Kaspersky vs Norton – Vilket är bättre för Internet-säkerhet?

Det fanns en tid då vi inte hade tillgång till VPN-säkerhet eller inbyggt antivirusskydd på våra system. De två mest populära antivirussviterna från den tiden var Kaspersky och Norton. Trots att våra system är mer motståndskraftiga idag än någonsin, härskar dessa två premiumsviter fortfarande segmentet internetsäkerhet.


Kaspersky vs Norton - Vilket är bättre för Internet-säkerhet?

Kaspersky vs Norton – Vilket är bättre för Internet-säkerhet?

Kaspersky vs Norton

Medan båda dessa jättar huvudsakligen har fått positiva recensioner bland användarsamhället, låt oss veta om de unika funktionerna i varje och vilka områden som behöver förbättras:

Kaspersky

Kaspersky Small Office Security är en fördel för små organisationer som inte har råd med interna systemadministratörer. Med ett enkelt gränssnitt i sin senaste version erbjuder Kaspersky följande intressanta funktioner:

Dataskydd och säkerhetskopiering

Nödvändiga verktyg som tvåvägs brandväggar skyddar främst dina enheter från intrång i lokala nätverk. Verktygen inkluderar antivirus för filer, e-post, snabbmeddelanden och nätverk. Administratören kan aktivera eller inaktivera dessa verktyg och konfigurera dem tillsammans eller separat.

Det erbjuder automatisk säkerhetskopiering av data i fyra alternativ – videofiler, musik, bilder och mappar i ‘Mina dokument’ och ‘Skrivbord’. Ett annat alternativ är tillgängligt där du manuellt kan säkerhetskopiera mapparna genom att ställa in ett schema, antal kopior och arkivplatserna. I de fyra första alternativen analyserar systemet innehåll, filer och mängd för att automatiskt säkerhetskopiera data.

Lösenordshanterare och datakryptering

Med den nya lösenordshanteraren får administratören ett huvudlösenord. Du kan skapa sprickresistenta lösenord för att automatiskt logga in på olika resurser. Dessa är krypterade och lagras på en separat plats som flash-enheter.

Kryptering är avgörande för att skydda människors känsliga och privata information. Med datakrypteringsalternativ kan du ansluta en befintlig mapp som en behållare eller skapa en ny. Detta kommer att vara lösenordsskyddat och lagras på en lokal eller extern enhet.

Webbpolicyer och nätverksövervakning

Webbprinciperna är som standard inaktiverade och du måste konfigurera när du först använder dem. Det finns tre alternativ – hårda begränsningar, mjuka begränsningar och insamling av data. Dessa är för att undvika nedladdningar av förbjudna filer, för begränsad åtkomst till blockerade resurser respektive för användaråtgärder. Du kan också anpassa inställningarna till webbresurser, sociala nätverk, specifika applikationer och snabbmeddelanden.

Administratören kan få en visuell representation av varje dators inkommande och utgående trafik. Du kan se vilka applikationer som bearbetar vilka data.

Programaktivitet och anti-phishing

Du kan kontrollera systemet och legitimiteten för de applikationer som körs. Varje åtgärd, minne och del av resurserna är synliga för dig och du kan stoppa tvivelaktiga applikationer. Med Management Console kan du skanna systemen och ändra säkerhetsinställningarna för hela nätverket var som helst.

Anti-phishing-teknik genom Safe Money skyddar dina onlinetransaktioner. Phishing-attacker och skadlig programvara blockeras genom att använda den ultra-säkra webbläsaren.

Dessutom finns det hjälpverktyg för att skydda dina data, som att skapa en startdisk för säkerhetskopiering, kontrollera webbläsarsäkerhet, återställa Windows-inställningar. Du kan använda säkra instrument för att ta bort data som inte kan återställas – både använda och oanvända data.

