Vilka länder förbjuder Facebook?

Ett Facebook-förbud är något som inte är ovanligt för många människor i länder över hela världen. Tro det eller inte, en av de mest populära webbplatserna för sociala medier uppmuntras inte att användas, och det finns många skäl bakom det beslutet.

Vilka länder förbjuder Facebook?

Vilka länder förbjuder Facebook?

Varför är Facebook förbjudet i länder??

Facebooks makt och påverkan på dess användare är obestridliga, men det finns många regeringar runt om i världen som försöker koppla bort sina invånare från Facebook. Som ett resultat begär de ett Facebook-förbud, där dess användare inte kan fråga plattformen enligt landets regler. Under åren har regeringar påförts Facebook, vissa permanenta, andra tillfälliga. Dessa regeringar är oroliga för att det onlineinnehåll som deras folk får tillgång till kan smutsiga sitt eget rykte och hota deras politiska positioner.

Sådana regeringar fruktar kritik och den makt som Facebook ger. Överdriven användning av Facebook och exponering för omvärlden kan stimulera till uppror, protester och så mycket mer. Facebook-användning för dem är ett sätt att organisera politiska protester, vilket är något de inte har råd med. Genom att förbjuda Facebook får regeringen kontroll över sina invånare. Det minskar diskussioner, åsikter och överföring av information.

Länder som har förbjudit Facebook

Många är de länder som har stört eller förbjudit tillgång till Facebook. Nedan hittar du listan över dessa länder.

Kina

Blockader och förbud är mycket populära i Kina. Det är faktiskt ett av de svåraste länderna när det gäller internetbegränsningar. Kina blockerade Facebook 2009 efter ett fredligt informationsutbyte på plattformen. Detta resulterade i dödliga upplopp i Xinjiang. Även om det har rapporterats att den kinesiska regeringen har upphettat förbudet, visar webbplatsen annat. Du kan dock använda bästa VPN för Kina för att avblockera och komma åt Facebook.

  7 sätt att hacka-bevisa din smartphone och säkra dina data

Nordkorea

Nordkorea kan faktiskt vinna världsrekordet för att blockera sociala nätverk längre än något annat land. Med det kan vi dra slutsatsen att Facebook inte är tillgängligt där. Pyongyang verkställde ett landsomfattande förbud på Facebook och Twitter. Så diplomater och humanitära organisationer som tidigare kunde komma åt den sociala medieplattformen kunde inte längre få tillgång till den.

Indien

Indiens regering införde ett sex månaders förbud mot Facebook, Twitter och andra sociala nätverkssajter under 2016-17. Anledningen till att regeringen tog beslutet är missbruk av sociala medier av antinational och antisociala element. Ett annat skäl var att förbjuda kommunikation med terrorister. Välj den bästa VPN att använda i Indien för att få åtkomst till Facebook fritt.

Bangladesh

Bangladesh hade förbjudit Facebook tidigare, och det verkställdes under en kort tid. Högra politiska partier och grupper i Bangladesh protesterade också mot respektlösa bloggare vid förslaget. Under 2015 upphävde dock regeringen i Bangladesh förbudet och Facebook har blivit tillgängligt i slutet av 2017.

egypten

Egypten är inte främling för Facebook-förbud. År 2011 när egyptierna använde platserna för att organisera protester införde regeringen ett förbud mot Facebook. Blocket varade i många dagar.

pakistan

Denna regering var tvungen att förbjuda Facebook på en punkt eftersom vissa människor delade och publicerade ritningar av profeten Muhammad. Trots att regeringen upphävde förbudet några veckor senare lovade Pakistan att fortsätta blockera enskilda sidor som verkade blasfemiska.

vietnam

Tillbaka i november 2009 rapporterade vietnamesiska invånare att de inte kunde komma åt Facebook. Även om regeringen nekade att beordra ett Facebook-förbud, indikerar rapporter från tekniker något annat.

iran

Facebook förbjöds främst i landet efter valet 2009 mitt i rädsla för att oppositionsrörelser organiserades via webbplatsen. Fyra år senare upphävde regeringen förbudet utan föregående meddelande. För att använda Facebook i Iran, leta efter bästa VPN där.

  Riktade hackattacker kan penetrera alla datorsystem

syrien

Som ett led i en nedbrytning av politisk aktivism, blockerade regeringen Facebook 2007. President 2011 upphävde emellertid president Bashar al-Assad femårsförbudet i ett uppenbart försök att förhindra problem på sin egen jord.

kuba

Även om Facebook inte är officiellt förbjudet på Kuba, är det säkert svårt att komma åt. Endast politiker, vissa journalister och medicinska studenter kan lagligen komma åt webben från sina hem. Alla andra måste ansluta till onlinevärlden via internetkaféer.

Facebook förbjudet i länder – slutliga tankar

Oavsett om du älskar eller hatar Facebook, är det fortfarande en av de mest använda plattformarna för sociala medier. Över 1,23 miljarder användare runt om i världen älskar Facebook, men du måste acceptera det faktum att det inte är tillgängligt i alla länder. Men oavsett hur strikt internetbegränsningar i länder kan vara, kan deras invånare fortfarande komma åt Facebook med hjälp av en VPN-tjänsteleverantör. Allt du behöver göra är att välja bästa VPN för Facebook, och du kan använda Facebook var som helst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me