VPN-leverantörsappar vs Open Source VPN-klienter

VPN-leverantörsappar vs öppen källkod VPN-klienter – Vilka är säkrare, enklare, snabbare och säkrare att använda? Programvaran av open source-typen är en stor favorit bland elanvändare på grund av deras flexibilitet och transparens. Frågan som nu uppstår är: Gör några VPN-klienter av open source-typen jämfört med de populära VPN-apparna som kommer från premiumleverantörer som ExpressVPN, NordVPN och IPVanish?

VPN-leverantörsappar vs Open Source VPN-klienter

VPN-leverantörsappar vs Open Source VPN-klienter

Det rätta svaret är inte exakt. Det måste också ses vad dina tekniska kunskapsnivåer och tålamod kommer att bli i framtiden och var du litar på det långa loppet.

VPN-klienter med öppen källkod: en introduktion

Open Source VPN-klienter är baserade på OpenVPN-protokoll, som är en öppen källa i sig och har varit föremål för granskning ett antal gånger. Dessa är generellt erkända som mycket säkra VPN-protokoll. Till och med en majoritet av VPN-klienter av typen av sluten källa använder OpenVPN som standardprotokoll för VPN.

Det måste dock komma ihåg att dessa appar endast är avsedda att tillhandahålla programvaran för VPN-klienten. Om du inte trycker på knappen för en manuell inställning behöver du tjänsterna hos en VPN-tjänsteleverantör för att få din anslutning igång.

Open Source VPN-kunder – För- och nackdelar

VPN-klienter av öppen källkodstyp har sina respektive källkoder på displayen ständigt så att de kan inspekteras och granskas. Hittills har inga större säkerhetsdörrar eller sårbarheter rapporterats.

Denna transparens utgör en stor fördel jämfört med alla egna VPN-appar. Verkligheten är att när du inte kan inspektera källkoden för en VPN-app finns det ingen garanti för hur din integritet skyddas. Du borde verkligen vara i stånd att tolka rätt och relevant kod, och medvetet planterade kryphål kan komma undan din granskning.

Således kan du teoretiskt inte vara helt säker på ditt integritetsskydd med någon egenutvecklad app. På den praktiska sidan skulle du dock misstro din VPN-tjänsteleverantör när det gäller att skydda din egen integritet i sin app, skulle det vara klokt att inte skicka din trafik till sina servrar.

Det är därför det är absolut nödvändigt att du tittar på din VPN-tjänsteleverantörs goodwill och rykte på marknaden innan du registrerar dig hos honom. Om du inte litar på någon VPN-tjänsteleverantör kan du till och med ställa in din egen personliga VPS eller virtuella privata server genom någon pålitlig leverantör av en molntjänst.

Men denna process är mycket mer tråkig och tar mycket längre tid än att skriva in ett par IP-adresser i klientinställningarna för din VPN. Om du inte riktigt vet hur du använder kommandoraden på rätt sätt kanske detta inte är ett genomförbart alternativ för dig. Dessutom kan du också göra misstag och därmed förstöra dina försök att förbli anonym online.

Bästa Open Source VPN-klienter

Här är en lista över de mest populära Open Source VPN-klienter som du kan använda:

  • OpenConnect
  • OpenVPN
  • LibreSwan
  • TCPcrypt
  • strong

VPN-leverantörsappar

Den största fördelen med någon VPN-leverantörsapp är att den är enkel att använda. Alla VPN-tjänsteleverantörer som du prenumererar på har kunskapen för att effektivisera programvaran och ger dig en stor användarupplevelse. Den designar också sina appar för att fungera helt sömlöst med sin typiska VPN-tjänst. Detta sparar dig mycket tid på att göra manuella konfigurationer eller skriva in adresser på server-IP: er.

VPN-appar som kommer från de mer kända leverantörerna har också större funktioner för att förbättra integriteten än VPN-klienter av öppen källkodstyp och dessa inkluderar: läcksskydd, dödsbrytare som stänger av Internet-anslutningen om din VPN kopplar bort och byter serverplats och VPN-protokoll.

Om VPN-appen är utvecklad av den part som hanterar det servernätverk du ansluter till, är du säker på att eventuella kritiska nätverksförändringar omedelbart kommer att återspeglas i dess app.

Till exempel och om serverplatsen som är placerad i det ekonomiskt kämpa staten New York blir dysfunktionell kommer den att raderas från appen. Om ett serverkluster läggs till i någon annan stad, kommer appen att visa det som ett nytt alternativ. Med open source-klienter måste du ladda leverantörens nyligen konfigurerade filer manuellt, vilket naturligtvis kommer att ta mycket längre tid. Ta en titt på de bästa premium-VPN-leverantörsapparna nedan.

  • ExpressVPN
  • BulletVPN
  • NordVPN
  • IPVanish
  • VyprVPN

VPN-leverantörsappar vs öppen källkod VPN-klienter – Den slutliga domen

En öppen källkod VPN-klient har en längre installationsprocess med större chanser att mer tid konsumeras i framtiden om manuella uppgraderingar görs. Det är därför det är tillrådligt att hålla sig till appen som tillhandahålls av din VPN-tjänsteleverantör. Om VPN-leverantören inte kan utveckla en app för din egen enhet, eller om du vill ha din personliga molnbaserade VPN-server, är en open source VPN-klient en pålitlig säkerhetskopia.

Båda sätten lutas balansen jämnt. Det är för dig att välja beroende på dina omständigheter.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me