YouTubes sekretesspolicy – Vad du behöver veta

Online videoplattform YouTube har över en miljard användare. Det har också lokala versioner tillgängliga i mer än 88 länder. Med så mycket exponering blir integritet mycket viktigt. Om du är en integritetsmedveten person är det här du behöver veta om YouTube.


YouTubes sekretesspolicy - Vad du behöver veta

YouTubes sekretesspolicy – Vad du behöver veta

Hur det fungerar

YouTube följer vissa kriterier för att ta bort innehåll som kränker någons integritet. Deras sekretessriktlinjer ger en omfattande information om villkoren under vilka sekretess bryts. Om du vill klaga på att din integritet har invaderats måste du kunna fastställa din närvaro inom det innehåll du vill rapportera. Detta innebär att du faktiskt måste vara i innehållet OCH det måste kränka din integritet. När du kontrollerar om en person är identifierbar måste följande faktorer kontrolleras.

 • Används din bild eller röst?
 • Delar innehållet ditt kompletta namn?
 • Visar den finansiell information?
 • Visar det kontaktinformation?
 • Vilken annan identifierbar information som är personlig har avslöjats?

YouTube fattar också ett beslut varje gång ett integritetsanmälan rapporteras baserat på flera kriterier. De tar hänsyn till allmänintresse, samtycke och nyhetsvärde.

Vad betyder allt?

Vad är innehållet som bryter mot YouTubes sekretesspolicy? Det allmänna huvudet i YouTubes sekretesspolicy är att individer måste vara unikt identifierbara. Först då kan innehållet flaggas och tas bort. En video bör ha tillräckliga detaljer så att människor faktiskt känner igen dig och inte förvirrar dig för någon annan.

Detaljer som personnummer, kontaktinformation, bankkontonummer är skyddade på YouTube. Om någon laddar upp ett videoklipp som innehåller någon av dina känsliga detaljer, kommer det att betraktas som en kränkning av integriteten. Vad utgör ett brott mot integriteten? Om dina speltaggar, avatarmoniker eller adressinformation ingår där inga namn nämns, anses inte sekretess vara kränkt. YouTube förbehåller sig givetvis rätten att fatta det slutliga beslutet angående detta.

Arkivera en klagomål

Hela processen för att lämna in ett klagomål på YouTube är anonym. Enligt YouTube lämnas inte kontaktinformationen eller identiteten för klaganden till den som laddar upp videon. Klagomål i de flesta av dessa fall måste vara första parts krav. Detta innebär att endast den person vars integritet har kränkts kan lämna in ett klagomål; klagomålet är inte på någon annans vägnar.

YouTube tar inte heller bort videon under de första två dagarna. Så här fungerar det – klagomålet lämnas in. Därefter berättas uppladdaren om överträdelsen. Han eller hon får två dagar / 48 timmar för att ta bort den specifika videon. Om den berörda uppladdaren inte följer granskar YouTube-teamet klagomålet.

Skriftligt samtycke eller verbalt bevis: Varför skrivandet är på väggen!

Även om uppladdaren har ett dokumenterat bevis på att personen vars identitet har avslöjats har gett samtycke till samma måste innehållet fortfarande tas bort från plattformen. Avtal som ger samtycke innan videon laddas upp kan inte accepteras eller ens granskas av videoplattformen.

Sekretesslagar som är tillämpliga över hela världen

YouTubes sekretessriktlinjer är en konstant, även om sekretesslagar, regler och regler varierar mellan länder. Integritetsriktlinjerna gäller för användare över hela världen. Även om en video inte bryter mot sekretesslagarna i ditt land, om det bryter mot YouTubes riktlinjer, kan du få videon bort.

Privata videor: Endast för privata ögon?

YouTube har till och med en integritetsinställning för att skydda din online identitet och upprätthålla en profil medan videoklipp delas online. Så det är helt upp till dig om du väljer att skydda din integritet eller ge upp det. Genom att justera profilinställningarna måste videoinnehåll övervägas noggrant och online-interaktioner måste kontrolleras för att skydda din integritet på YouTube. Du kan dela YouTube-videor över hela världen eller hålla dem privata och välja bara 25 par ögon som kan se dina klipp online.

Dela dina YouTube-videor

Om videoklippen måste delas med mer än 25 användare eller endast de som inte har ett YouTube-konto, kan videor ställas in på “olistad”. Alla med rätt webbadress kan titta på den onoterade videon. Det går inte att hitta dessa videor utan rätt adress eftersom de inte visas i sökresultaten. Om du har en vän och vill dela något brådskande och konfidentiellt med dem eller vice versa är onoterade videor vägen att gå. Du kan dela videor utan att någon av dem blir viral.

Titta på ditt privatliv? Varför videor avslöjar mer än du tror!

Det är mycket möjligt att många personliga detaljer kan delas på videon som din familj, interiören i ditt hus, din adress och mycket mer. Om du är orolig för din integritet är det bäst att undvika detta.

Skydda ditt YouTube-konto från gräsande ögon

Som en integritetsmedveten användare kan du skydda dina YouTube-videor från främlingar genom att använda YouTube-kontoens sekretessinställningar. Du kan styra vem som skickar meddelanden och delade videor, vad andra kan lära sig och veta om videon och mycket mer.

Hantera hur dina videor visas

YouTube-videor är långt bortom bara en enda enhet eller webbplats. Om du är rädd att dina videor bäddas in på webbplatser eller sänds via TV och mobilnät utan ditt medgivande, justera alternativet Inbäddning + syndikering.

Vad mer kan du göra

Här är några fler tips för att skydda din YouTube-integritet.

 • Tänk framåt innan du publicerar personuppgifter. Vill du verkligen att webben ska veta vad din favoritfärg är eller var du gick i skolan eller till och med din hemadress? Kom ihåg att all information som du släppte skulle kunna användas för att kränka din integritet.
 • Ett annat viktigt steg är att skydda kontodata och inte dela lösenordet med andra. YouTube-personalen ber dig aldrig om lösenord. Låt dig inte luras om någon ansluter till dig som låtsas vara från YouTube.
 • Besök sidan för integritets- och säkerhetsinställningar på YouTube för att hitta listan med verktyg för att hantera innehåll och upplevelser på webbplatsen.
 • Ta alltid tillåtelse innan du filmer individer eller publicerar deras personliga information.
 • Starkare säkerhet för Google-konton är avgörande genom en tvåstegsverifiering.

Ta alla försiktighetsåtgärder du kan, eftersom YouTube är en mötesplats för så många olika typer av människor. I slutet av dagen vill du dela videor, inte din personliga information. Och om du letar efter en bra VPN för att titta på YouTube hittar du våra bästa val här.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map