betydligt hårdare med tiden eftersom fler appar och inställningar har lagts till för att stödja enhetsramar. För att förstå hur jailbreaking ökar din sårbarhet är det först viktigt att förstå en primär skillnad mellan rooting och jailbreaking.

Rooting vs Jailbreaking: The Difference

I princip är rooting och jailbreaking samma. Men jailbreaking är en term som oftast används med iOS-enheter. Det är avsett att uppgradera privilegierna för en rotkategori till en superanvändares. Att vara superanvändare ger fullständig åtkomst till alla enhetsfunktioner. IPhone- och iPad-ägare är dock inte de enda som letar efter ett sätt att få ut mer av sina enheter. Android-smartphones är ofta också förankrade. Ökningen av Kodi gjorde FireStick till en av de mest fängslade enheterna runt.

Problemet med jailbreaking iOS eller andra enheter är dock att de blir mycket mer benägna för attacker. Det betyder att en fängslad enhet kan vara enklare för cyberbrottslingar att hacka. Detta lämnar dina privata data, inklusive e-postmeddelanden, sociala mediekonton och kreditkortsinformation, exponerade. Som ett resultat kör många onlinebankappar till exempel inte på jailbrutna mobila enheter.

Vissa jailbroken-enheter måste också vara jailbrutna varje gång de startas om. Detta gör att använda dem till en ganska tråkig process. Som jämförelse används rotade enheter oftast och har ganska expansiv användarfunktionalitet någonsin tidigare.

Gör rot och jailbreaking Gör din enhet mer sårbar?

Ja. rooting och jailbreaking är metoder där standardens säkerhetsprotokoll för din enhet är ogiltiga. Som ett resultat är du mycket mer öppen för exploatering än du normalt skulle göra. Så om du har en fängslad eller rotad enhet måste du vara säker på att dina appbehörigheter är korrekt.

På sådana enheter är det lättare än någonsin att samla in användarinformation. Så användaren måste se till att appar bara har åtkomsttillstånd till den enhetsdata de behöver. Till exempel har ditt gratis spel inga företag som får åtkomst till dina kontakter.

Ett annat problem med att jailbryta din enhet är att den kan bli mer instabil. Jailbreaking manipulerar arkitektkoden som upprätthåller enhetens stabilitet. Detta kommer att resultera i en enhet som har ojämn prestanda. En instabil enhet som kraschar har ofta ingen användning. Så du måste få jailbreaking gjort av någon som kan behålla baskoden men också ge dig åtkomst.  

Ett problem till som du kanske har med jailbroken-enheter är säkerhetsuppgraderingar. Processen med att rooting eller jailbreaking görs genom att utnyttja sårbarheter. Dessa sårbarheter kommer sannolikt att visas under nästa uppgradering och du måste jailbreak din enhet igen. Det kan vara tråkigt och även hålla din enhet ur dina händer några dagar åt gången.  

Bästa alternativ till Jailbreaking eller Rooting Your Device

Jailbreaking och rooting är användbara anpassade konfigurationer men lämnar också många öppna luckor i din enhetssäkerhet. För de flesta av oss kan det att få anpassningen komma till ett ganska brant pris. Nu, om du inte är villig att ta dig tid och lära dig detaljerna om anpassade konfigurationer, kommer jailbreaking inte att gynna dig. Det finns redan några mycket bra alternativ till det. Dessa säkerställer att du kan få den förbättrade användarfunktionen du vill samtidigt som du säkerställer din enhets säkerhet. Här är några sätt du kan undvika jailbreaking eller rooting helt.

Välj lämplig enhet för dig själv

Paketerade eller paketerade enheter kommer alltid med en lista över skulder för bekvämligheten de erbjuder. Detta är samma för alla enheter, oavsett om det finns telefoner, bärbara datorer, surfplattor eller någon annan. För dem bland oss ​​med tillräckligt med teknisk savviness är det bästa idéen att välja hårdvara och sedan kompatibel programvara baserat på våra behov.

För resten av oss som inte bryr sig om att göra så mycket ansträngning räcker det med en enkel översyn av enhetens kapacitet. Tanken är att utforska alternativ och se till att du kan få en fin balans mellan funktionalitet och säkerhet.

Förstå vad du letar efter

Även med förkonfigurerade enheter finns det en del förändringar som kan göras. För många människor är det tillräckligt bra för att få sitt arbete gjort. De behöver verkligen inte jailbreak sina enheter och sedan konfigurera alla säkerhetsfunktioner. Det är faktiskt bättre att lämna alla säkerhetsfunktioner obehindrade och bara göra tillägg som hjälper till att öka funktionerna. Med det sagt är det alltid bättre att se till att det inte finns några bloatware eller andra förkonfigurerade funktioner som kommer att äventyra din säkerhet och integritet.

Bli aktiv om licensiering och reparation

De flesta större enhetstillverkare behåller rätten att reparera de enheter som de redan har sålt till dig. Beroende på var du bor kommer din enhet att ha ett antal begränsningar för den. Så innan du köper är det viktigt att du förstår skadans och reparationsdetaljer. Detta påverkar också din garanti och eventuella reparationer efter garantin du behöver.

Det finns också rörelser som genereras av organisationer som Electronic Frontier Foundation för att eliminera dessa juridiska bindningar. Om du är bland de många som är intresserade av att faktiskt få den fulla funktionaliteten du vill ha från den enhet du har köpt, kan du överväga att gå med dem.

Slutsats

Jailbreaking verkar som en trevlig idé och det är definitivt vettigt för dig att ha full tillgång till din egen enhet. Du har trots allt betalat för det och förtjänar att använda det som du vill. Men saker är inte så vanligt med jailbreaking eller rooting. Bastekniken är i sig begränsande och moderbolagen har klausuler i EULA som håller dig tillbaka. Med andra ord kan jailbreaking din enhet upphäver garantin.

Nu kanske du tror att detta är en bra anledning för att jailbreaking eller rooting din enhet. Men detta kommer att göra mer skada än nytta. Såvida du inte är en professionell teknik eller har kunskap i nivå med det, har jailbreaking mer nackdelar än proffs. Du vill inte sitta fast med en fungerande enhet på en hektisk kontorsdag eller ännu värre, i en nödsituation. Så det är smartare att helt enkelt välja en enhet som erbjuder den funktion du behöver utan att kompromissa med dina vanliga enhetssäkerhetsprotokoll.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me