Norton

Norton Security är tillgängligt på alla enheter som PC, Mac och mobila enheter. Du har möjlighet att lägga till mer säkerhet och flytta skyddet mellan alla dina enheter. Låt oss se de olika funktionerna och fördelarna den erbjuder för var och en av dessa enheter:

För mobila enheter

Internetsäkerheten fungerar som stöldskydd eftersom det är lätt att hitta stulna surfplattor och smartphones. Du kan använda produkten på fler enheter än de du prenumererade på, men du måste betala förutbetalda avgifter för installationen.

Om du är kvalificerad för Norton-prenumerationen kommer du att kunna använda dess virusskyddslöfte. Du kan få en full återbetalning på ditt prenumeration om Norton-experten inte kan lösa virusproblemen på din enhet.

För Mac

Du kan justera produktens skyddsnivåer beroende på din plats. Det är användbart om du använder ett offentligt nätverk. Det erbjuder skydd mot sårbarheter i operativsystem eller applikationer.

Norton Safe Web förhindrar anslutning till osäkra webbplatser. Det kan skanna systemet dagligen i bakgrunden, för online- och offlinehot – allt utan att störa anslutningshastigheten.

Du har full kontroll över hur dina applikationer får tillgång till internet och identifierar misstänkta länkar och nätverksbedrägerier. Anti-phishing-teknik låter dig ha säkra pengaröverföringar genom att kontrollera bedrägliga webbplatser.

Norton kan skanna Apple-post och meddelanden efter bilagor för att förhindra identitetsstölder. Du kan blockera inkommande fientlig trafik genom tvåvägs brandväggen.

För PC

Håll dig uppdaterad med automatisk nedladdning och installation av viktiga produktfunktioner även om datorn inte används. Du kan identifiera och skanna okända filer, blockera skräppost och bedrägliga meddelanden från din brevlåda.

Miljontals användare slår in för att identifiera nyare hot och bidra till ett mer effektivt skydd via community watch-funktionen. Med hjälp av detta varnar Norton dig innan du besöker skadliga webbplatser och förhindrar farliga nedladdningar.

Smart tvåvägs Firewall, lösenordshanterare, internetskydd och automatisk säkerhetskopiering upp till 25 GB är de funktioner som liknar dem i Mac-system. Skydda din dator från “nolldagars” attacker genom att identifiera sårbarheterna i Windows OS eller applikationerna.

Norton erbjuder proaktivt skydd mot dina data och filer med SONAR beteendeskydd. Med den inkluderande Family Premier-prenumerationen kan du ge dina barn den säkraste surfningen.

Vad som fungerar för båda

Båda dessa sviter på internet erbjuder proaktiva lösningar för säker surfning. Säkra funktioner installeras på själva webbläsaren. Därför får du en varning innan du besöker skadliga webbplatser eller laddar ner från dem.

Norton och Kaspersky uppdaterar ständigt sina virusdefinitioner för att inkludera nya och nya onlinehot. Du får enkelt upptäcka och ta bort skadlig programvara från ditt system. Av avgörande betydelse är de flesta skyddsfunktioner som brandvägg, antivirus och antifiskning tillgängliga som standard.

Vad behöver förbättras

Båda dessa är proaktiva endast med kända hot, men för nyare hot måste utvecklarna skapa en fix och uppdatera sin programvara. Tiden mellan är sårbar för fler attacker.

Hastigheten för att lösa problemen beror på bandbredd och datorkraft. Den största nackdelen är att de flesta av de funktioner som erbjuds redan finns tillgängliga av säkerhetsverktygen i alla operativsystem. För kryptering och anonymitet behöver du dessutom en VPN-tjänst.

Kaspersky vs Norton – i ett nötskal

Om du blir pressad för pengar kan du vara nöjd med inbyggda säkerhetsfunktioner i ditt system. Men de skulle vara mindre än vad dessa två internetsäkerhetssviter kan erbjuda. Därför kan du också kolla in Avast och Avira antivirus. Hursomhelst, håll din programvara uppdaterad och stoppa dig själv från att klicka på misstänkta länkar eller nedladdningar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map