Hur du installerar ett VPN på din TP-Link Router

Läsarna av VPN Guru kommer nu att veta hur viktig en VPN är i denna dag och ålder. Det populära cybersecurity-verktyget är det enklaste och säkraste sättet att hålla din information privat och säker online. VPN tillåter dig också att förfalska din IP och få tillgång till en mängd olika regionalt begränsade webbplatser, appar och innehåll. Det fantastiska är att de flesta toppnivå-VPN: er kommer att ha inbyggda appar för dina mest använda enheter, inklusive din smartphone och dator. Men vad händer om du vill ha ett VPN-skydd på din PS4, Xbox, eller Smart TV? Du måste installera ett VPN på din router. Det här är inte en mycket enkel process, men oroa dig inte, vi har täckt dig. I den här guiden, Jag visar dig hur du ställer in ett VPN på din TP-Link-router.

Hur man installerar VPN på TP-Link Router

Hur man installerar VPN på TP-Link Router

Om du har en Linksys-router, en Netgear-router eller något annat routermärke, läs vår allmänna guide här.

Varför ställer du in ett VPN på din TP-Link Router?

Låt oss börja med vad en VPN är.

Kort för Virtual Private Network, en VPN är en cybersecurity-programvara som du kan prenumerera på som hjälper till att upprätthålla din integritet, säkerhet och anonymitet online. VPN använder sina egna servrar för att omdirigera din trafik och passerar den genom en säker “tunnel” över en säker anslutning. När detta händer döljs din trafik från övervakningssystem från tredje part, och inte ens regeringen kan övervaka vad du gör online. För att lägga till detta krypterar VPN dina data för att göra datastöld till något du aldrig behöver tänka på igen.

Med andra ord gör en VPN det mycket väldigt svårt för en person eller en byrå att veta något om dina online-aktiviteter.

Ett annat bra alternativ du får med en VPN är dess förmåga att avblockera geo-begränsat innehåll. Eftersom en VPN omdirigerar din trafik genom sin egen server får du en offentlig IP som matchar den serverns placering. Detta innebär att genom att helt enkelt välja de servrar du vill ansluta till kan du välja vilken din offentliga IP-adress ska vara. Vill du komma åt en webbplats som är blockerad av ditt land? Ändra helt enkelt din IP så kan du göra det. Vill du titta på en show som bara finns i USA? En amerikansk server hjälper dig att få en amerikansk IP så att du kan kringgå det blocket.

  Hur du installerar ett VPN på din NetDuma Router

Varför ställer du in ett VPN på din router?

Nu när du vet vad en VPN gör, låt oss prata om hur installation av den på din router kan ge dig en exceptionell onlineupplevelse.

Genom att ställa in ditt VPN på din router garanterar du att alla dina enheter är skyddade. De flesta VPN-leverantörer har en gräns för hur många enheter du kan använda VPN på samtidigt. Om din VPN finns på din router, förbigår du enhetsgränsen och kan täcka alla enheter som är anslutna till ditt internet. Detta är ett bra alternativ för nystartade företag, småföretag och familjer. På en mer personlig anmärkning hjälper en VPN på din router dig att använda den säkra anslutningen på enheter som inte har ursprungliga VPN-appar, som dina spelkonsoler och dina smarta TV-apparater. Du får bredare tillgång till innehåll online genom att kunna förfalska din IP och kommer inte att riskera någon attack (spelare, DDoS ingår!).

Bästa VPN för TP-Link routrar

Vi föreslår att du använder ExpressVPN på dina TP-Link-routrar. ExpressVPN är känt för att vara den bästa VPN på marknaden idag och av goda skäl. Du kan hitta VPN som erbjuder nischfunktioner som överträffar ExpressVPN, men du hittar inte en tjänsteleverantör som kontrollerar alla VPN: s rutor såväl som ExpressVPN.

ExpressVPN stöder OpenVPN- och L2TP / IPsec-protokoll, som båda kan användas för att manuellt konfigurera VPN på din router. I den här guiden kommer jag att diskutera båda metoderna med ExpressVPN som ett exempel. Om du inte vill använda ExpressVPN kan dessa konfigurationsinstruktioner användas med andra toppleverantörer. Se till att leverantörens vanliga frågor och supportsidor finns för installationsguider som de kan ha.

Hur man installerar VPN på TP-Link Router – steg för steg-guide

För den här guiden använder jag ExpressVPN för att förklara hur du installerar en VPN-klient på din TP-Link-router.

Låt mig vara tydlig när jag säger att TP-Link-routrar kan konfigureras med två olika metoder. Den första handlar inte om att blinka din router utan kräver viss manuell konfiguration för dina räkning. Den andra metoden innefattar två steg: att blinka din TP-Link-router med DD-WRT och sedan installera VPN-klienten på din flashade router. Manuella konfigurationer kommer att variera beroende på din VPN-leverantör, så jag föreslår att du kontrollerar supportsidan för eventuella guider för hur man manuellt konfigurerar VPN till en TP-Link-router. I ExpressVPN: s fall är här länken till deras detaljerade guide.

