VPN: Komplett Internet Security Solution

Överallt i världen attackeras internetfrihet. Det fanns en tid då pressfriheten alltid brukade attackeras av regeringen. Men i dessa dagar är Internet ett mer populärt sätt att fria yttranden och uttryck och tjäna missnöje med regeringar över hela världen. I vissa länder som Ryssland och Kina är Internet inte alls gratis. Människor har inte tillgång till vad de vill.

VPN: Komplett Internet Security Solution

VPN: Komplett Internet Security Solution

I Kina blockeras till exempel varje populär tjänst från Facebook till Gmail. Även den enda tillgängliga tjänsten, WeChat, är alltid under strikt regeringsgranskning. Om regeringen tror att du gör något du inte borde göra på Internet kommer din IP-adress att blockeras. Du kan till och med bli straffad eller fängslad.

Gå av mig, regering!

Med Internet inte så säkert eller så gratis som det var för 20 år sedan är människor alltid på jakt efter sätt att förbli säkra på nätet. Tekniken har avancerat och den enkla tillgängligheten för smartphones har gjort det bekvämt för alla att hålla kontakten.

Användningen av sociala medier, digital datalagring och delning och online-transaktioner har ökat med snabba gränser, och samtidigt har onlinehot också ökat.

Känslig information och finansiell information kan lätt bli stulen om du inte är försiktig. Det verkar som att ingen kan vara säker på Internet utan att ta till sig ytterligare verktyg eller applikationer.

Det finns få andra applikationer som är effektivare än ett virtuellt privat nätverk för närvarande. Oavsett var i världen du är, är ett virtuellt privat nätverk det som kan hålla dina internetaktiviteter alltid säkra. Ingen vill att John Brennan ska spionera på dem!

Så mycket att användningen av VPN växer med 30 procent varje år. På grund av den ökande medvetenheten om hot på internet och användbarheten av en VPN tar ett ökande antal människor nu denna applikation för att säkra sina onlineaktiviteter.

Vad är ett VPN?

Ett virtuellt privat nätverk är en lättanvänd applikation för att säkra alla onlineaktiviteter. Normalt dirigeras all din Internet-trafik via din internetleverantör. Detta innebär att alla dina internetaktiviteter kan ses och spåras av din internetleverantör, även utan din vetskap.

Efter att netneutralitet har återkallats i USA har leverantörer av internettjänster nu full rätt att spåra dina onlineaktiviteter, lagra din information utan ditt samtycke och till och med dela uppgifterna med tredje parter, inklusive regeringen. Därför måste du först säkra dig mot din internetleverantör.

När du använder ett VPN passerar din Internet-trafik inte längre via ISP-servern. Den krypterade trafiken omdirigeras via den säkra VPN-servern.

Den här processen kallas tunneling eftersom trafiken passerar en privat tunnel mellan din enhet och VPN-servern. Eftersom trafiken inte dirigeras via ISP-servern, kan din Internetleverantör – eller någon annan än dig – inte dechiffrera innehållet.

Din Internetleverantör kan varken ta reda på vad du gör online eller vart trafiken är på väg. Genom att maskera din IP-adress hålls du anonym online.

Varför använda ett VPN??

En VPN är den applikation du behöver om du vill förbli anonym på internet och hindra utomstående från att snuffa efter dina aktiviteter.

Förutom en anti-malware-lösning är en VPN den enda applikationen du behöver för fullständig online-säkerhet. Kom ihåg att en VPN inte förhindrar nedladdning av skadlig programvara på din enhet, så att använda ett antivirus är också viktigt tillsammans med ett VPN.

Det finns flera sätt på vilka VPN håller dig och dina data säkra online. Först och främst döljer den din ursprungliga IP-adress, så att ingen kan veta var du befinner dig, var du är online från eller vem du är.

Studsar praktiskt taget dig själv!

Vad VPN gör är att ersätta din ursprungliga IP-adress med en slumpmässig IP från någon av VPN-servrarna runt om i världen. Så även om du faktiskt är i USA kan din IP-adress vara en australiensisk region.

Att dölja din ursprungliga IP har flera fördelar, förutom att du är anonym. Du kan enkelt kringgå geo-block och komma åt ditt favoritinnehåll på Netflix.

Du kan också kringgå internetsensur om du bor i eller reser till ett land som Kina eller Ryssland. Du kan hindra din bandbredd från att bli stulen av din granne. Du kan strömma till ditt hjärts innehåll utan att din IP-adress är blockerad.

Även om en VPN utför alla dessa funktioner kommer det inte med några tekniska komplikationer. Som alla andra appar måste den installeras och sedan aktiveras. När den inte används kan den inaktiveras. Du kan välja mellan tillgängliga servrar var som helst i världen, beroende på din plan. De flesta planer börjar från så lite som $ 3 per månad. 

Med så många funktioner som rullas in i en, är ett VPN verkligen en hälsosam lösning för internetsäkerhet idag.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me