Hur man skapar ett oackbart lösenord

Dessa otäcka dataöverträdelser har ofta tagit hänsyn till cybersäkerhetsnyheterna med många offer som klagar över att deras lösenord har hackats. För att undvika det är vi här för att berätta hur du kan skapa ett oackligt lösenord, ett som skulle hålla dig och dina data säkra hela tiden.


Hur man skapar ett oackbart lösenord

Hur man skapar ett oackbart lösenord

Ett oackligt lösenord

Vi vet alla hur värdefulla lösenord är, annars kommer det inte att behöva dem. Dina lösenord ger dig tillgång till dina egna personliga konton och data. De ger dig och bara du privilegiet att få åtkomst till ditt onlineinnehåll. Med detta sagt tänker du förmodligen på hur skyddande dessa lösenord kan vara? Det bästa sättet är att skapa ett starkt lösenord för att skydda dina konton mot hot och hackare online. Lösningen är att skapa ett oöppningsbart lösenord.

Hur skapar jag ett oackbart lösenord? Steg

Följ stegen nedan för att lära dig hur du kan skapa ett oackbart lösenord?

 1. Tänk först på ett lösenord kopplat till något du älskar eller värdesätter. På det sättet har du inga problem att komma ihåg det. Om du inte kan komma med en på egen hand, låt BestPasswordGenerator göra jobbet åt dig.
 2. Skapa ett starkt och långt lösenord, ett som innehåller siffror, versaler, symboler och gemener. Återigen, om du inte kan hitta en egen stark, ta dig till onlineverktyg.
 3. Sök upp exempel på starka lösenord online för att bli inspirerade.
 4. Skapa ett annat lösenord för varje onlinekonto du skapar.
 5. Skriv dina lösenord någonstans säkert och avstå från att ta med dem i texter eller e-postmeddelanden.
 6. Slutligen, få det online-skydd du behöver och hålla dina data säkra med hjälp av ett starkt och oackligt lösenord.

Hur hackas ett lösenord?

Med de många hackningstaktiker som de kan använda, finner hackare och cyberbrottslingar att köpa dina lösenord på den mörka webben som det enklaste och lättaste sättet att få tag på ditt lösenord. Visste du att det finns hinkar med pengar involverade i transaktionerna med köp och försäljning av långa lösenord på den svarta marknaden? Om du har gått länge utan att ändra din, finns det en chans att det kan äventyras, vilket gör det enkelt att knäcka och hacka. Ett annat sätt att spricka lösenord är genom att prova de vanligaste ordkombinationerna av lösenord som kommer till minnet. Sedan går hackare vidare till att gissa lösenord som har minst möjliga tecken. Medan ett kort lösenord kan ta några sekunder att hacka, tar det lång tid mycket tid.

Vad är ett starkt lösenord?

Det som är utmanande med ett starkt lösenord är att komma ihåg det. Vi rekommenderar alla att använda ett starkt lösenord för att förhindra lösenordshackning och datastöld. Det är inte viktigt att skapa ett starkt lösenord utan också att komma ihåg det. Password Manager kan hjälpa dig med det. Först och främst måste det bestå av 12 tecken. Lösenordet måste vara tillräckligt länge. I allmänhet bör du välja lösenord som är minst 12 till 14 tecken i termer av längd. Ju längre lösenordet är, desto bättre.

Dessutom inkluderar det bättre siffror, versaler, symboler och gemener. Blanda alltid upp det så att det är svårare att spricka. Håll dig faktiskt borta från de vanliga och uppenbara ordkombinationerna. Kom ihåg att lösenordsstyrka inte är allt. Om du använder samma lösenord för flera konton kan lösenordet hackas. Vi rekommenderar att du använder ett annat lösenord för vart och ett av dina onlinekonton. Kom ihåg att använda ett starkt lösenord kommer inte att hålla dig borta från alla onlinehot, men det är ett steg i rätt riktning. Om du någonsin blir hackad, följ vad du ska göra när din lösenordet är stulet guide för hjälp.

