De bästa antivirusapparna för din Android-mobil

Brist på sekretess- och säkerhetsåtgärder på de enheter vi använder varje dag gör vår personliga information sårbar. Därför bör vi ha basskydd installerat på våra smartphones eller surfplattor. Det inkluderar uppdatering av säkerhetsprogramvara som utfärdats av välrenommerade tillverkare. Då kan du också få de senaste säkerhetsfixerna och korrigeringarna på din enhet.


De bästa antivirusapparna för din Android-mobil

De bästa antivirusapparna för din Android-mobil

Miljontals människor över hela världen har köpt surfplattor och smartphones som körs på Googles Android OS. Malware hot är särskilt stort på Android-enheter, jämfört med andra. Läs vidare för att veta hur du väljer ett antivirus för din Android och vad de bästa antivirusapparna på Google Play Stor är.

Behöver du antivirusprogram för din Android

Android OS är det främsta målet för skadliga agenter och hackare. De kan leverera skadlig programvara på din mobil via textmeddelanden, appar från tredje part eller till och med via Google Play. Under åren har Google Android förbättrat deras säkerhet. Till exempel är Google Play Protect, ett inbyggt antivirusprogram, tillgängligt i de nya versionerna av Android. Det saknas dock fortfarande vissa funktioner. Och du kan förbättra skyddet genom att få en mobil antivirus-app från kända källor.

Hur man väljer ett antivirusprogram för din Android

Låt oss ta en titt på de kriterier och funktioner som programmet erbjuder som du måste tänka på innan du väljer:

Antivirusspecifika funktioner

Att köra vanliga skanningar på stationära datorer är enkelt utan att konsumera systemresurserna. Men för Android-enheter är fokuset på stark, passiv säkerhet. Du behöver en antivirusapp med en enkel användarupplevelse som inte kräver inställningar.

Android-specifika funktioner

Android-funktioner som filtrering för textmeddelanden och samtalsblockering måste vara tillgängliga. Ännu viktigare är att appen måste göra det möjligt för lokaltjänster att spåra din Android-enhet. Dessutom bör fjärrlåsning och borttorkning av dina data vara huvudfunktionerna.

Gratis eller betald programvara

Om du använder flera Android-enheter kan du skydda med antiviruspaket med flera enheter. Då betyder det att betalda paket är vägen att gå snarare än att välja gratis antivirus som du kan använda på en enda Android-enhet. Eller så kan du prova en gratis version och gå till en uppgradering.

Fördelarna med betalt antivirus över gratisappar

Grundläggande Android-skyddsfunktioner kommer att finnas tillgängliga på de flesta gratis säkerhetsappar. Men du kan få en extra säkerhetsnivå med betalade uppgraderingar. I allmänhet är här premiumfunktionerna du får med betalda antiviruspaket:

Säkerhetskopiering av data

Denna funktion laddar upp dina personliga data automatiskt till “molnet”, en lagringstjänst online. Om du tappar din enhet kan dina data säkerhetskopieras innan du fjärrstänger den. Du kan sedan återställa dessa data till en annan kompatibel enhet.

Fjärrplats och torka

GPS-tjänst kan användas för att se platsen för din förlorade enhet, i valfri webbläsare. Såsom ses ovan kan du torka av all data på din enhet från en avlägsen plats och skydda din integritet.

App Och SIM-lås

Skydda känslig data, privata konversationer och vissa appar med ett lösenord. Begränsa vem som kan visa innehållet på din enhet genom att låsa telefonen.

Fjärrlås och foto

Använd ett webbläsargränssnitt eller SMS för att förhindra obehörig åtkomst. Vissa appar tar bilder av dem som upprepade gånger anger felaktig PIN-kod eller lösenord.  

Anti-phishing- och sekretessrådgivare

Dessa appar upptäcker när någon försöker stjäla dina data eller varnar dig om att besöka potentiellt farliga webbplatser. Alla appar du laddar ner skannas och antiviruset varnar dig om de vill ha fler behörigheter.

Avinstallera skydd

Dessa mobila säkerhetsappar använder ett lösenord för att skydda sig. De förhindrar alla som försöker avinstallera dem eller torka enhetsdata eller andra appar.