  Hur man installerar VPN på en Netgear Router

När det gäller den andra metoden kan du använda stegen nedan för att konfigurera vilken TP-Link-router du har, så länge den är kompatibel med DD-WRT. Här är en lista över stödda routrar för DD-WRT, kolla om din router finns på listan innan du går vidare till steg-för-steg-processen nedan. Om din router inte finns på den här listan och du inte hittar en manuell konfigurationsguide för ditt VPN, kan du köpa en VPN-kompatibel router för att göra processen lite enklare.

Steg 1 – Blinka din TP-Link Router med DD-WRT

Om du har kontrollerat listan ovan och såg att din TP-Link-router stöder DD-WRT, kan du fortsätta med den här installationshandboken.

Till att börja med, låt mig förklara vad “blinka din router” betyder. En router är mer eller mindre en minidator. Det körs på firmware; en routers operativsystem. Inte all firmware ger dig möjligheten att installera en VPN-klient på din router, så du måste byta firmware innan du kan göra det. Att blinka din router betyder exakt det; processen att ändra firmware (operativsystem) för din router.

VARNING: Att blinka din router är en mycket teknisk process, så du måste vara försiktig. Processen är tillräckligt enkel, men du måste se till att din router är kompatibel och att du har laddat ner rätt firmware för din router. Följ denna guide för hur du flashar din router med DD-WRT till en T, och glöm inte att göra din forskning.

Ta så mycket tid som du behöver konfigurera för det här steget. När du är säker på att du har laddat ner rätt firmware tar resten knappt 20 minuter.

Steg 2 – Installera en VPN-klient på din TP-Link Router

När du har blinkat din TP-Link-router med DD-WRT är det dags att installera VPN-klienten på din nya kompatibla router. Jag kommer att använda ExpressVPN för att visa hur du installerar VPN-klienten men processen fungerar för de flesta VPN-tjänster där ute.

  Hur man installerar VPN på routern - Det enkla sättet

Ställa in installationen

 1. Logga in på ExpressVPN. Gå till Inställning ExpressVPN.
 2. Klicka på Manuell konfig och välj OpenVPN.
 3. Ladda ner .ovpn fil.
 4. Gå till din TP-Link Routers konfiguration. Detta kan nås genom att skriva in routerns IP i din webbläsares adressfält. Du hittar IP: n på baksidan av routern med resten av dess identifierande information.
 5. Hitta på kontrollpanelen för DD-WRT tjänster och klicka på VPN.
 6. Aktivera Starta OpenVPN-klienten alternativ.

Än så länge är allt bra? Bra!

Nu kommer du att märka att det finns några fält du behöver fylla i. Oroa dig inte, du har all information du behöver i den .ovpn-fil du just har laddat ner.

Teknisk installation

Öppna filen med en textredigerare. De flesta har NotePad på sina datorer som fungerar perfekt för det du behöver göra.

Filen innehåller mycket information om VPN-klienten, men allt du behöver hitta är serverns IP / namn, port, TLS Auth Key, CA Cert, Public Client Cert och Private Client Key.

Att hitta denna information är faktiskt ganska enkelt:

 • Server IP / Namn och port: Hitta ordet “fjärrkontroll” i din fil. Du ser rad med en adress följt av fyra nummer. Adressen kommer att följa detta mönster: xxxx.copythisaddress.com. Kopiera adressen och sätt in den i serverns IP / namn-fält. Kopiera sedan de fyra numren du ser direkt efter adressen och klistra in dem i fältet Port.
 • TLS Auth Key: Söka efter . Om du bläddrar lite efter det hittar du det . Kopiera texten mellan dessa två taggar. Börja kopiera där det står “BEGIN OpenVPN statisk nyckel“Och sluta efter”END OpenVPN Statisk nyckel”. Klistra in den informationen i fältet TLS Auth Key på din routers konfigurationssida.

Se hur enkelt det steget var? Det är allt du behöver göra för alla andra steg också! Kopiera bara texten och klistra in dem i fälten. Här är de taggar du bör leta efter i .ovpn-filen så att du kan kopiera texten:

 • CA Cert: leta efter och
 • Offentlig kund: leta efter och
 • Privat klient: leta efter och

När du har klistrat in all information i rätt fält klickar du på Spara och sedan på Använd inställningar.

Det är allt! Du har officiellt installerat en VPN-klient på din TP-Link-router!

Gå till om du vill se till att alla system är igång Status och klicka på OpenVPN. Du bör se “Client: CONNECTED STATUS”. Det betyder att din VPN är ansluten och att du är bra att börja använda den.

Låt mig veta i kommentarerna om den här guiden var till hjälp, och dela din erfarenhet med VPN-konfigurerade routrar för oss alla att läsa!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me