Fler tips för att säkra ditt lösenord för att göra det oackat

Använd följande tips för att undvika att ditt lösenord blir hackat:

 • Leta efter en pålitlig VPN-tjänst och registrera dig för den. Att ha ett VPN på din enhet är viktigt, särskilt när du använder Public WiFi. Att ansluta till en VPN säkrar din anslutning och gör det säkert för din användning. På det sättet, när du loggar in på dina onlinekonton, kan ingen tredje part fånga ditt användarnamn och lösenord. Välj den bästa VPN för offentlig WiFi, och du kommer att vara säker online. Du kanske vill överväga att använda ExpressVPN eftersom det är det bästa du någonsin kommer att få. Kolla in de andra tjänsteleverantörerna som anges i tabellen nedan.
 • Undvik att ge dina lösenord via text och e-post. Du vet aldrig vem som kan spionera på dina meddelandeappar, särskilt de som saknar kryptering.
 • Välj svårt att gissa frågor när du svarar på dina säkerhetsfrågor medan du skapar ett onlinekonto. De flesta av dessa frågor har lätt att hitta svar över hela webben och på sociala kanaler. Det krävs en enkel och snabb sökning för att hitta dessa svar.
 • Informera andra om riskerna och skadorna med att ha ett svagt lösenord. Berätta hur viktigt det är att skapa ett oackligt lösenord. På så sätt hjälper du dina närstående att skydda sig mot hot på nätet.
 • Skaffa ett antivirusprogram. Att ha ett bra antivirusprogram kommer att upptäcka och neutralisera alla hot som kan äventyra dina försvar och hacka in ditt system.

Vad är ett svagt lösenord?

Lösenord är de mest grundläggande säkerhetsnivåerna som ger obehörig åtkomst av oönskade användare samt skydd mot hackare. Men dina lösenord gynnar inte dig om de är svaga. Istället är de mer mottagliga för att bli hackade och störa din online-säkerhet. Svaga lösenord gör mer skada än nytta, och att ha ett svagt lösenord är som att inte ha något skydd alls. Korta, enkla, världsliga fyllda och små lösenord anses vara svaga. Starkt inbyggda lösenord kan hålla skadliga attacker och virus borta. Det är mycket viktigt att användare skapar starka men ändå olika lösenord för varje konto de gör online.

Hur man kommer ihåg ett starkt lösenord?

Kampen är på riktigt. Att komma ihåg starka lösenord kan vara mycket svårt. Att glömma lösenord är ganska vanligt och normalt med alla webbplatser och konton vi måste logga in på varje dag. Detta förklarar varför vi använder enkla lösenord. Mängden inloggningar vi måste göra tappar otroligt, men att använda ett svagt lösenord kommer inte att göra ditt online-liv lättare. Så här är vad du behöver göra för att komma ihåg ditt lösenord:

 • Skriv dina lösenord nu någonstans. Håll dem också säkra.
 • Försök att sätta ditt lösenord i en minnesvärd mening.
 • Undvik lösenordsmönster och vanliga lösenord.
 • Bygg ett lösenord baserat på något du älskar.
 • Skapa ett säkert lösenord som kommer ihåg det åt dig.
 • Använd ett lösenordshanterare.

Hur man skapar ett oackbart lösenord – Slutsats

Om du använder samma lösenord eller svaga lösenord kan du bli känslig för hackare. När en hacker sprickar ditt lösenord kommer det inte att gå tillbaka. Hackaren får tillgång till alla dina konfidentiella och personliga uppgifter. Att upprätthålla lösenordssäkerhet handlar om att balansera mellan vad användare kan komma ihåg, hur lätt de kan behålla starka lösenord och hur oackat lösenordet verkligen är. Förhoppningsvis, nu vet du allt du behöver göra för att skapa ett oackligt lösenord. Håll hackarna gissa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map