Föräldrakontroll och säker surfning

Tillgång till visst innehåll på webben kommer att begränsas beroende på ålder. Dessa kontrollerar också webbplatsens länkar du klickar på och varnar dig för fara.

Ställ in

Batteriet optimeras genom att avinstallera appar som förbrukar mer batteri. Enhetens prestanda kan förbättras genom att rensa skräp

Bästa Antivirus-appar för din Android-telefon

Här är de som kom till listan:

1. Kaspersky Internet Security Mobile

Kaspersky mobil är en av de säkraste Android-antivirusapparna med ett lättanvänt gränssnitt. Även i gratisversionen erbjuder den manuell skanning av länkar, appar och nedladdningar. Realtidsskydd och kontroll av dina data garanteras även om din enhet går förlorad.

Den betalade versionen låter dig automatiskt utföra skanningar enligt ett schema. Den har samtals- och textfiltrering och skyddar din enhet från phishing-bedrägerier. Om du köper en skrivbordsskyddsplan med Internet eller Total Security kan du lägga till Android-enheten också.

2. Trend Micro Mobile Security

Även om det inte finns någon gratis plan för Trend Micro, kan du använda den på provbasis och senare uppgradera när du uppmanas. Men om du köper Maximal Security som för högst 10 enheter får du Mobile Security.

Även med den kostnadsfria provversionen får du grundläggande skydd för skanning av skadlig programvara, stöldskydd och skanning av appar förinstalleras. Prestandafunktioner som apphanterare och systemhjälpkontroll finns tillgängliga. “Just a Phone” -läget stoppar alla aktiva processer utom telefonens funktionalitet när enhetens batteri är låg.

3. Bitdefender Mobile Security & Antivirus

Bitdefender antivirus erbjuder 14-dagars gratis provversion för Android. Den kostnadsfria versionen är tillräckligt bra med manuell och app-skanning och realtidsskydd.

Men den betalade varianten är tillgänglig på mobilen om du får Total Security-plan på skrivbordet. Du får webbskydd och stöldskyddsverktyg, tillsammans med Android Wear-integration, App Lock och Autopilot, en säkerhetsövervakare för din enhetsskydd. Beroende på dina användningsmönster och maskinvarukonfiguration rekommenderar Autopilot nödvändiga säkerhetsåtgärder.

4. F-Secure Mobile Security

F-Secure har en 30-dagarsplan för Android-antivirus, varefter du måste uppgradera till Safe and Total-paketet. Det är en del av ett skyddspaket med flera enheter. Standardskydd mot skadlig program är tillgängligt för att skanna dina telefondata och appar installerade. Bank- och surfskyddet hindrar dig från skadliga bankwebbplatser och förhindrar dig från att bli ett offer för pharming.

Du kan hitta, torka eller låsa din förlorade enhet på distans och hantera alla dina enheter i ett bekvämt webbläsargränssnitt.

Kontrollera eller begränsa åtkomst på flera enheter med förälderfunktioner. Du kan också se statusen för din Android-telefon och vidta åtgärder om den går förlorad.

5. Avast Mobile Security

Avast är det bästa gratis antivirus som finns, särskilt eftersom det är så tillgängligt. Listan över funktioner på gratisplanen är mycket lång och går utöver det grundläggande skyddet. Det erbjuder realtidsskydd och Wi-Fi-nätverksskanning på din Android-enhet. Nya appar skannas automatiskt innan de installeras. Du kan spåra enhetens plats, låsa den och torka av den på distans.

Med Avast Mobile Security Pro-uppgradering finns det hemligt att fånga ljud eller video i händelse av stöld. Den registrerar också automatiskt ditt SIM-kort som förlorat. Andra funktioner som SecureLine VPN kommer med uppgraderingen.

Slutsats

Avast är ett fantastiskt, budgetvänligt alternativ, men om du kan utjämna en rejäl premie är Kaspersky eller Bitdefender valen att göra. För din Android, oavsett vilken du väljer från listan ovan, är de mycket överlägsen Google Play Protect.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map