WhatsApp vs Telegram – Bästa meddelandeapp för iOS och Android?

WhatsApp vs Telegram: Vilken är den bästa meddelanden-appen? Whatsapp är en av världens största texttjänster med en användarbas som mäter över en miljard! Men Telegram kommer snabbt in på marknaden. 2016 rapporterade Telegram att det får 350 000 nya användare varje dag. Detta är ett tillägg till dess då 100 miljoner aktiva användare. Telegram har dock kommit under eld för att inte tillhandahålla automatisk kryptering. Ändå var de de första som erbjöd kryptering, även om det bara var delvis. Ergo fick de moniker “krypterad chat-app” av media. Medan WhatsApp tillkännagav sitt beslut att implementera kryptering i slutet av september i september 2014, användes funktionen endast i april 2016. Sedan den tiden har Whatsapps PR-reps gjort mycket arbete för att kräva moniker för att vara den enda kompletta krypteringen chat-app.

WhatsApp vs Telegram - Bästa meddelandeapp för iOS och Android?

WhatsApp vs Telegram – Bästa meddelandeapp för iOS & Android?

WhatsApp vs Telegram: En jämförande analys

Vilket av de två erbjuder bättre meddelandekryptering?

MProto är standarden som används av Telegram för kryptering. De utvecklade det själva även om de lånade bitar från AES- och RSA-standarder samt Open Whisper Systems. Den andra används av Whatsapp och Telegram har kritiserats för att utveckla sitt eget krypteringssystem.

Uppenbarligen har MProto-protokollet inte bryts ännu. Eftersom den är öppen, kan vem som helst försöka bryta den. Faktum är att Telegram har gjort nyheter för att erbjuda en stor summa pengar (så mycket som $ 200 000 i Bitcoin) till någon som kan bryta mot säkerheten.

Objektivt erbjuder Telegrams kryptering bra hastighet och effektivitet. Detta innebär att krypterade meddelanden överförs även när andra applikationer faller igenom. Appen byter automatiskt nycklar med jämna mellanrum. Detta garanterar nästan perfekt framåtriktad sekretess och ser till att meddelanden förblir säkra i händelse av hack och stöld av krypteringsnycklar.

Den största skillnaden ligger i tillämpningen av krypteringsprotokoll. WhatsApp erbjuder automatisk och obligatorisk kryptering på alla chattar. Telegrams kryptering kräver att du väljer “Secret Chat” för att njuta av krypteringsfaciliteter. Många människor tar inte detta extra steg och lämnas osäkra.

Om kryptering inte är aktiverat kan vem som helst snäva på konversationer. Detta är särskilt farligt på Telegram eftersom meddelanden måste raderas manuellt på det. Däremot lagrar WhatsApp inte meddelanden utan vidarebefordrar dem till enskilda enheter.

Vars registreringsprocess är bättre?

WhatsApp fungerar på ett antal plattformar liksom Telegram. Och autentisering i båda sker via mobilnummer. Även om detta kan verka bekvämt utgör det vissa allvarliga säkerhetshänsyn.

Om någon vidarebefordrar dina meddelanden till ett privat nummer genom att anropa din mobilleverantör kan de enkelt komma över ditt konto. I fallet med Whatsapp kan hackare bara låtsas vara du, men för Telegram får de tillgång till alla okrypterade meddelanden.

Att erbjuda inget annat val än mobilbaserade registreringar är knappast idealiska eftersom någon kan använda telefonnummer för att identifiera och hitta en användare. Flera länder kräver också att du validerar din identitet när du gör ett SIM-köp.

Hur kan processen förbättras?

Båda meddelandetjänsterna bör erbjuda registreringsfunktioner från e-post-id eller till och med användarnamn. Båda apparna bör också innehålla en sekundär lösenordsfunktion för förbättrad säkerhet.

Vilken meddelandenapp intrångar minst?

Whatsapp gör det nödvändigt att avslöja hela adressboken. Du kan inte använda Whatsapp på annat sätt. Vid denna faset är Telegram bättre eftersom det inte kräver ett telefonnummer baserat chatt. Du kan använda ett användarnamn för att få kontakt med någon så att förbli anonymt är lättare.

Vilket erbjuder användare bättre gruppchattfunktioner?

Whatsapp har en bättre gruppchattfunktion eftersom du kan lägga till 256 personer till den medan du fortfarande njuter av kryptering. Telegrams gruppchatt är emellertid okrypterad.

Vilka andra frågor om sekretess och säkerhet är relevanta?

Båda apparna har en “senast sett” stämpel som kan ändras. Båda möjliggör också att blockera användare och sammanställa listor.

Bekvämligheten med att kunna logga in på Telegram via flera plattformar är också ett problem. Funktionen för aktiva sessioner ger emellertid en stor grad av kontroll och säkerhet för användarna.

Telegram raderade som standard alla konton som går oanvända i över 6 månader. Denna funktion kan också ändras till en månad eller år. Även om en annan person får ditt telefonnummer efter att du slutat använda det kommer de inte att komma till ditt konto. Dessutom görs spam svårare av att användare får valet att låta folk lägga till dem i grupper.

Secret Chat-funktionen i Telegram har flera funktioner. Du får ett meddelande när någon tar en skärmdump. Du kan också skapa en självförstörande tid från en sekund till en vecka. När detta har hänt raderas alla meddelanden på båda enheterna. Detta ger dig naturligtvis mer kontroll över datalagring och onlineinformation som är i fara vid telefonstölder eller hackor.

Hemlig chatt är dock icke-säkerhetskopierad. Men Whatsapp kan säkerhetskopieras. IOS-versionen erbjuder iCloud-baserad säkerhetskopia. På liknande sätt erbjuder Android Google Drive-baserad säkerhetskopia. För andra plattformar är det val som erbjuds filnedladdningar. Detta innebär att om dina kontakter aktiverar den här funktionen, är dina chattar beroende av säkerheten för filerna på deras enhet.

WhatsApp vs Telegram-dom: Det är ett slips!

Telegram får högre resultat! Eftersom Telegram är öppet, är det tillgängligt för tweaking till en värld av designers, utvecklare och andra människor som vill göra det bättre. Problemet uppstår dock i Telegram som inte har fullständig kryptering. Om den här funktionen läggs till senare, skulle den förbättra Telegram med en hel del.

Whatsapp till sin kredit har gett total kryptering till allmänheten. I grund och botten är det en tjänst som får jobbet rätt. Whatsapp är dock inte lika interaktivt som vissa av de andra plattformarna. Så oavsett om du gillar säkerhet över mångsidighet eller vice versa är det ditt val. Det är ingen tvekan om att båda apparna har något stort att erbjuda. Du behöver bara vara medveten om vad deras funktioner är och hur du kan använda dem till din fördel. Eller så kan du använda dem båda för att få tillgång till det bästa från båda världarna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me