Är ES File Explorer säkert att använda?

Är ES File Explorer en blandad välsignelse eller rent osäker att använda? Det är vad vi vill ta reda på också. Läs vidare för att ta reda på om eller inte ES File Explorer är säkert att använda.

s ES File Explorer Säkert att använda?

Är ES File Explorer säkert att använda?

Vad är ES File Explorer?

ES File Explorer är en fullständig fil (Bilder, musik, filmer, dokument) chef för både lokal och nätverksanvändning. Det hjälper dig organisera din telefon och filer på ett effektivt och effektivt sätt gratis. Tidigare brukade ES File Explorer vara webbläsaren go-to när Android fortfarande var ung.

I huvudsak fungerar det som ett bra verktyg för hantering av filer och program. Dessutom kommer det med ett stort antal ytterligare funktioner som ett verktyg för döda löpande applikationer, direkt lagring av molndrev, och en FTP-klient så du kan använda det både på din mobila enhet och PC.

Är ES File Explorer säkert att använda?

Filhanteringsprogram anses vara en av de viktigaste apparna du kan ha på din enhet. Många Android-enheter levereras med filhanteringsappar förinstallerade på dem. Ingen av dem är dock lika funktionsrik som ES File Explorer. Med ES File Explorer kan du till exempel göra det bläddra i dina filer, hitta dina nedladdningar, hantera ditt lagringsutrymme, flytta saker runt och så mycket mer.

Med över 100 miljoner ES File Explorer-användare, de verkar hoppa förbi varningarna om invasion av privatlivet. Den här filhanteringsprogramvaran har lagts till misstänkt tillstånd till dess redan långa tillståndförfrågningar. Även om du kanske tror att ES File Explorer endast kräver åtkomst till dina filer, ber det om saker som enhet, enhets-ID och samtalsinformation. För att förtydliga bör en filhanterare inte begära någon av den här informationen.

  Spårar Reddit din information? Och hur man kan vara säker

Enligt Elliot Anderson kan “alla som är anslutna till samma lokala nätverk på distans få en fil från din telefon.” Allt som krävs är att du kör ES File Explorer en gång.

Med mer än 100 000 000 nedladdningar är ES File Explorer en av de mest kända #Android-filhanteraren.
Överraskningen är: om du öppnade appen minst en gång kan alla som är anslutna till samma lokala nätverk på distans få en fil från din telefon https://t.co/Uv2ttQpUcN

– Elliot Alderson (@ fs0c131y) 16 januari 2019

Han tilllade också,

“Denna server öppnar porten 59777 lokalt. På den här porten kan en angripare skicka en JSON-nyttolast till målet.”

ES File Explorer påstår att det är över 500 miljoner nedladdningar, vilket gör det till en av de mest använda apparna hittills. Det låter dig bläddra igenom din Android-telefon eller surfplattans filsystem för filer, data, dokument och mer. Det finns dock en möjlighet att appen kan köra en liten webbserver på enheten. Detta öppnar upp hela Android-enheten för olika cyberhot.

För att hålla dig på den säkra sidan är det alltid bäst att hålla din Android-enhet säkrad med ett VPN.

Vad sägs om Pro-versionen?

När jag först hörde rykten, försökte jag växla till ES File Explorer Pro. Pro-versionen av programvaran fungerar på samma sätt som den gratis, minus annonserna.

den behöver färre behörigheter, vilket fick mig att tänka två gånger om mitt integritetsfrågor. I gratisversionen får du många meddelanden som ber om tillstånd.

Men det var fortfarande ett säkerhetshot. Föreställ dig att ge dig själv till en Pro-app det frågar inte om tillstånd, vad kan du äventyra? Jag säger allt!

  Kaspersky vs Norton - Vilket är bättre för Internet-säkerhet?

ES File Explorer Pro kan hantera tunga uppgifter som att komprimera och överföra enorma filer i topphastighet. Om det är så starkt och säkerhetshotet är verkligt, ingenting är säkert.

Google tog bort programvaran från sin butik av en anledning. Så håll dig säker. Gå inte runt med “teknik” som du vet kan skada dig inom en snar framtid.

ES File Explorer PRO kostar $ 3, vilket är $ 3 Jag rekommenderar att du sparar.

Ingen filutforskare – Vad är alternativet?

Att dela filer med fullständig enkelhet är något du bara inte kan lämna efter bara för att en enda ruttet äpple finns. När det gäller att få en annan applikation att ersätta ES File Explorer, det finns gott om.

Dessa applikationer är certifierade av Google, vilket betyder att de är säkra att använda som alternativ. Med det sagt, här är topp 3 ersättare för ES File Explorer.

Astro File Explorer

Denna programvara är gratis – men chockerande – den är stöds inte av annonsen. Det är bra att tänka på eftersom de flesta av oss tar bort befintliga appar för dessa problem. Men den viktigaste delen om att välja den här tjänsten är den Google har sina appar på Google Play.Astro File Manager

Astro är ett utmärkt paket. Det är verkligen flexibelt och enkelt att använda. Appen låter dig cöppna, flytta och ta bort filer, såväl som komprimera dem till “Zip och RAR” -format. Så oavsett enorma filer du har på din enhet kan de staplas upp till mindre och skickas med fantastiska hastigheter.

Som en del av dess funktioner låter appen dig sortera dina filer efter alla typer av variabler. Nämnde jag att det är annonsfritt? Åh ja, det gjorde jag, men det är värt att upprepa. Så här får du en enkel titt på programvaran Astro File Manager: s gränssnitt ser ut som.Astro File Manager Interface Interface

  Vad är syftet med metadata - Hur påverkar det online-aktiviteter

Amaze File Manager

Filhanterare är mycket viktiga för alla användare. Du kan bläddra i dina filer, hitta dina nedladdningar, hantera ditt lagringsutrymme, flytta saker runt, och mycket mer. Det finns ett enkelt sätt att göra det, Amaze File Manager.

Appen är ganska lite. den tömmer inte ditt batteri som andra gör och det förorenar inte din mobil med ytterligare applikationer att använda. Det använder helt enkelt dina standardappar.

Innan vi tittar på appar kontrollerar vi om Google har dem i sin butik. Ja, Google har det.Amaze File Manager Google

Om du undrar är det här du kommer att få med Amaze File Manager.Amaze File Manager

Filchefen

Filchefen är en annan populär applikation bland Android användare. Du kan enkelt byta ut ES File Explorer med den här. Har du någonsin hört talas om Office? I så fall utvecklas denna applikation av samma team (Mobisystems).

Precis som de tidigare måste vi se till att den här programvaran är det tillgängligt i Google Play Store, och det är. Filchefen Google

Okej, så vi ersätter ES File Explorer av säkerhetsskäl, eller hur? Tja, File Commander erbjuder en “Säkert läge” funktion, som döljer dina filer och krypterar dem från andra användare.

En annan funktion kommer i form av “Storage Analyzer”. den visar dig allt som laddas på ditt SD-kort, vilket är användbart om du vill hantera ditt lagringsutrymme.

Baserat på dess funktioner kanske du tror att File Commander är svårt att navigera. Tvärtom, det är verkligen enkelt.Filchefen

Är ES File Explorer säkert att använda – Bedömning

Inte alla är i filorganisation, vilket innebär att dessa människor inte behöver ES File Explorer. Men de som är angelägna om hantera sina saker på deras enheter kommer definitivt att oroa sig för ES File Explorer säkerhet. Nu baserat på informationen vi tillhandahöll ovan angående frågan “Är ES File Explorer säkert att använda?” Svaret är NEJ. Vad är din åsikt om hela filutforskaren?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me