Spårar Reddit din information? Och hur man kan vara säker

Om du vill lära dig något om någonting, besök Reddit. Detta är en plattform där du får expertutlåtanden från olika människor över hela världen. Varje år får den populära diskussionswebbplatsen över 82 miljarder sidvisningar, och detta talar mycket om dess popularitet.

Spårar Reddit din information?

Spårar Reddit din information?

Reddit har två inställningar – Gratis och Premium. Den gratis Reddit låter dig få tillgång till innehåll men med annonser. Premium-alternativet betalas och kallades tidigare Reddit Gold. Med Premium-alternativet får du en annonsfri upplevelse som är smidigare.

Utan tvekan är Premium bättre, men vad händer om du inte vill spendera pengar? Du måste se annonser då. Denna annonsering är baserad på dina preferenser och hur du använder deras webbplats. Säljer de din information till annonsörer?

Integritetspolicyn för Reddit säger att de delar användarinformation med tredje parter för reklamändamål.

“Vi kommer inte att dela, sälja eller avge någon av våra användares personliga information till tredje part, såvida inte en av följande omständigheter gäller

Förutom när det gäller annonsörer och våra annonspartners kan vi dela information med leverantörer, konsulter och andra tjänsteleverantörer som behöver tillgång till sådan information för att utföra arbete för oss. ”

Bör du vara orolig?

Reddit är bland de mest besökta webbplatserna i världen. Det betyder att de har mycket användarinformation och det kan vara till stor nytta för annonsörer och marknadsförare. Och eftersom användare öppet deltar i diskussioner om Reddit avslöjar de mycket information om sig själva.

Denna information finns inte någon annanstans. Människor uttrycker öppet sina åsikter i olika frågor som ger mycket värdefull information till annonsörer. Om du är orolig för din integritet när du besöker webbplatser kanske du vill utvärdera dina inställningar.

Dessutom inträffade ett säkerhetsöverträdelse som kompromitterade personuppgifterna från tusentals Reddit-användare i juni 2018. Därför bör du överväga din integritet och säkerhet online när du använder Reddit.

Vad kan du göra

Reddit erbjuder användarinställningar. I den nya layouten hittar du den i det övre högra hörnet som en listruta bredvid Hem-knappen. Det finns inte många personaliseringsalternativ på Reddit, men du kan fortfarande se anständiga alternativ där.

Besök fliken Sekretess och säkerhet under Användarinställningar så ser du sekretessalternativ där. Du kan stänga av indexering och loggning av sökmotorer för utgående länkar.

Reddit låter sökmotorer indexera din profil. Så Google kan visa inlägg som du har kommenterat tillsammans med subreddits som du deltar i. Om du inte vill att den här informationen ska vara synlig för dina vänner, se till att du stänger av indexeringen av sökmotorn.

När du klickar på en länk för att besöka någon annan webbplats via Reddit, spelas den in. Om du inte vill att det ska spelas in ska du stänga av loggningen av utgående länkar.

Du kan också besöka anpassningsinställningarna för att öppna nya alternativ. Här hittar du alternativ för att stänga av Reddit-aktivitetsloggning för relevanta annonser. Det finns några andra alternativ i form av kryssrutor. Avmarkera alla rutor så får du en högre grad av integritet på Reddit.

Om du inte gillar annonser kan du använda Premium-funktionen. Även om det inte visar annonser, finns det ingen garanti för att de inte loggar dina data.

Reddit och tredjepartsapplikationer

Reddit har sin egen app för mobilplattformar. Det finns också några tredjepartsapplikationer att besöka Reddit. Om du loggar in med en tredjepartsapplikation ger du behörighet till den appen för att övervaka dina aktiviteter. Om du är orolig för behörigheterna du har beviljat kan du besöka appens avsnitt på din telefon och återkalla behörigheterna för tredjepartsapplikationer.

Blockera meddelanden

Även om Reddit är en utmärkt plattform för att träffa likasinnade människor, kan ibland vissa användare bli lite förföljda. För detta erbjuder Reddit dig att ändra din meddelandes integritet. Välj vem som kan meddela dig under fliken Sekretess och säkerhet i Användarinställningar.

Du kan blockera eller tillåta en liten uppsättning användare eller öppna meddelanden för alla. Reddit kanske inte har en omfattande lista med anpassningsalternativ, men det erbjuder en anständig uppsättning säkerhetsinställningar.

Kan du vara riktigt säker?

Du kan ändra vissa inställningar för att skydda din integritet, men du är inte riktigt skyddad om din identitet avslöjas på en webbplats. Även om du kanske inte är mycket bekymrad över din identitet, blir det viktigt att säkra dina personliga uppgifter om du publicerar om kontroversiella ämnen.

Det finns två sätt att vara riktigt säkra:

Använd inte ditt riktiga namn

Reddit-användare använder i allmänhet inte sina riktiga namn på den här plattformen. Du kan välja absolut vilken moniker du gillar. Detta ser till att din verkliga identitet inte avslöjas för andra. Om du inte vill ta emot meddelanden från andra kan du ändra meddelandets inställningar som diskuterats ovan.

Dölj din IP

Medan ditt riktiga namn kan ändras på Reddit, kommer din IP fortfarande att vara synlig för myndigheterna. För att se till att de inte kan spåra din geografiska plats, dölja din IP med hjälp av ett VPN. Ett VPN eller ett virtuellt privat nätverk kommer att skicka din trafik genom deras specialserver för att dölja dina uppgifter för alla som försöker spionera på dig. Och detta inkluderar de webbplatser du besöker tillsammans med din internetleverantör och regeringen.

Med en ny IP kommer Reddit inte att kunna spåra din IP. Och med det falska namnet kommer andra användare inte att veta din riktiga identitet. Vi har tidigare tittat på de bästa VPN: n för Reddit. Så se till att kolla in den här recensionen.

Slutsats

Nästan alla webbplatser arbetar med den nya marknadsföringsmodellen som loggar dina aktiviteter och skapar en användarkarta. Denna karta säljs sedan till annonsörer för mer riktade annonser. Och Reddit är inget undantag. Om du vill att dina data ska förbli privata, se till att du gör några ändringar i inställningarna. Det är också alltid en klok idé att använda ett VPN.

När du väljer ett VPN, se till att du väljer ett betalt VPN eftersom ett gratis VPN bara kan kasta annonser på din väg och därmed spåra dina aktiviteter för att göra annonserna mer relevanta. Så i princip är det inget att få VPN i första hand. Se till att du får en betrodd VPN som inte loggar dina aktiviteter och tillhandahåller pålitliga tjänster. Här är en lista över våra mest rekommenderade VPN: er. De hjälper dig att förbli anonym och kommer också att skydda dig från hackare och snoopers.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me